Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru mobilizare la acțiune în taberele de vară Wycliffe România

Buletin săptămânal 21-27 iunie 2024

Binemeritat an sabatic – Familia Dumitriu

După aproape șapte ani de lucrare pe câmpul de misiune din Papua Noua Guinee, familia Dumitriu se află acum într-un binemeritat an sabatic. Ei sunt mulțumitori Domnului pentru rugăciunile ascultate, astfel că din 18 aprilie au cu ei doi copii frumoși. Procesul de adopție fiind presărat cu multe provocări, ei sunt recunoscători Domnului pentru că le-a dăruit dragoste pentru copilași și putere pentru fiecare zi. Să ne rugăm:

  • Pentru sănătatea trupească și vindecarea traumelor copiilor;
  • Dumnezeu să-i binecuvânteze cu înțelepciune în rolul important de părinți.

Mai multe detalii găsești AICI.

Atelier „Descoperă-ți limba semnelor”: Madagascar

Together in Bible Translation organizează primul atelier „Descoperă-ți limba semnelor” pentru comunitatea de surzi din Madagascar. Este rezultatul multor ani de rugăciune, planuri și dorința fierbinte ca Biblia să fie tradusă în limba semnelor malgașe. Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a reprograma acest atelier pentru luna iulie și apreciem toată susținerea pe care o avem din partea prietenilor noștri din România. Să ne rugăm împreună ca:

  • Piedicile și complicațiile logistice cu care ne confruntăm să fie înlăturate;
  • Nevoile financiare pentru acest atelier să fie acoperite;
  • Oamenii potriviți pentru lucrarea de traducere în limba semnelor malgașe să poată participa la atelier;
  • Surzii să devină conștienți de nevoia de traducere a Bibliei în limba semnelor și să îmbrățișeze viziunea.

Mai multe detalii găsești AICI.

Mobilizare la acțiune în taberele de vară – Wycliffe România

Misionarii Wycliffe România sunt invitați în această vară în tabere organizate de biserici pentru a prezenta lucrarea de traducere a Bibliei. Pentru a onora invitațiile, echipa de mobilizare și-a unit eforturile pentru a crea materiale despre lucrare și a pregăti mărturii ale misionarilor despre puterea transformatoare a Cuvântului lui Dumnezeu în viețile oamenilor. Scopul este de a mobiliza tinerii și adolescenții români la implicare în diferite domenii de slujire. Să ne rugăm pentru:

  • Înțelepciune, pricepere și călăuzire pentru echipă ca să știe cum să prezinte lucrarea pe înțelesul lor.
  • Inimi deschise și disponibile la chemarea lui Dumnezeu în rândul tinerilor.

Inițiativă de mobilizare: Africa de Sud

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru inițiativa Wycliffe Links dezvoltată de Wycliffe Africa de Sud, cu scopul de a mobiliza biserica sud-africană pentru misiune. Această inițiativă își propune să creeze legături între biserici și Wycliffe Africa de Sud și cu grupurile lingvistice care lucrează, pentru prima dată, la traducerea Bibliei. Dorința lor este ca bisericile să împărtășească poveștile despre modul în care Dumnezeu a transformat viața oamenilor prin Cuvântul tradus în limba lor. Mulțumim lui Dumnezeu pentru cele șase biserici care s-au mobilizat și sunt alături de comunitățile lingvistice în mijlocul cărora se derulează procesul de traducere. Această inițiativă a motivat la rugăciune, la acțiuni de apropiere față de comunitate și la găzduirea traducătorilor atunci când aceștia vizitează Johannesburg. Mulțumim lui Dumnezeu pentru bisericile care au găzduit ateliere pentru folosirea Scripturilor traduse.

  • Să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru parteneriatele care au fost construite până acum.
  • Ne rugăm ca aceste relații să se aprofundeze și să aducă mult rod.

Laude pentru parteneriatele dintre biserici: Olanda

Mulțumim pentru numeroasele biserici din Olanda și Belgia care sprijină financiar și prin rugăciune echipa Wycliffe Olanda. Mulțumim pentru ospitalitatea bisericilor în care misionarii pot împărtăși despre lucrarea de traducere a Bibliei.

  • Ne rugăm ca Dumnezeu să ridice pastori dispuși să slujească ca ambasadori pentru Wycliffe Olanda.

 

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Lagwan Kotoko, Camerun

Poporul Lagwan Kotoko trăiește în partea de nord a Camerunului. Aria lor lingvistică se întinde până în Nigeria, la vest. Orașul Afade este centrul zonei lingvistice, cu câteva sate în jur. Afade este una dintre cele opt limbi Kotoko, iar vorbitorii de Afade se referă la ei înșiși din punct de vedere etnic ca fiind Kotoko. Sunt în mod tradițional pescari și agricultori, folosindu-se de râurile sezoniere care curg în zonă pentru a-și iriga câmpurile. Să ne rugăm ca:

  • Sămânța Cuvântului să fie semănată în poporul Afade și să rodească pentru slava lui Dumnezeu.
  • Misionari curajoși să ajungă la ei în ciuda fricii cauzate de activitățile teroriste islamice radicale din nordul Camerunului.
  • Adevărul să îi facă liberi și să le dea discernământ spiritual.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Niangolo Senoufo, Burkina Faso

Există trei grupuri Senoufo ce trăiesc în Africa de Vest și vorbesc peste treizeci de dialecte. Cei mai mulți dintre ei sunt fermieri. Un aspect important al societății Senoufo este conceptul de „comunitate”. Mănâncă împreună, câmpurile sunt lucrate în mod colectiv. Binele comunității este întotdeauna înaintea binelui individual. Cu excepția cazului în care întregul trib face o schimbare, cum ar fi convertirea la o altă religie, nimeni nu o face. Ne rugăm:

  • Ca Domnul să cheme oameni care sunt dispuși să meargă să-L vestească pe Hristos în acest popor.
  • Pentru intensificarea eforturilor de a ajunge la ei înainte de a avea loc o convertire totală la islam.
  • Domnului să ridice comunități locale puternice de credincioși în fiecare trib Senoufo.
Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.