Dacă ați urmărit dezbaterea prezidențială recentă dintre actualul și fostul președinte, nu aveți nevoie să vă spună cineva ce ați văzut. Dacă sunteți un fan al actualului președinte, probabil că dezbaterea v-a lăsat cel puțin oarecum tulburat. Dacă îl simpatizați pe oponentul acestuia, probabil simțiți că omul vostru a câștigat.
Americanii de toate convingerile politice sunt stăpâniți de un profund sentiment de neliniște.
Există motive întemeiate de îngrijorare. Ca națiune, americanii par că au pierdut autodisciplina necesară pentru a menține libertatea. Nu mai există căință pentru păcatele naționale. Națiunea tinde să își pună speranța în oameni și tehnologie – nu în Dumnezeu.
Putem înțelege mai bine neliniștea uitându-ne la o altă sărbătoare națională din SUA. Atunci când George Washington a proclamat prima Zi a Recunoștinței din istoria Statelor Unite, el a spus: „Este datoria tuturor națiunilor să recunoască providența Dumnezeului Atotputernic, să se supună voinței Sale, să fie recunoscătoare pentru beneficiile Sale și să implore cu smerenie protecția și favoarea Sa.”
Aceasta nu a fost o simplă ridicare a pălăriei în fața Atotputernicului. Aceasta a fost o chemare la ascultare și la o comunicare reală cu Tatăl nostru Ceresc. El a adăugat că ar trebui „să-L implorăm pe Dumnezeu să ne ierte fărădelegile naționale și personale”. Aceasta este pocăință.
Ziua Recunoștinței a devenit un eveniment obișnuit începând cu Abraham Lincoln, în timpul Războiului Civil. Lincoln i-a îndemnat pe toți americanii să se oprească în acea zi, să-și amintească bunătatea lui Dumnezeu și să-i mulțumească pentru binecuvântările Sale. În proclamația sa de Ziua Recunoștinței, președintele Lincoln a vorbit despre „câmpuri roditoare și ceruri sănătoase… de care ne bucurăm atât de constant, încât suntem înclinați să uităm sursa din care provin.”
Lincoln a enumerat câteva dintre modurile uimitoare în care Dumnezeu a binecuvântat Statele Unite chiar și în timpul acelui teribil Război Civil. El a spus că aceste binecuvântări au fost „de o natură atât de extraordinară, încât nu pot să nu pătrundă și să înmoaie chiar și inima care este de obicei insensibilă la providența mereu atentă a Dumnezeului Atotputernic.”
El a continuat spunând: „Nici un sfat omenesc nu a conceput, nici o mână muritoare nu a elaborat aceste lucruri mărețe. Ele sunt darurile pline de har ale Dumnezeului Celui Preaînalt, care, în timp ce ne-a pedepsit cu mânie pentru păcatele noastre, și-a amintit totuși de milă”. De asemenea, el a făcut apel la popor să meargă înaintea lui Dumnezeu „cu umilă penitență pentru perversitatea și neascultarea noastră națională.”
Fiecare dintre acești doi mai mari președinți ai Americii a chemat națiunea la pocăință. Cât de mult este nevoie de asta astăzi!
Nu putem ști cu siguranță care tabără va câștiga alegerile din acest an. Oricine va fi viitorul președinte, acesta este un moment pentru smerenie și pocăință. America are probleme ca națiune, iar răspunsul este să ne întoarcem la Dumnezeu, Tatăl nostru.
Deci, în timp ce sărbătorim libertatea americană în acest an, amintiți-vă de tipul de libertate pe care ni l-a oferit Dumnezeu, libertatea de sub puterea păcatului, și să facem așa cum ne învață în Galateni 5:1: „Rămâneți, dar, tari și nu vă plecați iarăși sub jugul robiei.”
Sursa: Harbinger’s Daily
Cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței echipa ȘtiriCreștine.ro urează cititorilor noștri de peste ocean „A blessed and joyous celebration! Happy Independece Day!”