
Crown of thorns with cross and chalice. Religious Easter background with copy space
Rugăciune pentru misiune
Buletin săptămânal 14-20 aprilie 2025
Intrarea Domnului Isus în Ierusalim
Săptămâna Mare este o perioadă cu o semnificație profundă în viața oricărui creștin, în care ne pregătim inimile pentru a sărbători biruința Domnului Isus asupra păcatului și morții. Este un timp de reflecție, sfințire și recunoștință pentru jertfa deplină a Domnul Isus Hristos, adusă pentru mântuirea celor ce cred în El. Vă invităm în această săptămână să citim din Biblie, să medităm la aceste evenimente și să ne rugăm, deschizându-ne inimile pentru a trăi mai profund în comuniune cu Dumnezeu.
Noroadele care mergeau înaintea lui Isus și cele ce veneau în urmă strigau:
„Osana, Fiul lui David! Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului!” (Matei 21:9).
Va veni o zi când toate națiunile pământului se vor închina Mielului care a biruit.
- Îți mulțumim Doamne, că dragostea Ta transformă astăzi vieți în întreaga lume.
- Ne rugăm ca Evanghelia Ta să ajungă la cei ce încă nu au auzit această veste minunată.
Domnul Isus le vorbește ucenicilor despre vremurile sfârșitului
Biblia este revelația lui Dumnezeu pentru omenire, o mărturie vie a caracterului Său, a planului Său de răscumpărare și a speranței veșnice în Hristos. Biblia este Cuvântul viu a lui Dumnezeu care are putere de a transforma viețile pentru eternitate.
Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul. (Matei 24:14)
Suntem chemați să fim parte activă în misiunea de vestire a Evangheliei. Suntem conștientizați de responsabilitatea noastră, a bisericii lui Hristos, de a răspândi Evanghelia.
- Ne rugăm ca fiecare dintre noi să fim o mărturie a iubirii lui Dumnezeu;
- Ne rugăm ca oamenii care aud Evanghelia să răspundă cu credință și să găsească speranță în Isus Hristos Domnul, singurul Mântuitor.
Domnul Isus este uns cu mir
Ungerea este momentul care prefigurează moartea Domnul Isus ca jertfă pentru păcat. Gestul femeii exprimă adorare, respect și recunoștință.
Adevărat vă spun că oriunde se va propovădui Evanghelia, în toată lumea, se va spune și ceea ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei. (Matei 26:13)
- Ne rugăm ca Isus Hristos să rămână mereu pe primul loc în viața noastră, indiferent de prețul cerut;
- Ne rugăm ca dragostea noastră pentru Domnul să fie autentică, dovedită prin ascultare și închinare, dar și prin iubirea de frați și iubirea de oameni.
Cina cea de taină
Înainte de a le împărți pâinea și vinul, Domnul Isus le oferă ucenicilor un model de iubire, smerenie și slujire. Isus le arată că, pentru a fi mare în Împărăția lui Dumnezeu, trebuie să învețe să-i slujească pe ceilalți. Să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea. (Luca 22:19b)
Cina Domnului este un act sacru, o expresie a unității cu Hristos și cu Trupul Său – Biserica.
- Ne rugăm să păstrăm vie amintirea jertfei Domnului printr-o trăire curată;
- Ne rugăm să ne slujim unii pe alții cu iubire și smerenie, urmărind exemplul lui Hristos.
Răstignirea și moartea Domnului Isus
Crucea este locul unde dragostea lui Dumnezeu s-a arătat în mod suprem – Hristos a murit în locul nostru, luând asupra Lui păcatul nostru, păcatul lumii.
Și pe la ceasul al nouălea, Isus a strigat cu glas tare:
„Eli , Eli, Lama Sabactani?” Adică: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?” (Matei 27:46)
Această moarte nu este o înfrângere, ci biruință divină asupra păcatului, morții și diavolului.
- Îți mulțumim, Doamne, pentru jertfa Ta pe cruce care ne aduce iertare și împăcare cu Dumnezeu Tatăl;
- Te rugăm să ne folosești ca martori ai Evangheliei în lume, cu bucurie, îndrăzneală și compasiune.
Domnul Isus este în mormânt
După moartea Domnului Isus, ucenicii și cei care L-au urmat s-au aflat într-o perioadă de confuzie și durere. Creștinii trăiesc această zi ca un timp de așteptare tăcută, meditând asupra suferințelor lui Isus, având nădejde în suflet la ceea ce urmează:
Învierea Sa.
„Care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre și a înviat din pricină că am fost socotiți neprihăniți”. (Romani 4:25)
Acest verset ne amintește de jertfa supremă a Domnului Isus, de sacrificiul făcut pentru noi, dar și de promisiunea Învierii, care aduce lumii mântuirea și viața veșnică.
- Ne rugăm ca cei care trăiesc în întuneric spiritual să fie aduși la lumina lui Hristos;
- Ne rugăm ca noi, urmași ai lui Hristos, să fim lumina lumii, aducând speranță și încurajare celor din jurul nostru.
Învierea Domnului Isus
Învierea Domnului Isus este cel mai important eveniment din istoria creștinismului și esența credinței creștine. Moartea Sa pe cruce a fost împlinirea a tot ce trebuia împlinit: jertfa care a adus iertarea păcatelor omenirii, biruința asupra morții și asupra lui satan. Prin Învierea Sa, Domnul Isus a dovedit victoria!
„Căci știți că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ați fost răscumpărați din felul deșert de viețuire pe care-l moșteniserăți de la părinții voștri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur și fără prihană”. (1 Petru 1:18-19)
Isus a plătit prețul mântuirii noastre și a înviat pentru ca noi să avem viață veșnică.
- Îți mulțumim, Doamne, că moartea nu are ultimul cuvânt, ci Tu ai biruit moartea, iar viața veșnică este posibilă pentru toți cei ce cred în Tine;
- Te lăudăm pentru harul Tău – suficient pentru a mântui orice păcătos care vine la Tine cu credință.
Sursa: Wycliffe România
