Costurile cu asistența medicala în America pentru tratarea unor probleme de sănătate precum bolile de inimă, cancerul și depresia se ridică la amețitoarea sumă de 4,3 de trilioane de dolari pe an (4.300 de miliarde de dolari). Un cunoscut medic de peste ocean este de părere că până la 80% dintre aceste boli ar putea fi evitate prin abordarea cauzelor lor reale.
După ce și-a văzut mama suferind de o sănătate precară timp de zeci de ani și apoi murind relativ tânără, Casey Means a urmat o carieră în medicină pentru a-i ajuta și pe alții să evite ceea ce i s-a întâmplat mamei sale.
„Mama și-a făcut cu conștiinciozitate toate vizitele la medic, a luat toate rețetele așa cum i-au fost prescrise și le-a urmat sfaturile, dar realitatea este că nu s-a vindecat niciodată”, a declarat Dr. Means pentru CBN News.
Renunțarea la medicina tradițională
După ce a devenit chirurg oromaxilofacial, Dr. Means a devenit dezamăgită de sistemul medical și s-a îndepărtat de medicina tradițională.
„Ceea ce am văzut în sistemul de sănătate este că cheltuim mai mulți bani în fiecare an pentru tratarea bolilor, dar pacienții din America nu se simt cu adevărat mai bine. Rata bolilor cronice este în creștere în fiecare an”, a spus ea.
Dr. Means crede că acest lucru se datorează faptului că sistemul ignoră cauza principală a multor boli, pe care o numește disfuncție metabolică.
„Acest lucru duce la toate bolile cronice imaginabile cu care ne confruntăm astăzi, de la cancer la boli de inimă, accident vascular cerebral, Alzheimer, demență, diabet de tip doi, obezitate, depresie, anxietate, migrene, infertilitate, disfuncție erectilă, orice”, a declarat Dr. Means.
Ea explică în cartea sa, „Good Energy: The Surprising Connection Between Metabolism and Limitless Health” (Energia bună: legătura surprinzătoare dintre metabolism și sănătate), că disfuncția metabolică se referă la modul în care celulele produc energie, până la mitocondrii.
Dieta contează cel mai mult
Dr. Means consideră că o dietă adecvată este cea mai bună modalitate de a evita disfuncția metabolică sau de a o inversa. Alte obiceiuri, cum ar fi exercițiile fizice și somnul, joacă, de asemenea, un rol, dar ea spune că dieta contează cel mai mult. Ea crede că, dacă mai mulți medici ar adopta „o poziție extrem de agresivă în ceea ce privește regimul alimentar” cu pacienții, mulți ar putea evita medicamentele și intervențiile chirurgicale. Cu toate acestea, cu sistemul actual în vigoare, este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple.
„Studentul obișnuit de la facultățile de medicină din Statele Unite nu urmează niciun curs de nutriție în timpul studiilor”, a declarat Dr. Means. „Patru ani de școală medicală, trei până la șapte ani de rezidențiat și nu vorbim despre nutriție sau stil de viață practic deloc. Așadar, există o discrepanță uriașă între cauzele bolilor și ceea ce medicii sunt pregătiți să înțeleagă și să trateze.”
După nouă ani, Dr. Means a trecut de la chirurgie la medicina funcțională, una dintre puținele specialități care pun accentul pe obiceiurile sănătoase.
„Este mult mai greu să consiliezi un pacient timp de o oră cu privire la stilul său de viață și dieta sa decât să îi trimiți o rețetă pentru o pastilă”, a declarat Dr. Means.
Evitați alimentele procesate
Dr. Means spune că principala sa recomandare privind dieta implică evitarea alimentelor procesate, care se găsesc în ambalaje și în multe restaurante.
„Șaptezeci la sută din caloriile consumate astăzi în Statele Unite sunt alimente ultraprocesate produse în fabrici”, a spus ea. „În esență, ar trebui să ne gândim la alimentele ultraprocesate ca la un experiment recent în cultura umană care a eșuat. Știm că alimentele ultraprocesate favorizează apariția bolilor la copii, sugari, adulți și vârstnici.”
Ea sfătuiește oamenii să mănânce alimente apropiate de ceea ce se găsește în natură și, în mod ideal, gătite acasă.
„Trebuie să ne concentrăm pe cele mai proaspete, mai curate, neprocesate și integrale alimente posibile”, a spus ea.
Dr. Means recomandă evitarea uleiurilor procesate, cum ar fi uleiul vegetale de soia, rapiță, floarea-soarelui și margarină. Ea recomandă consumul de ulei de măsline, deoarece este bogat în polifenoli, compuși care ajută la protejarea împotriva stresului oxidativ și a inflamației. Ea recomandă, de asemenea, uleiul de avocado și uleiul de cocos organic.
Sursa: CBN News