ȘtiriCreștine.ro https://www.stiricrestine.ro Fii un creștin informat! Thu, 29 Oct 2020 17:35:46 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 https://i1.wp.com/www.stiricrestine.ro/wp-content/uploads/2020/01/wp-1580158341426.jpg?fit=32%2C32&ssl=1 ȘtiriCreștine.ro https://www.stiricrestine.ro 32 32 12841494 Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru lucrarea globală https://www.stiricrestine.ro/2020/10/29/jurnal-de-rugaciune-rugaciune-pentru-lucrarea-globala/ https://www.stiricrestine.ro/2020/10/29/jurnal-de-rugaciune-rugaciune-pentru-lucrarea-globala/#respond Thu, 29 Oct 2020 17:35:46 +0000 https://www.stiricrestine.ro/?p=380539

Buletinul de rugăciune Wycliffe România

30 octombrie – 5 noiembrie 2020

Zece zile de rugăciune concentrată: Global

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru latinoamericani din organizațiile Wycliffe Global Alliance, care au participat la inițiativa de rugăciune globală 10 Days 2020 în perioada 19-28 septembrie. S-au alăturat oamenilor din diferite medii lingvistice pe Zoom pentru a participa la 240 de ore neîntrerupte de pocăință personală, mijlocire pentru popoare neatinse și revenirea Mântuitorului. Au fost de asemenea și rugăciuni pentru traducerea Bibliei și a problemelor indigene. Patru mii de persoane s-au înscris în camera de rugăciune. Aproape 100.000 au participat la un eveniment față în față, The Return (SUA), și peste 10 milioane de persoane au participat prin intermediul televiziunii și al rețelelor sociale. Mulțumim lui Dumnezeu pentru această strigare globală, pentru mărturiile și rapoartele pozitive primite deja și că această inițiativă a contribuit la încurajarea mișcărilor de rugăciune în țările din America Latină.

 

Oferind și primind cu generozitate: Kenya

Personalul Traducerea Bibliei și Alfabetizare (BTL) îl laudă pe Dumnezeu pentru protecția Sa generoasă în timpul pandemiei. Niciunul dintre membrii personalului sau membri ai familiilor lor, din Kenya, nu au fost spitalizați din cauza COVID-19. Mulțumiți lui Dumnezeu că a trimis și fonduri financiare pentru proiecte pentru următorul an fiscal care a început la 1 octombrie. BTL a folosit o zeciuială din fondurile strânse la nivel local pentru a sprijini activitățile de sensibilizare ale altor misiuni creștine și ale organizațiilor similare din Kenya. Aceasta include sprijinirea misiunilor Uniunilor Creștine Universitare în comunități în care Evanghelia nu a fost prezentată. Rugați-vă ca multe vieți să fie transformate pe măsură ce acești bani sunt folosiți pentru a împărtăși Evanghelia.

 

Pășind cu credință: Rusia

O biserică rusă a fost chemată de Dumnezeu să fie implicată în grupul lingvistic din Tyvan situat în Rusia și Mongolia prin rugăciune și finanțare. Vor să finanțeze integral nevoile financiare rămase ale acestui proiect, care este de 10 ori bugetul anual al bisericii! Se estimează că traducerea Bibliei va fi finalizată în doi, trei ani. Wycliffe Rusia este foarte încurajată de dorința acestei biserici de a păși cu credință și de a privi la Dumnezeu să facă imposibilul. Cereți lui Dumnezeu binecuvântarea Sa mare și asigurarea tuturor fondurilor și a altor resurse necesare.

 

Parteneriat credincios: Bangladesh, Singapore

Organizația Alianței Connections Bangladesh a venit alături de cinci comunități lingvistice din Bangladesh pentru a ajuta la traducerea materialelor Scriptura în folosință pentru copii prin proiectul Sotri *. Prin harul lui Dumnezeu, materialele acestea pentru copii sunt acum finalizate și disponibile online. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru parteneriatul financiar al Wycliffe Singapore în acest proiect. Acum există cereri de a lucra în alte patru limbi. Rugați-vă în continuare pentru înțelepciune, resurse și parteneri pentru acest proiect.

