Călătărie spirituală la cele 7 biserici din Apocalipsa și insula Patmos

Călătorie spirituală la cele 7 biserici din Apocalipsa și insula Patmos

Frumusețea Scripturii este unică datorită urmelor reale pe care le putem călca, pipăi, vedea și azi peste milenii. Ce emoții, sentimente te încearcă atunci când citești primele trei capitole din Apocalipsa? Adesea ne regăsim în acele stări: rece, căldicel sau în clocot. Biserica de IERI și de AZI, și Cuvântul Lui Dumnezeu pentru cei de atunci și cei de azi rămâne același.

Unii dintre noi cred doar atunci când văd. De aceea, este bine să vezi cu ochii tăi acele locuri despre care citim. O oportunitate unică de a evalua starea noastră spirituală și de a pătrunde adâncimea Scripturilor, relevanța lor și pentru zilele noastre.

Profitați de un circuit prin Asia Mică, pe urmele celor 7 Biserici la care Dumnezeu le scrie prin revelația dată lui Ioan. Mergi și vezi acele pietre vii, care mai vorbesc și astăzi chiar și pentru cei care nu citesc și cinstesc Biblia.

În perioada 19-27 mai 2025, un grup de pelerini va porni într-o călătorie spirituală deosebită, vizitând locurile unde au existat cele șapte biserici menționate în Cartea Apocalipsei, precum și Insula Patmos, unde apostolul Ioan a primit revelația divină.

Itinerariul pelerinajului include:

Efes (Efesos): Unul dintre cele mai importante orașe ale Antichității, Efes găzduia o comunitate creștină căreia i s-a adresat apostolul Ioan. Ruinele sale, precum Biblioteca lui Celsus și Marele Teatru, atrag anual numeroși vizitatori.

Smirna (Izmir): Oraș portuar cu o istorie îndelungată, Smirna a fost una dintre cele șapte biserici menționate în Apocalipsa. Astăzi, Izmir este un oraș modern care păstrează urmele trecutului său antic.

Pergam (Bergama): Cunoscut pentru marea sa bibliotecă și pentru altarul monumental dedicat lui Zeus, Pergam a fost un centru cultural și religios al vremii.

Tiatira (Akhisar): Un important centru comercial în Antichitate, Tiatira este menționată în Apocalipsa pentru comunitatea sa creștină.

Sardes (Sart): Capitala regatului Lidia, Sardes a fost un oraș prosper, cunoscut pentru bogățiile sale și pentru introducerea monedei de aur.

Filadelfia (Alaşehir): Fondată în secolul al II-lea î.Hr., Filadelfia a fost recunoscută pentru loialitatea sa față de cultura greacă și pentru comunitatea creștină activă.

Laodiceea (Denizli): Un important centru comercial și financiar, Laodiceea este menționată în Apocalipsa pentru atitudinea sa căldicică față de credință.

Insula Patmos: Locul unde apostolul Ioan a scris Cartea Apocalipsei, Patmos găzduiește Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul și Peștera Apocalipsei, ambele incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Această călătorie oferă participanților oportunitatea de a se conecta cu istoria creștinismului și de a reflecta asupra mesajelor transmise de aceste locuri sacre. Timp de nouă zile, ghidat de pastorul Timotei Rusu vei putea explora traseul parcurs de apostoli și intra în peștera unde a fost revelată Cartea Apocalipsei. Notează 19 – 27 mai în calendar și ia o vacanță pentru trup, minte și suflet pe urmele lui Ioan și Pavel.

Pentru mai multe detalii legate de călătorie contactați ghidul Timotei Rusu: +40 742 075 858.

 

 

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Un comentariu
  1. Timotei Rusu 21 martie 2025 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.