Forumul Civic Creștin – Hristos mântuirea noastră (VIDEO)

„…slobozeşte în pace pe robul Tău, Stăpâne… Căci au văzut ochii mei mântuirea Ta…” (Luca 2:29-30)

Sub Motto-ul de mai sus, a avut loc duminică, 17 martie 2024, în Ateneul Român din București evenimentul intitulat „Hristos mântuirea noastră”.

La evenimentul creștin-cultural au participat următoarele persoane și grupuri: Veronica Anușca, Aura Twarowska, Cristian Mogoșan, Florin Estefan, Liviu Indricău, corul „Maranata” (coor. Teodor Cacior), Marcu Comarița, Cornel Haureș, Daniel Fodorean, Luc Henrist, Ioan Panican.

În cadrul programului, Alin Jivan a citit următoarea meditație scrisă de Richard Wurmbrand:

„Ce au pierdut creștinii ca să aibă atât de mult de căutat? Unii caută credințe noi sau chiar ocultul. Dar cărările cele vechi îi așteaptă. Religia care a mântuit pe neprihănitul Abel, pe regele David, pe Maria Magdalena și pe Petru continuă să fie bună și pentru noi. Nu vom găsi niciodată o cale mai bună de salvare decât sângele lui Hristos, care s-a vărsat pentru noi, nici o învățătură mai bună decât învățătura Lui despre dragoste. Creștinismul a fost demult dovedit ca fiind adevărat și rămâne așa, indiferent de opiniile omenești. Crucea care se ridică din pământ către cer este stindardul și criteriul după care toate religiile, toate „ismele”, toate filosofiile și filosofii, toate pretențiile de adevăr sunt măsurate. Să facem o alegere înțeleaptă, valabilă pentru veșnicie. Hristos a venit din cer să ne caute și să ne mântuiască. Hristos, mântuirea noastră. Doamne-ajută, Doamne, dă izbândă!”

Din volumul „Drumul spre culmi”.

Mai jos puteți urmări înregistrarea evenimentului.

Despre Forumul Civic Creștin

La data de 10 martie 2001, se înființa în Romania Forumul Civic Creștin.

Lipsa unei credințe vii și, în consecință, neaderarea la valorile creștine este – pentru o societate ca a noastră, care își caută fundamentele coeziunii sale pierdute – catastrofală. Încercarea de a reforma societatea, pornind de la structurile politice, este și s-a dovedit falimentară. Structurile politice sunt, în ultimă analiză, expresia societății civile. De aceea, reforma societății noastre trebuie să pornească de jos. Forumul Civic Creștin se dorește a contribui la atât de necesara metanoie a societății noastre.

Forumul Civic Creștin își propune:

  • Să cultive credința creștină vie în societatea românească, un respect profund față de Sfânta Scriptură – cartea noastră de căpătâi, contribuind astfel la atașamentul oamenilor fata de Biserică.
  • Să redefinească valorile naționale și să reclădească în inimile cetățenilor datoria civica și dragostea de țară.
  • Să fie o scoală pentru formarea de conștiințe capabile să își asume destinul Țării.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.