* Sotri este un pseudonim

 

Muncă virtuală și nevoi: Thailanda

Majoritatea proiectelor existente ale Fundației Thai Wycliffe primesc un sprijin financiar generos din partea organizațiilor Alianței din alte țări. Cereți-i lui Dumnezeu ca bunătatea Sa să fie peste aceste proiecte și să poată continue în mijlocul provocărilor de COVID. Rugați-vă pentru creativitate, înțelepciune și călăuzire pentru traducătorii și personalul thailandez, în timp ce aceștia lucrează online în timpul pandemiei și să se încreadă în grija lui Dumnezeu. Rugați-vă și pentru misionarii care au fost nevoiți să se întoarcă în propriile țări și care lucrează virtual alături de colegii lor thailandezi. Roagă-l pe Domnul să le încurajeze credința și să le dea răbdare în acest timp de așteptare. Roagă-te ca Domnul să le permită să se întoarcă în Thailanda și să asigure costul călătoriei lor de întoarcere.

 

Ajutați de pacea lui Dumnezeu: Papua Noua Guinee și Tonga

Lăudați-l pe Domnul pentru angajamentul a doi dintre slujitorii săi care au rămas fideli în ciuda eșecurilor și provocărilor. Lupe Lui a slujit cu generozitate în Asociația de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee (PNGBTA) din noiembrie 2017. Ea a fost trimisă de Misiunile Wycliffe Tonga să lucreze cu PNGBTA pe un mandat de trei ani, care se va încheia în noiembrie. În decembrie 2019, Lupe s-a căsătorit cu Mosese Lui. Cuplul proaspăt căsătorit a fost de acord ca Mosese să continue să lucreze în Noua Zeelandă, în timp ce Lupe își încheie angajamentul de trei ani cu PNGBTA. Plănuiau să fie împreună în iulie, dar aceste planuri au fost întrerupte din cauza pandemiei. Lăudați-l pe Domnul pentru harul și pacea Sa care i-au călăuzit în aceste luni de separare. Rugați-vă pentru ca restricțiile de călătorie să fie flexibile, astfel încât cei doi să se poată reuni când Lupe își începe un an sabatic în noiembrie.

 

Pace și bunătate în una singură: Asia spre Europa, Europa spre Africa

Simon Wan, directorul zonei Asia-Pacific al Alianței Globale Wycliffe, împreună cu echipa sa de conducere, au inițiat o întâlnire comună de rugăciune pe Zoom cu echipa de conducere din zona Europei. O dată pe lună se întâlnesc împreună pentru a împărtăși din Cuvântul lui Dumnezeu, ascultă preocupările liderilor din zonă și apoi se împart pentru a se ruga în grupuri mici. Ce binecuvântare a fost pentru fiecare membru al personalului din zonă! Recent, Hannes Weismann, directorul organizațiilor europene din Alianță, a contactat conducerea zonei Africa. Acum personalul din zona Europei și din zona Africii au început împreună întâlniri lunare de rugăciune pe Zoom. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru pacea și binecuvântările Sale care abundă în aceste vremuri de rugăciune și pentru generozitatea care se exprimă prin dăruirea și primirea reciprocă în aceste regiuni diferite.

SURSA | Wycliffe Romania

]]>
https://www.stiricrestine.ro/2020/10/29/jurnal-de-rugaciune-rugaciune-pentru-lucrarea-globala/feed/ 0 380539
Trei morți și mai mulți răniți în urma unui atac cu cuțitul la catedrala Notre-Dame din Nisa, Franța https://www.stiricrestine.ro/2020/10/29/trei-morti-si-mai-multi-raniti-in-urma-unui-atac-cu-cutitul-la-catedrala-notre-dame-din-nisa-franta/ https://www.stiricrestine.ro/2020/10/29/trei-morti-si-mai-multi-raniti-in-urma-unui-atac-cu-cutitul-la-catedrala-notre-dame-din-nisa-franta/#respond Thu, 29 Oct 2020 16:39:46 +0000 https://www.stiricrestine.ro/?p=380534

Premierul Franței a declarat că țara a fost ridicată joi la nivelul de alertă cel mai ridicat, „urgență atentat”, după ce trei persoane au fost ucise și alte câteva rănite în ceea ce poliția a descris ca fiind un atac terorist la bazilica Notre Dame din orașul francez Nisa, din sudul Franței.

