Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Anthony Hopkins interpretează pe omul care a salvat 600 de copii evrei de naziști în „One Life”, un nou film lansat recent

O poveste istorică adevarată s-a lansat  pe marile ecrane din SUA.

Filmul este bazat pe viața unui broker de bursă britanic care și-a riscat viața pentru a ajuta mai mult de 600 de copii evrei să scape de naziști.

În Cehoslovacia, în anii 1938-1939, perioada de dinainte de debutul celui de-Al Doilea Război Mondial, un mic grup de oameni (dintre care Nicholas Winton este cel mai cunoscut deoarece a fost ultimul supraviețuitor al acelui grup) sunt îngroziți de situația refugiaților, în mare parte evrei, și hotărăsc să facă ceva. În ciuda împotrivirii guvernelor de la acea vreme (german, olandez, britanic și american), reușesc să evacueze 669 de copii și să le ofere acestora familii adoptive în Marea Britanie, unde mulți dintre descendenții lor trăiesc până în ziua de azi. Alți 250 de copii erau pe un tren programat să plece în ziua în care a fost declarat războiul. Doi dintre ei au supraviețuit până la sfârșitul războiului.

Povestea a fost uitată timp de mai bine de patruzeci de ani, până când, în sfârșit, Nicholas Winton a primit recunoașterea pe care o merita.

Filmul este în două părți: tânărul Winton este interpretat de Johnny Flynn, iar bătrânul de Anthony Hopkins. Ambii oferă interpretări remarcabile. De asemenea, o interpretare excelentă este oferită și de Helena Bonham Carter în rolul mamei lui Winton. Scena în care ea îi spune unui birocrat ce crede despre el este de neprețuit.

Cel mai important aspect al filmului este însă mesajul său. Bunătatea este încă o forță în lume. Fiecare poate face o diferență. Nicio faptă bună, fie ea mare sau mică, nu este vreodată irosită.

Efrem Graham de la CBN a avut recent o discuție despre film cu regizorul James Hawes și actrițele Helena Bonham Carter și Romola Garai.

Ei au vorbit despre mesajul filmului și despre importanța înțelegerii istoriei pentru a evita repetarea acesteia.

Sursa: CBN News


Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.