Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Jurnal de Rugăciune: Rugăciune pentru popoare fără Biblie – Mah Meri, Malaezia

Rugăciune pentru misiune

Buletin săptămânal 17-23 mai 2024

Slujind pentru înaintarea Împărăției: Familia Cuceaun

Ca familie, dorim să lăudăm pe Domnul pentru purtarea Sa de grijă față de noi. Continuăm slujirea în cadrul biroului, iar copiii sunt ocrotiți de mâna Domnului atât la creșă, cât și la programul de pre-integrare. Rugați-vă împreună cu noi pentru:

 • Sănătate și putere în slujire – ca familie am trecut printr-o perioadă grea de răceală, însă mulțumim Domnului că El este medicul nostru suprem.
 • Înțelepciune și călăuzire – urmează o perioadă în care trebuie să luăm decizii importante în privința copiilor și dorim să o facem sub călăuzirea Sa.
 • Protecție în călătorii- una dintre responsabilitățile noastre sunt și călătoriile, iar acestea fac parte din rolul lui Ionuț în cadrul asociației. Protecția Domnului să fie atât peste Ionuț, cât și peste copiii ce rămân în grija Danielei.
 • Pace și bucurie – aceste două roade frumoase să ne însoțească zi de zi, indiferent de contextul în care ne aflăm. Binecuvântat să fie El!

Domnul este lângă toți cei ce-L cheamă: Columbia

Damaris este mulțumitoare Domnului pentru succesul întâlnirii regionale din aprilie. În cadrul acesteia au hotărât prioritățile și scopurile ce le vor avea ca echipă regională pentru următorii doi ani. Pe de altă parte, relațiile bune cu localnicii și cu colegii de echipă îi aduc bucurie și o ajută să avanseze în domeniul lingvistic și cultural. Întrucât viza îi expiră la finalul lunii mai, este constrânsă să iasă din țară și să reintre doar în momentul în care va avea o viză validă. Ea plănuiește să reaplice pentru viza religioasă în iulie. Ne rugăm pentru:

 • Să poată împlini lucrurile propuse la întâlnirea regională;
 • Perioada în care va fi în Mexic: adaptare ușoară, relații bune cu echipa, învățarea rapidă a limbii semnelor mexicane;
 • Ca aplicația pentru viză în luna iulie să fie acceptată și să primească pace, în cazul în care va fi respinsă.

Un nou director: Franța

Anul trecut, Wycliffe Franța a cerut comunității Alianței sprijin în rugăciune pentru recrutarea unui director, după ce Stewart Johnson și-a încheiat serviciul de 30 de luni ca director interimar. Personalul Wycliffe Franța este încântat și recunoscător să anunțe numirea unui director cu experiență de lucru in ONG-urile creștine franceze. Harmony își va prelua noua poziție în luna iunie. Ne rugăm pentru:

 • Toți cei implicați în pregătirea acestei situații noi în cadrul organizației, precum și pentru noul director, pentru care lumea complexă a traducerii Bibliei este o provocare;
 • Cei doi angajați ca Dumnezeu să îi ajute pentru a contribui, informa și colabora eficient în timpul tranziției;
 • Ca cei implicați să devină o echipă puternică, care să ofere o bază bună pentru dezvoltarea organizației.

Rugăciune stăruitoare pentru personal: Ungaria

Wycliffe Ungaria caută cinci persoane care pot sluji în mișcarea de traducere a Bibliei la birou sau pe câmpul de misiune. Anul trecut au cerut sprijin în rugăciune pentru acest lucru și, prin rugăciunile colegilor din Alianță din întreaga lume, aceste rugăciuni au început să fie ascultate, deoarece Dumnezeu a adus un lucrător în cadrul biroului.

 • Să continuăm să ne rugăm și pentru alți lucrători pe care Dumnezeu îi poate folosi în slujire prin participarea la mișcarea de traducere a Bibliei.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Teda, Niger

Teda din Niger sunt un popor de războinici care trăiesc în estul și centrul deșertului Sahara. Sunt considerați a fi oameni foarte duri și solitari. Furtul și crima sunt destul de acceptabile în cultura lor și sunt chiar respectate în unele privințe. Creșterea animalelor este principala sursă de bogăție pentru ei. Căsătoriile implică plata unui preț substanțial pentru mireasă, care constă în animale. Bărbatul cel mai în vârstă din familie are autoritate până la moarte. Să ne rugăm:

 • Ca Domnul să ridice lucrători creștini care să se alăture celor care lucrează deja în poporul Teda;
 • Pentru înțelepciune și uși deschise agențiilor misionare care au ca țintă poporul Teda;
 • Să cerem Domnului să ridice mijlocitori care să se roage pentru acest popor.

Adunarea globală

Adunarea globală a Alianței Globale Wycliffe va avea loc la Johannesburg, Africa de Sud, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2024. Tema este „Să creștem împreună”. Este o oportunitate pentru directorii și președinții Consiliilor Directoare din fiecare organizație a Alianței, împreună cu parteneri și invitați, de a fi împreună, de a asculta vocea lui Dumnezeu și de a învăța unii de la alții. Aceasta va fi prima adunare globală din ultimii opt ani, întrucât adunarea din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei. Este un eveniment important și ne rugăm pentru pregătirile din lunile următoare:

 • Conturarea detaliilor ca un tot unitar;
 • Provocările legate de logistică și obținerea vizei;
 • Nevoile legate de costurile de călătorie;
 • Inimi pregătite pentru călăuzirea lui Dumnezeu;
 • Personalul Wycliffe Africa de Sud în procesul de planificare a Adunării Globale.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Mah Meri, Malaezia

Locuind în case mici din lemn, amplasate în mijlocul naturii, Mah Meri preferă să se identifice ca „oamenii pădurii”. Sunt persoane blânde și încrezătoare și viața lor pare relativ neatinsă de progresul modern. Sunt cunoscuți pentru abilitățile lor de a sculpta în lemn, însă economia se bazează în principal pe agricultură și pescuit. Ei cred că oamenii, plantele, animalele și chiar și obiectele neînsuflețite posedă spirite, care interacționează cu ei în viața de zi cu zi. Să ne rugăm ca:

 • Dumnezeu să li se descopere prin vise, ei văd visele ca pe niște indicatori ai evenimentelor viitoare;
 • Puținii credincioși care există să fie martori ai lui Isus;
 • Asistența medicală sa fie adecvată, apa curată și sisteme de educație pentru copiii lor.

Sursa: Wycliffe România

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.