Un bărbat, înarmat cu un cuțit, a atacat oameni în interiorul bisericii joi dimineață în jurul orei locale 9:00, ucigând o femeie și un bărbat, a confirmat poliția franceză pentru NBC News.

O a treia victimă, tot o femeie, a ieșit în grabă din catedrală, căutând refugiu într-o cafenea, dar a fost vânată și ucisă, au declarat surse ale poliției. Mai multe persoane au fost rănite în timpul atacului, printre care și suspectul, care a fost doborât la scurt timp după sosirea oamenilor legii.

Premierul francez Jean Castex a declarat că țara își va ridică nivelul de alertă la „urgență atentat” după atacul care s-a produs într-un moment foarte tensionat în Franța din cauza republicării caricaturilor profetului Mahomed de către ziarul satiric Charlie Hebdo. Caricaturile sunt considerate blasfemii de către musulmani, acestea provocând furie în rândul musulmanilor din întreaga lume.

Castex a denunțat oribilele crime de joi spunând că „atacul a fost pe cât de laș pe atât de barbar și pune întreaga țară în doliu”.

Atacul are loc la aproape două săptămâni după ce un refugiat cecen de 18 ani a decapitat un profesor care le arătase elevilor caricaturi ale profetului Mahomed din revista de satiră Charlie Hebdo în timpul unei dezbateri privind libertatea de exprimare.

Scena incidentului din centrul orașului Nisa a avut loc nu departe de locul unui alt atac terorist. În 2016, de Ziua Bastiliei, un bărbat a intrat deliberat cu un camion în mulțime, făcând câteva zeci de victime.

Tot joi, un agent de securitate de la consulatul francez din orașul saudit Jeddah a fost victima unui atac cu cuțitul, potrivit Ambasadei Franței în Arabia Saudită. Atacatorul a fost reținut imediat de forțele de securitate, iar agentul a fost dus la spital într-o stare care nu îi pune viața în pericol, a declarat ambasada.

Atacul de joi a fost al treilea de la deschiderea procesului care are în vedere atacurile sângeroase din Ianuarie 2015 de la sediul revistei Charlie Hebdo și dintr-un supermarket din capitala franceză.

SURSA | NBCNews

]]>
https://www.stiricrestine.ro/2020/10/29/trei-morti-si-mai-multi-raniti-in-urma-unui-atac-cu-cutitul-la-catedrala-notre-dame-din-nisa-franta/feed/ 0 380534
Salvați din infern – 45 de copii dispăruți și 109 supraviețuitori ai traficului de persoane din Ohio au fost salvați https://www.stiricrestine.ro/2020/10/28/salvati-din-infern-45-de-copii-disparuti-si-109-supravietuitori-ai-traficului-de-persoane-din-ohio-au-fost-salvati/ https://www.stiricrestine.ro/2020/10/28/salvati-din-infern-45-de-copii-disparuti-si-109-supravietuitori-ai-traficului-de-persoane-din-ohio-au-fost-salvati/#respond Wed, 28 Oct 2020 17:43:19 +0000 https://www.stiricrestine.ro/?p=380530

Cea mai mare operațiune împotriva traficului de persoane din istoria statului Ohio a fost finalizată de către Serviciul Marshals din SUA.

David Yost, Procurorul general al statului, a declarat că peste 50 de agenții au fost implicate în operațiunea „Autumn Hope”, care a stat la baza recuperării a 45 de copii dispăruți și 109 supraviețuitori ai traficului de persoane, misiunea ducând la 177 de arestări.

„Succesul operațiunii ‚Autumn Hope’ se măsoară nu numai în numărul mare de arestări, ci și în viețile salvate”, a declarat Yost într-o conferință de presă luni. „Fiecare agenție din această echipă așteaptă ziua în care nicio persoană nu va mai fi cumpărată sau vândută în Ohio.”

Majoritatea arestărilor au avut loc în zonele Toledo, Cleveland și Columb.

