Mesajul lui Putin după 19 ore de tăcere: 24 Martie 2024 – Zi Națională de Doliu în Rusia

Întreaga suflare rusească și internațională își punea întrebarea: „Unde este Putin”? Deși a fost foarte vesel și deschis după alegeri, la atentantul de la Crocus City Hall, Putin a dispărut din spațiul public, iar canalele federale doar menționau că președintele a fost informat și este la zi cu fiecare detaliu a situației. După 19 ore de tăcere, președintele „reales” al Federației Ruse a apărut pe ecran cu un mesaj de condoleanțe și retorica lui obișnuită despre nazism. Iată mesajul lui Putin, publicat pe pagina oficială Kremlin.ru

„Dragi cetățeni ai Rusiei!

Mă adresez către dvs în legătură cu actul terorist sângeros și barbar, ale cărui victime au fost zeci de oameni pașnici și nevinovați – compatrioții noștri, inclusiv copii, adolescenți și femei. Medicii se luptă acum pentru viața victimelor, cei care sunt în stare gravă. Sunt sigur că vor face tot ce este posibil și chiar imposibil pentru a salva viața și sănătatea tuturor răniților. Cuvinte speciale de recunoștință pentru echipajele de ambulanță și ambulanță aeriană, forțele speciale, pompierii, salvatorii, care au făcut totul pentru a salva vieți, pentru a le scoate de sub foc, din epicentrul de foc și fum, pentru a evita pierderi și mai mari.

Nu pot ignora ajutorul cetățenilor obișnuiți, care în primele minute după tragedie nu au rămas indiferenți și împreună cu medicii și angajații serviciilor speciale au acordat primul ajutor, au dus victimele la spitale.

Vom oferi asistența necesară tuturor familiilor, a căror viață a fost afectată de dezastrul teribil și răniților. Îmi exprim profund sincerele mele condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut rudele și persoanele dragi. Împreună cu dumneavoastră, întreaga țară, tot poporul nostru este îndurerat. Declar ziua de 24 martie zi de doliu național.

La Moscova și în regiunea Moscovei, precum și în toate regiunile țării, au fost introduse măsuri suplimentare antiteroriste și antisabotaj. Principalul lucru acum este să îi împiedicăm pe cei care se află în spatele acestui masacru sângeros să comită o nouă crimă.

În ceea ce privește investigarea acestei crime și rezultatele operațiunii de căutare, în prezent putem spune următoarele. Toți cei patru autori direcți ai atacului terorist, toți cei care au împușcat și ucis oameni, au fost găsiți și reținuți. Aceștia au încercat să fugă și se deplasau spre Ucraina, unde, conform datelor preliminare, pe partea ucraineană le fusese pregătită o fereastră pentru a trece frontiera de stat. În total, 11 persoane au fost reținute. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei și alte agenții de aplicare a legii lucrează pentru a identifica și descoperi întreaga bază auxiliară a teroriștilor: cei care le-au asigurat transportul, au pus la cale modalități de a scăpa de la locul crimei, au pregătit ascunzători și ascunzători cu arme și muniții.

Repet: agențiile de anchetă și de aplicare a legii vor face tot posibilul pentru a stabili toate detaliile crimei. Dar este deja evident că ne confruntăm nu doar cu un atac terorist planificat cu atenție și cinism, ci cu o crimă în masă pregătită și organizată a unor oameni pașnici și lipsiți de apărare. Infractorii au vrut cu sânge rece și intenționat să ucidă, să tragă în cetățenii și copiii noștri de la mică distanță. La fel ca naziștii, care au comis masacre în teritoriile ocupate, au plănuit să organizeze o execuție spectacol, un act sângeros de intimidare.

Toți autorii, organizatorii și executorii acestei crime vor fi pedepsiți în mod corect și inevitabil. Oricine ar fi ei, oricine i-a dirijat. Repet: îi vom identifica și pedepsi pe toți cei care se află în spatele teroriștilor, care au pregătit această atrocitate, această lovitură împotriva Rusiei și a poporului nostru.

Știm care este amenințarea terorismului. Contăm aici pe cooperarea cu toate statele care ne împărtășesc sincer durerea și sunt gata să își unească cu adevărat forțele în lupta împotriva inamicului comun, terorismul internațional, cu toate manifestările sale.

Teroriștii, criminalii, suboamenii, care nu au naționalitate și nu pot fi naționalizați, au o singură soartă de invidiat – pedeapsa și uitarea. Ei nu au niciun viitor. Datoria noastră comună acum, a tovarășilor noștri de luptă de pe front, a tuturor cetățenilor țării – să fim împreună într-un singur rând. Cred că așa va fi, pentru că nimeni și nimic nu poate zdruncina coeziunea și voința noastră, determinarea și curajul nostru, puterea poporului unit al Rusiei. Nimeni nu va putea să semene semințe otrăvitoare de discordie, panică și discordie în societatea noastră multinațională.

Rusia a trecut în repetate rânduri prin cele mai grele încercări, uneori insuportabile, dar a devenit și mai puternică. Și așa va fi și acum”, a conchis Vladimir Putin.

Tragedia de la Crocus City Hall este cel mai mare atentat terorist comis la Moscova în ultimii 20 de ani. Numărul morților a crescut la 133 persoane, dintre care trei copii, iar numărul răniților a crescut la 183 de persoane, dintre care opt copii.

În orașele rusești și în străinătate au apărut memoriale spontane. Imagini memoriale au apărut pe panouri și ecrane din întreaga țară. Insider a făcut un colaj cu atentatele sângeroase înregistrare în perioada lungă de președinție a lui Vladimir Putin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Insider (@the_insider_rus)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.