Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru ca bisericile din Guatemala să-și găsească un loc în misiunea lui Dumnezeu

Buletin săptămânal 28 iunie – 4 iulie 2024

Traducerea Bibliei pentru surzii din România

În perioada 18-20 iulie va avea loc la Brașov, în cadrul unei întâlniri cu participanți surzi, verificarea traducerii din Evanghelia după Matei a capitolelor 6-12. Este un pas important din procesul de traducere, prin implicarea și primirea părerilor surzilor. La această întâlnire s-au oferit 4 voluntari surzi care să ajute la verificare, însă mai este nevoie de încă 2 voluntari surzi. Să ne rugăm:

 • Pentru pregătirea și organizarea întâlnirii;
 • Ca Dumnezeu să pună pe inima surzilor deschidere și dorință de implicare, El să trimită oamenii potriviți și să completeze nevoilor lor.

Bucuria de a fi în parteneriat cu bisericile: România

Mulțumim lui Dumnezeu pentru bisericile din România care sprijină în rugăciune și financiar echipa Wycliffe România. Mulțumim pentru ospitalitatea bisericilor în care misionarii pot împărtăși despre lucrarea de traducere a Bibliei.

 • Ne rugăm ca Dumnezeu să ridice pastori și oameni pasionați de Cuvântul lui Dumnezeu care să slujească ca ambasadori Wycliffe România, pentru a-i mobiliza pe alții la acțiune.

Bucuria Domnului va fi tăria voastră: Damaris, Columbia

Lăudăm pe Domnul pentru Damaris care a îndeplinit ultimul aspect practic necesar pentru a obține oficial rolul de mentor lingvistic și cultural. Ea se află acum în faza a treia a programului de învățare a limbii spaniole și se bucură de relații bune cu persoane din comunitatea de surzi și pentru că avansează în cunoștința limbii. Să ne rugăm pentru:

 • Procesul anevoios de obținere a vizei religioase în Columbia;
 • Sănătate, deoarece de aproape o luna trupul ei se luptă cu un virus intestinal;
 • Protecție și călăuzirea Duhului Sfânt în toate călătoriile ei.

Angajarea bisericilor în rugăciune pentru traducerea Bibliei: Elveția

O dată pe an, de Ziua mondială de rugăciune pentru traducerea Bibliei, Wycliffe Elveția organizează o serie de întâlniri de rugăciune în bisericile din întreaga țară. Aceasta este o ocazie de a invita bisericile să se implice activ. Echipa Wycliffe Elveția tocmai a început să ia legătura cu bisericile pentru a începe planificarea zilei de rugăciune din noiembrie. Programul încărcat al bisericilor poate fi un obstacol în a găsi biserici disponibile care să se alăture în rugăciune.

 • Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne dăruiască modalități prin care să implicăm bisericile în rugăciune pentru activitatea de traducere a Bibliei.

Ajutând bisericile să-și găsească un loc în misiunea lui Dumnezeu: Guatemala

Într-un context în care există multe biserici, dar puține interesate de misiune, Fraternidad de Apoyo Misionero Guatemala (FAMGUA) a dezvoltat o serie de ateliere pentru pastori și lideri ai diferitelor confesiuni creștine din Guatemala, pentru a promova implicarea în misiune în rândul bisericilor pe care le slujesc. Unul dintre obiective a fost ca participanții să realizeze că există mai multe modalități prin care bisericile și indivizii se pot implica în misiune. Fiecare a avut ocazia să învețe despre traducerea Bibliei și misiune, diaspora și misiune, și biserică și misiune. Atelierele au fost conduse de partenerii FAMGUA: Societatea Biblică din Guatemala, PAAM Global și SEND International. A fost un timp binecuvântat de conștientizare și învățare pentru pastorii și liderii bisericilor participante.

 • Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această oportunitate de a împărtăși diverse subiecte despre misiunea lui Dumnezeu, de a încuraja pastorii și bisericile să se implice.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Surzi, Algeria

Comunitățile de surzi constituie unul dintre cele mai mari grupuri de persoane neatinse cu Evanghelia din lume. Ele au propriile lor limbi unice și o cultură bogată. Deoarece majoritatea persoanelor surde se nasc din părinți auzitori și foarte puțini dintre aceștia învață să folosească semnele, multe persoane surde sunt izolate de familia lor și de comunitate în general. Le este greu să participe la serviciile și activitățile bisericești din cauză că nu pot înțelege limba vorbită. Să ne rugăm:

 • Ca Biblia să fie tradusă în limba semnelor algeriene. Una dintre cele mai mari nevoi ale surzilor este să aibă acces deplin la Scriptură;
 • Pentru formarea de lideri surzi, ei sunt cei mai potriviți pentru a ajunge la alți surzi;
 • Ca surzii din Algeria să aibă bucuria care vine din a-L urma pe Isus.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Maba, Indonezia

Poporul Maba este unul dintre numeroasele grupuri de oameni care trăiesc pe insula Halmahera de Est. 80% dintre satele lor se găsesc de-a lungul plajei, iar celelalte 20% dintre sate sunt situate în zone muntoase. Calitatea apei din întreaga regiune este slabă și nu poate fi consumată de către populație. Majoritatea locuitorilor din Maba sunt fermieri. Din cauza sezonului secetos, incendiile de pădure și de teren reprezintă cel mai mare risc pentru populație. Să ne rugăm ca:

 • Poporul Maba să aleagă să-L slujească pe Domnul și numai pe El;
 • Vălul islamului să fie luat de pe ochii lor și ei să înțeleagă că doar Isus este Calea spre cer;
 • Domnul să cheme lucrători care să meargă la ei și să le împărtășească Evanghelia.
Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.