Peter C. Tobin, generalul SUA pentru districtul de Sud al statului Ohio a declarat următoarele: „Mulțumesc agenților care au intensificat această operațiune. Acești agenți sunt cei care vânează fugari violenți în fiecare zi. Sunt foarte mândru de ei și sunt mulțumit că au reușit să aplice aceleași abilități la găsirea copiilor dispăruți.”

Yost a declarat că traficul de persoane nu se limitează doar la zonele urbane și că poziția statului Ohio că „răscruce de drumuri a Americii” joacă un rol și el. „Traficul de persoane crește considerabil în țară, funcționează din umbră.”

Serviciul Marshals au spus că au reușit să rezolve 76 de cazuri de copii dispăruți.

Printre alte agenții implicate s-au numărat și Poliția Dayton, FBI, Grupul operativ pentru traficul de persoane din Ohio, Unitatea Columbus PACT și Grupul Operativ pentru traficul de persoane    districtual Cuyahoga.

„Operațiunea ‚Autumn Hope’ transmite un mesaj puternic și clar: vă urmărim, vă vom prinde și ne vom proteja copiii”, a declarat șeriful Franklin Dallas Baldwin.

SURSA | CBN News

Traducere | Denisa FRISAN

]]>
https://www.stiricrestine.ro/2020/10/28/salvati-din-infern-45-de-copii-disparuti-si-109-supravietuitori-ai-traficului-de-persoane-din-ohio-au-fost-salvati/feed/ 0 380530
Episcopul de Paisley | „Nimeni nu vrea un Crăciun digital” https://www.stiricrestine.ro/2020/10/27/episcopul-de-paisley-nimeni-nu-vrea-un-craciun-digital/ https://www.stiricrestine.ro/2020/10/27/episcopul-de-paisley-nimeni-nu-vrea-un-craciun-digital/#respond Tue, 27 Oct 2020 16:17:39 +0000 https://www.stiricrestine.ro/?p=380526

Episcopul de Paisley nu a fost de acord cu sugestiile potrivit cărora oamenii ar trebui ca în acest an „să-și pregătească un Crăciun digital”.

Directorul clinic Național al guvernului Scoției, Jason Leitch, a fost supranumit „Grinch” după ce a spus că nu s-a pus „absolut niciun semn de întrebare” despre un Crăciun normal pentru scoțieni în acest an.

Primul ministrul Nicola Sturgeon, a declarat că este prea devreme pentru a spune ce restricții vor exista în luna Decembrie. Leitch a declarat pentru BBC Radio Scotland că este de domeniul „ficțiunii” să se creadă că familiile se vor reuni pentru masă tradiționala de Crăciun din 25 decembrie.

Preotul John Keenan, episcop de Paisley, a fost printre primii critici ai comentariilor sale. „Nimeni nu vrea un Crăciun digital”, a spus el pentru The Times .

„Strivirea falselor așteptări este un lucru inacceptabil, nimeni nu vrea să diminueze speranțele oamenilor. Speranța este poate cel mai prețios produs pe care îl deținem. Fără speranța nu vom reuși să combatem această pandemie, nu vom reuși să ne îngrijim de noi înșine și de ceilalți și nu vom reuși să construim un viitor pentru generația următoare care crește în mijlocul fricii. Trebuie să fim foarte atenți să nu stingem speranța, consecințele ar fi devastatoare”.

Într-o declarație separată, Rev. Dr. Susan Brown, organizatoare a Forumului Impactului Credinței al Bisericii Scoției, a declarat că sărbătoarea Nașterii Mântuitorului va fi probabil mai „discretă” anul acesta.

„Sărbătorile din acest an s-ar putea simți foarte diferit de ceea ce suntem noi obișnuiți, dar în ciuda provocărilor, congregațiile Bisericii continuă să ofere sprijin și servicii, rugăciuni și întâlniri folosind tehnologia, precum și adunări cu număr limitat de participanti”, a spus ea.

„Ne așteptăm ca sărbătorile din acest an să fie mai restrânse și discrete, dar în astfel de momente liniștite putem reflecta asupra a „cine și ce” contează cu adevărat în această perioadă. Ne vom ruga pentru oamenii care au pierdut pe cei dragi, cei care suferă din cauza impactului COVID-19 și pentru toți cei care, din orice motiv, vor găsi perioada sărbătorilor de iarnă dificilă.”

