Ziua 24: Fulanii din Ghana – 30 de zile de rugăciune

Fulanii sunt un popor nomad de ciobani care provin din zona care se întinde de la Senegal până la Niger. Cu creșterea rapidă a populației și creșterea conflictelor în multe țări din Africa de Vest, fulanii au fost nevoiți să migreze spre sud pentru a găsi adăpost și pajiști verzi pentru turmele lor. Peste 1 milion de fulani se găsesc în Ghana.

Mulți fulani din Ghana sunt deja rezidenți la a doua sau a treia generație, și-au construit corturi sau case din lut și s-au stabilit în satele din apropiere. Născuți în Ghana dar nu ghanezi, fulanii tribali sunt hărțuiți în multe moduri și nu au acces ușor la serviciile publice.

Această discriminare creează și mai multe provocări pentru fulani. Femei și copii nu au acces la serviciile publice de sănătate, iar copiii nu sunt trimiși la școală. Prin urmare, fulanii sunt izolați, iar tinerii sunt vulnerabili și foarte ușor de convins să se alăture grupurilor teroriste islamice.

Suleyman, un fulani musulman devotat, a crescut în Ghana. A urmat școala coranică locală și i s-a oferit oportunitatea de a studia islamul în Libia. În Libia, a fost recrutat să se alăture unui grup terorist islamic pentru a lupta împotriva creștinilor occidentali, care – spuneau aceștia – ucideau musulmani în Orientul Mijlociu.

Într-o noapte, Isus i s-a arătat lui Suleyman într-un vis pentru a-l avertiza să nu se alăture războiului, ca să nu-și piardă viața. Suleyman s-a speriat și a spus grupului care l-a recrutat că este bolnav și că nu poate merge cu ei. Extremiștii furioși l-au amenințat până când a părăsit țara.

Suleyman a călătorit prin mai multe țări în căutarea răspunsurilor și a acceptării. În una dintre aceste țări, Suleyman a întâlnit creștini care l-au ajutat să înțeleagă visele sale, L-a acceptat pe Isus în inima sa și a participat la un program de ucenicie pentru credincioșii fulani.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru Biserica din Ghana să-și orienteze misiunea și către fulanii din țara lor.
  • Rugați-vă ca fulanii să găsească acceptare și dragoste în Isus.
  • Rugați-vă pentru puținii creștini fulani să devină puternici, să fie curajoși și să fie încurajați chiar și atunci când sunt respinși de familiile lor pentru credința lor.

„Tot ce-Mi dă Tatăl va ajunge la Mine și pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară”. Ioan 6:37

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.