Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Creștini torturați și forțați să recite crezul islamic în Pakistan

Un cleric islamist a condus procesul de convertire forțată a doi creștini în districtul Sialkot, Pakistan, după ce aceștia au fost torturați pentru a recita crezul islamic de convertire, conform unor surse de la fața locului.

Azam Masih, în vârstă de 28 de ani, și fratele său, Nadeem Masih, au fost răpiți, bătuți cu bare de fier și forțați să se convertească la islam pe 22 ianuarie în zona Kotli Loharan, a declarat Adil Ghauri, președintele Masihi Baidari Tehreek sau Mișcarea pentru Trezirea Creștinilor.

Azam Masih lucra la atelierul său de croitorie din piața Kharota Syedan când Naseem Shah și alți complici l-au amenințat cu arma și l-au dus cu forța la casa unui alt suspect, Sunny Shah, a declarat Ghauri.

„Agresorii l-au acuzat pe Azam că patronează ‘fărădelegi’ în zonă și au început să îl bată cu bare de fier”, a declarat Ghauri pentru Morning Star News, adăugând că suspecții l-au răpit ulterior și pe fratele său mai mic, l-au adus în casă și l-au supus la aceeași tortură. „Acuzații i-au forțat apoi pe cei doi creștini să recite Kalima (crezul convertirii islamice) dacă vor să-și salveze viața, amenințându-i că îi vor ucide dacă refuză. Frații torturați nu au avut de ales decât să dea curs acestei cereri.”

Urmele loviturilor cu bare de metal primite de Azam Masih de la musulmanii care l-au forțat să se convertească

Suspecții au înregistrat, de asemenea, o declarație video a celor doi frați, în care aceștia au fost forțați să spună că se convertesc la islam de bună voie, a declarat Ghauri. El a adăugat că agresorii au smuls, de asemenea, telefoane mobile și alte bunuri ale celor doi frați înainte de a-i elibera.

Activistul pentru drepturile omului a declarat că frații și familia lor creștină săracă au ales să păstreze tăcerea cu privire la calvarul suferit, deoarece suspecții i-au avertizat să nu contacteze poliția.

„Am aflat despre acest incident pe 24 ianuarie și am contactat imediat familia”, a declarat Ghauri. „După multă persuasiune, am reușit să convingem familia să depună plângere la poliție, deoarece păstrarea tăcerii nu ar fi făcut decât să îi încurajeze pe făptași să vizeze și alți creștini care trăiesc în sat.”

Mai mult de 300 de familii creștine sunt stabilite acolo, a adăugat el.

Poliția din Kotli Loharan a arestat clericul musulman despre care se presupune că ar fi efectuat convertirea și a deschis o anchetă cu privire la acuzațiile de răpire, furt, amenințări și provocarea de răni împotriva suspecților din acest caz.

Suspecții, Naseem Shah și Sunny Shah, au antecedente penale și au fost implicați în incitarea la ură împotriva creștinilor, a declarat Ghauri.

„Nu este prima dată când creștinii sunt vizați în acea zonă”, a spus Ghauri. „De fapt, după atacurile din 16 august 2023 din Jaranwala, au fost făcute cel puțin două-trei încercări de a stârni tensiuni religioase prin aruncarea de pagini rupte din Coran lângă casele creștinilor. Dacă poliția și administrația districtului ar fi luat măsuri în timp util împotriva autorilor acelor incidente, acest incident ar fi putut fi prevenit.”

Liderii creștini locali au fost cooptați împreună cu lucrători musulmani și oficiali guvernamentali pentru a menține pacea în sat dar cei doi frați și familia lor s-au ascuns – și au tăiat contactul cu cei care încearcă să le ofere ajutor legal.

„Familia a întrerupt orice contact din cauza fricii de represalii din partea musulmanilor acuzați. Încercăm să îi găsim, deoarece declarațiile lor sunt cruciale pentru a asigura urmărirea penală a acuzatului.”

Atacul a fost o dovadă că în Pakistan au loc convertiri forțate la islam sub diferite pretexte.

„Nu doar fetele noastre minore, ci și tinerii noștri sunt ținta elementelor islamiste. Aceste incidente justifică cererea noastră autentică de a incrimina convertirile forțate la credință în Pakistan.”

În octombrie 2021, o comisie parlamentară federală a eliminat o propunere de lege care ar fi incriminat convertirile forțate cu până la 10 ani de închisoare.

În 2016, provincia Sindh a adoptat o lege care declară convertirea forțată drept o infracțiune pedepsită cu închisoare pe viață. Cu toate acestea, guvernatorul provinciei a refuzat să ratifice legislația din cauza presiunii exercitate de partidele islamiste.

În timp ce Pakistanul se pregătește pentru alegerile generale din 8 februarie, apărătorii drepturilor creștinilor și liderii bisericii fac presiuni asupra principalelor partide politice pentru a asigura o legislație împotriva conversiilor forțate după ce un nou guvern va prelua conducerea. Deși unele partide s-au angajat să ia măsuri împotriva convertirilor forțate în manifestele lor electorale, promisiunile anterioare de a aborda această problemă au rămas nerespectate.

Pakistanul s-a clasat pe locul al șaptelea în Topul Mondial al Persecuției Open Doors 2024 World Watch List a celor mai dificile locuri pentru a fi creștin, la fel ca și în anul precedent.

Sursa: Morning Stare News

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.