SURSA | ChristianToday

TRADUCERE | Denisa FRIȘAN

]]>
https://www.stiricrestine.ro/2020/10/27/episcopul-de-paisley-nimeni-nu-vrea-un-craciun-digital/feed/ 0 380526
OPINIE AFR: Am fost și încă suntem atenționați. De ce nu reacționăm? https://www.stiricrestine.ro/2020/10/26/opinie-afr-am-fost-si-inca-suntem-atentionati-de-ce-nu-reactionam/ https://www.stiricrestine.ro/2020/10/26/opinie-afr-am-fost-si-inca-suntem-atentionati-de-ce-nu-reactionam/#comments Mon, 26 Oct 2020 16:44:42 +0000 https://www.stiricrestine.ro/?p=380429

Un om înțelept nu votează împotriva intereselor lui. Dar tocmai asta se întâmplă în zilele acestea în România. Ce e mai grav e că am fost și încă suntem atenționați că cei pe care îi votăm nu ne promovează interesele, ci, dimpotrivă, le denigrează și le marginalizează. Cu toate acestea, creștinii continuă să-i voteze.

Străjerii de pe zidurile cetății

România a fost și încă este binecuvântată să aibă „străjeri” care de ani de zile au înștiințat comunitatea creștină asupra extinderii non-valorilor și a pericolelor care se îndreaptă înspre noi. Cu toate acestea, majoritatea vastă a creștinilor din România încă rămân indiferenți față de lucrurile care se petrec în cetate.

Dincolo de Ocean, creștinii au fost binecuvântați cu bărbați și femei, intelectuali și scriitori prolifici, proveniți din toate confesiunile religioase creștine, care, la unison au atenționat, cu cel puțin o generație sau două în urmă, că pericole tot mai mari pentru creștini apar la orizont și că ei trebuie să se mobilizeze să le zădărnicească planurile. I-au atenționat să-și folosească drepturile civile pentru a-și apăra valorile, votând candidați creștini, candidând la funcții publice, dorind să dobândească funcțiile supreme de conducere în societate, tocmai cu scopul de a promova interesele comunității creștine. Uneori au reușit, alteori nu. Dar continuă să lupte.

Catolicii își au intelectualii lor: Ross Douhat, Mary Eberstadt, Mark Regnerus. Ortodocșii la fel, în primul rând pe Rod Dreher. La fel protestanții, pe Robert P. George, de exemplu, iar neoprotestanții și ei: o mulțime de intelectuali influenți, precum Russel More și Albert Mohler. Când acești oameni vorbesc ori scriu, comunitatea creștină din America reacționează, de obicei pozitiv. Și le urmează sfatul.

România are nevoie de intelectuali de talia lor. România, însă, nu poate nega că, în ultimii 15-20 de ani, a avut și ea „străjeri” care au atenționat comunitatea creștină privind pericolele care ne pândesc. Exemple de acest gen sunt multe: dl Ioan Alexandru, dl Petru Dugulescu, dl Petru Aldea, iar apoi mișcarea pro-familie și pro-viață din România. Cu toate acestea, din nefericire, creștinii continuă, în marea lor majoritate, să se lase fermecați de elita politică secularistă anti-valori, și continuă să-i dea voturile. Ne întrebam, cu îngrijorare, dacă comunitatea creștină a României va face același lucru pe 6 decembrie.

Churchill a atenționat europenii – în zadar

Gândindu-ne la aceste lucruri în ultimele zile, ne-a venit în minte Winston Churchill. În anii 30 ai secolului trecut, Churchill a fost „glasul celui ce strigă în pustie”. Marginalizat de clasa politică britanică, mesajul lui public a fost insistent și consistent timp de mulți ani: Hitler și nazismul german sunt o amenințare pentru Europa și civilizație. A fost ignorat, unii politicieni simțindu-se chiar stingheriți în prezența acestui om și de mesajul lui. Churchill, însă, a persistat. Ce a prezis despre Hitler și Germania nazistă s-a întâmplat. În 1940 a fost desemnat Prim Ministru al Marii Britanii, obligația lui fiind să înfrângă nazismul. După 5 ani a învins. Ceea ce l-a plasat pe Churchill, un veritabil „statesman”, în grupul marilor lideri politici ai secolului 20.

