Buletin săptămânal 10-16 februarie 2025
Proiect – Programul de grădiniță Sunflower – România
În programul de grădiniță Sunflower sunt pregătite trei grupe de copilași ucraineni: grupa mică, mijlocie și mare. Săptămânal, fiecare grupă își desfășoară activitatea împreună cu grupe de copilași români din cadrul grădiniței Casa Minunată, în incinta căreia se află grădinița Sunflower. Fiind expuși la un mediu în care se vorbește limba română, copilașii ucraineni au făcut mari progrese. Ne rugăm:
- Mulțumim Domnului că traumele lor încet-încet se vindecă și copilașii primesc liniște și bucurie în inima lor;
- Domnul să întărească cadrele didactice care sunt expuse la multă tristețe prin povestea fiecărei familii de ucraineni;
- Fiecare familie este pusă în legătură cu Biserica ucraineană pentru a primi consiliere, ajutor și rugăciune. Dumnezeu să binecuvânteze părinții copilașilor și ei să-L primească pe Domnul Isus ca Mântuitor personal.
Misionari – Tamara B. – Sudanul de Sud
Tamara s-a întors cu bine pe câmpul de misiune la începutul lunii februarie. Nu doar căldura de afară a primit-o cu drag, ci și colegii de lucru, având marea bucurie de a lucra din nou cu echipa de traducere față în față. Ea este recunoscătoare lui Dumnezeu și celor care au continuat să o susțină în rugăciune. Ne rugăm:
- Pentru înțelepciune, sănătate și putere de muncă să poată relua lucrul începând cu săptămâna viitoare;
- Domnul să binecuvânteze și să facă să înainteze traducerea Bibliei în Sudanul de Sud;
- Pentru pace, protecție, pricepere și putere de lucru pentru fiecare lucrător din echipă.
Misionari – Tabita – România
Pe lângă implicarea în departamentul media, Tabita contribuie la dezvoltarea unei aplicații software (SooSL) folosită ca platformă pentru crearea și publicarea de dicționare în limbile semnelor. Ne rugăm:
- Domnul să dăruiască înțelepciune echipei în menținerea și actualizarea aplicației pentru a ține pasul cu dezvoltarea rapidă a tehnologiei.
- Soția unui membru al echipei este bolnavă și această situație a adus descurajare pentru ei. Ne rugăm pentru sănătate și încredere în Dumnezeu.
- Pentru acoperirea nevoilor financiare lunare.
Un loc de părtășie pentru surzii din România – Wycliffe România
Ocazional la Wycliffe România primim cereri pentru a ajuta comunitățile de surzi din diferite părți ale țări. Una dintre problemele identificate este că în multe localități din țară nu există grupuri creștine unde surzii să poată fi parte. Ei își doresc locuri de întâlnire unde pot avea părtășie specific culturii lor, pot comunica în limba semnelor române și Evanghelia este predicată pe înțelesul lor. O mărturie care ne-a conștientizat de această nevoie a fost a unei persoane auzitoare care a participat la prezentarea proiectului de traducere a Bibliei pentru surzii din România. Ea își dorește ca părinții ei surzi nemântuiți să poată face parte dintr-un grup creștin în orașul lor. Ne rugăm:
- Bisericile creștine să înțeleagă nevoia, să echipeze slujitori surzi și să pună la dispoziție spații unde să se poată întâlni frații surzi;
- Dumnezeu să ridice surzi devotați care să inițieze aceste grupuri;
- Dumnezeu să pregătească interpreți care să faciliteze comunicarea și relația dintre surzi și biserică.
Colaborare pentru proiecte de traducere în limba semnelor – Elveția
Traducerea Bibliei în limba semnelor a început în două din cele trei limbi ale semnelor din Elveția: limba semnelor elvețiene-germane și limba semnelor elvețiene-franceze. Proiectele sunt conduse de asociații partenere, iar Wycliffe Elveția colaborează ajutând la strângerea de fonduri pentru ambele proiecte și pentru unul dintre proiecte pune la dispoziție un membru al personalului. De asemenea, personalul Wycliffe Elveția face de cunoscut nevoia de traducere a Bibliei pentru surzii din Elveția și invită oamenii să se roage pentru aceste comunități și proiecte. Ne rugăm:
- Pentru o bună colaborare și prietenie care să aducă multe roade pentru comunitățile de surzi din Elveția;
- Mulțumim lui Dumnezeu pentru această oportunitate de parteneriat.
Popoare fără Biblie – Waimiri-atroari – Brazilia
Poporul waimiri-atroari are o istorie lungă de interacțiune tensionată cu străinii care vor să le folosească pământul. În anii 1970-1980, guvernul brazilian a folosit o parte din el pentru a construi o autostradă și un baraj. Localnicii au fost strămutați. Acest popor este în plin proces de adaptare la controlul străinilor asupra pământului lor natal și face eforturi în a-și proteja teritoriul. Oamenii au propria lor religie etnică care implică venerarea spiritelor naturii. Ne rugăm:
- Domnul să trimită cât mai curând lucrători iubitori și dedicați slujirii poporului waimiri-atroari;
- Domnul să binecuvânteze acest popor din punct de vedere spiritual, relațional și economic, aducând vindecare prin mesajul Evangheliei;
- Pentru relații bune și sănătoase între localnici și străini.
Popoare fără Biblie – Coong – Vietnam
Cea mai mare nevoie a oamenilor coong este de a-L cunoaște pe singurul Dumnezeu adevărat. Ei venerează strămoșii la festivaluri și ceremonii. Când cineva moare, apelează la un specialist în ritualuri pentru a efectua slujba, crezând că sufletul merge la strămoși. Fiii moștenesc averea părinților, dar sunt obligați să se închine spiritelor strămoșilor. Deși structura familială este una patriarhală, femeile se bucură de o poziție înaltă și respect. Familiile sunt monogame. Ne rugăm:
- Domnul să ridice oameni din poporul coong care să fie dornici să cunoască adevărul;
- Pentru acces la Cuvântul lui Dumnezeu care să le lumineze inimile și să le transforme viețile;
- O mișcare de ucenicizare să înceapă în mijlocul lor.