După 1945 a scris o carte voluminoasă despre război. Una din frazele lui memorabile este afirmația că „Națiunile vorbitoare de limbă engleză, prin lipsa de înțelepciune, nepăsare și naivitate au permis celor răi să redobândească” puterea în Germania.

Ne este teamă că, și în România, comunitatea creștină nu este atentă, acceptă să fie divizată, și, în loc de a preveni instaurarea răului în cetate, facilitează instituționalizarea răului prin „lipsa de înțelepciune, nepăsare și naivitate”. Ar fi o mare bucurie pentru fiecare dintre noi să dovedim, pe 6 decembrie, că aceste impresii greșite.

Dacă nu candidează creștinii, candidează „ceilalți”

Și asta cu atât mai mult cu cât în acest an ne confruntăm cu repulsia creștinilor din România pentru a candida la Parlament. Cei în temă ne spun că este o muncă colosală să găsești candidați creștini care să candideze la funcții publice.

În același timp, suntem primii când e vorba de a critica mersul lucrurilor în cetate. Evităm, însă, sacrificiul necesar pentru stoparea răului. Majoritatea vastă dintre noi ne simțim confortabili în profesiile noastre, în afacerile pe care la avem, firmele pe care le deținem, cercurile de prieteni în care ne simțim bine, refuzând să facem ceva concret pentru schimbarea lucrurilor.

Suntem atenționați din nou: dacă creștinii nu candidează, candidează în număr record „ceilalți”. În SUA anului 2020 un număr record de „minorități sexuale” candidează la funcții publice: DETALII AICI! Tot recent s-a anunțat că numărul cel mai mare de „minorități sexuale” în Parlament, în întreaga lume, e Noua Zeelanda: DETALII AICI!

Alegerea, deci, este a noastră.

Sursa: Alianța Familiilor din România

]]>
https://www.stiricrestine.ro/2020/10/26/opinie-afr-am-fost-si-inca-suntem-atentionati-de-ce-nu-reactionam/feed/ 1 380429
Termenii religioși din cărțile creștine din China înlocuiți sau eliminați pentru a evita cenzurarea acestora pe internet https://www.stiricrestine.ro/2020/10/26/termenii-religiosi-din-cartile-crestine-din-china-inlocuiti-sau-eliminati-pentru-a-evita-cenzurarea-acestora-pe-internet/ https://www.stiricrestine.ro/2020/10/26/termenii-religiosi-din-cartile-crestine-din-china-inlocuiti-sau-eliminati-pentru-a-evita-cenzurarea-acestora-pe-internet/#respond Mon, 26 Oct 2020 16:08:09 +0000 https://www.stiricrestine.ro/?p=380430

Două organizații creștine sancționate de către guvern caută modalități alternative de a-și vinde cărțile religioase online din cauza cenzurii stabilite de Partidul Comunist Chinez.

Potrivit ChinaAid, Consiliul Creștin din China (un grup creștin pentru drepturile omului din această țară) și Comitetul Mișcării Patriotice „Three-Self” al Bisericilor Protestante din China utilizează PinYin-ul chinezesc (pinyin-ul este folosit pentru a transcrie caracterele chinezești în literele alfabetului latin) pentru transcrierea termenilor religioși în cărți, care altfel ar fi cenzurate de CCP.

ChinaAid notează că, începând cu 30 martie 2018, „Sfânta Biblie” a fost eliminată din librăriile online din China.

Cu toate acestea, o librărie creștină chineză online a găsit recent o cale să ocolească cenzurarea CCP.

„Tianfengshuyuan”, librăria oficială WeChat a Consiliului Creștin din China și Comitetului Mișcării Patriotice „Three-Self” a Bisericilor Protestante din China, a făcut numeroase actualizări cu privire la cărțile religioase pe care le are.

De exemplu, vânzătorii de cărți creștine fie l-au înlocuit pe „Hristos” cu inițialele chinezești PinYin „JD”, fie au eliminat cuvantul cu totul din cărți.

Potrivit ChinaAid, „Hristos” în sistemul PinYin este scris că „JD”.

Într-o carte chineză, „Antologia Comitetului Mișcării Patriotice Three-Self a Bisericilor Protestante din China„, termenul „Biserica Protestantă” a fost, de asemenea, înlocuit cu „JD”.

Într-o altă carte, „Walking with the Mother Country: Patriotic Stories of Chinese Christians”, cuvântul „creștini” este înlocuit cu blocuri de culori.

Fuzeng Xing, Decanul Seminarului Chung Chi al Universității Chineze din Hong Kong, a scris într-o postare pe Facebook că: „În magazinul lor oficial WeChat, nu numai cuvântul „Hristos” este schimbat („JD”), ci și „Isus”, care este scris „YS”, sau „Biblia” – „SJ”

Termeni religioși precum „Dumnezeu” și „Domn” sunt, de asemenea, „ascunși” în blocuri de culori.

În ciuda faptului că au fost sancționați de guvern, Consiliul Creștin din China și Mișcarea Patriotică Three-Self a Bisericilor Protestante din China nu au voie să își vândă cărțile prin intermediul magazinelor obișnuite. De exemplu, librăriile obișnuite nu vând Biblii deoarece le lipsește un ISBN (cod de indentificare al cărților), spre deosebire de cărțile budiste și islamice care au ISBN.

În schimb, Biblia poate fi cumpărată în mod legal doar de la bisericile Three-Self, de la magazinele Consiliului Creștin din China sau de la Comitetul Mișcării Patriotice Three-Self ale Bisericilor Protestante din China.

În 2001, Zuoan Wang, șeful biroului național pentru afaceri religioase din China, a explicat cum au fost create condiții „speciale” pentru ca ambele organizații creștine să vândă Biblia. „Tipărirea și distribuirea „Sfintei Biblii” se află într-o „condiție specială”, spunea Wang la acea vreme. „Am delegat totul Consiliului Creștin din China și Mișcării Patriotice Three-Self a Bisericilor Protestante din China. Este ca și când le-ai acorda un „privilegiu special”.

SURSA | ChristianHeadlines

TRADUCERE | Denisa FRIȘAN

]]>
https://www.stiricrestine.ro/2020/10/26/termenii-religiosi-din-cartile-crestine-din-china-inlocuiti-sau-eliminati-pentru-a-evita-cenzurarea-acestora-pe-internet/feed/ 0 380430
Mana de luni: Absolvind școala eșecului https://www.stiricrestine.ro/2020/10/26/mana-de-luni-absolvind-scoala-esecului/ https://www.stiricrestine.ro/2020/10/26/mana-de-luni-absolvind-scoala-esecului/#respond Mon, 26 Oct 2020 06:43:02 +0000 https://www.stiricrestine.ro/?p=380439

Mana de luni

26 octombrie 2020

Deseori un lider corporatist renumit, un om de afaceri sau un antreprenor este descris ca „o mare poveste de succes”. Suntem copleșiți cu relatări despre modul în care acești oameni au dobândit succesul, relatările fiind exemple despre modul în care și noi putem experimenta realizări înalte dacă îi imităm. Dar ați auzit vreodată de cineva descris ca „o mare poveste de eșec”?

În realitate, succesul poate veni în multe feluri, și uneori el nu vine prin ceea ce facem noi. Munca grea, devotamentul și determinarea pot aduce succes – dar nu pentru toată lumea. Câteodată succesul este produsul norocului (dacă credeți în așa ceva), sau a faptului că vă aflați la locul potrivit în momentul potrivit. Așa cum se spune, sincronizarea este totul. Unii oameni află o singură dată succesul, și își petrec restul vieții încercând în zadar să îl găsească din nou.

Totuși, din nu știu ce motiv, atunci când eșuăm este mult mai ușor să identificăm motivul. Putem arăta cu degetul spre deciziile neînțelepte, spre lipsa dorinței de a investi energia și efortul necesar, lipsa planificării corespunzătoare, eșecul în a persevera îndeajuns de mult pentru a atinge scopurile, spre ignoranță, sau chiar spre nechibzuință.

Deoarece factorii eșecului sunt mult mai ușor de recunoscut, eșecul se poate dovedi a fi o cale spre succes doar dacă suntem dornici de a învăța din el. Omul britanic de stat Winston Churchill a observat că „Succesul nu este final, eșecul nu este fatal; contează curajul de a continua”. Superstarul profesionist de baschet Michael Jordan a spus: „Pot accepta eșecul. Toată lumea eșuează la ceva. Dar nu pot accepta să nu încerc”.

Denis Waitley, speaker motivațional, consultant și autor, a oferit următoarea perspectivă: „Eșecul ar trebui să fie profesorul nostru, nu groparul nostru. Eșecul înseamnă întârziere, nu înfrângere. Este un ocol temporar, nu o fundătură. Eșecul este un lucru care poate fi evitat doar dacă nu spunem nimic, nu facem nimic și suntem nimic”.

Una dintre caracteristicile revigorante ale Bibliei este prezentarea sinceră și neînfrumusețată a eșecurilor memorabile ale indivizilor cheie începând cu Adam și Eva și continuând cu oameni ca Noe, Iacov, tatăl națiunii lui Israel, Samson, Regele David și fiul său, Solomon, și mulți dintre ucenicii lui Isus.

Apostolul Petru, unul dintre cei mai apropiați ucenici ai lui Hristos, este poate cel mai important exemplu al cuiva care a reușit în ciuda eșecurilor repetate. În noaptea dinaintea crucificării, Isus le-a spus ucenicilor: „În noaptea aceasta, toţi veţi găsi în Mine o pricină de poticnire”, iar Pentru răspunde stăruitor: “Chiar dacă toţi ar găsi în Tine o pricină de poticnire, eu niciodată nu voi găsi în Tine o pricină de poticnire” (Matei 26: 31 – 35).

În ciuda jurământului său îndrăzneț, impetuos, citim că Petru într-adevăr s-a lepădat de Hristos, nu o dată, ci de trei ori, așa cum spusese Domnul. După ce s-a lepădat a treia oară ni se spune că Domnul S-a întors şi S-a uitat ţintă la Petru..…Şi a ieşit afară şi a plâns cu amar” (Luca 22: 54 -62).

Din fericire, povestea nu se termină aici. În Ioan 21: 1- 19 este scrisă o relatare în care Hristos îl restaurează pe Petru, iertându-i trădarea. Isus l-a întrebat pe Petru de trei ori: “Simone, fiul lui Iona, mă iubești?” De fiecare data ucenicul răspunde afirmativ, iar El îi spune: “Paște mielușeii mei….Paște oile mele”. Ce povestire incredibilă despre eșec – și iertare. De aici noi știm că Petru a mers mai departe și a fost unul dintre liderii bisericii primare, iar două dintre scrisorile lui se află în Noul Testament.

Vă luptați sau vă recuperați din eșec? Vocațional sau spiritual? Amintiți-vă că eșecul nu este fatal. El poate fi un profesor minunat, și doar un ocol pe calea spre succes.

Autor: Robert J. Tamasy

]]>
https://www.stiricrestine.ro/2020/10/26/mana-de-luni-absolvind-scoala-esecului/feed/ 0 380439
Donald Trump și mișcările evanghelice „penticostal-carismatică”: O lecție despre unitate în vederea schimbării societății https://www.stiricrestine.ro/2020/10/25/donald-trump-si-miscarile-evanghelice-penticostal-carismatica-o-lectie-despre-unitate-in-vederea-schimbarii-societatii/ https://www.stiricrestine.ro/2020/10/25/donald-trump-si-miscarile-evanghelice-penticostal-carismatica-o-lectie-despre-unitate-in-vederea-schimbarii-societatii/#comments Sun, 25 Oct 2020 17:20:50 +0000 https://www.stiricrestine.ro/?p=380395

Una dintre lecțiile actuale valoroase despre puterea unită a misiunii penticostale și evanghelice ca și forță sau „electorat politic” cu scopul de a transforma societatea și valorile ei se reflectă în alegerile din 2016 ale președintelui american Donald Trump. Acest model de unitate penticostal-carismatică și de fidelizare a misiunii penticostal-carismatice ca și „electorat politic care face o diferență” pentru implementarea valorilor pe care le consideră biblice, morale și relevante în societate ar putea foarte bine să se repete și în alegerile din octombrie 2020. În explicarea acestui tip de misiune penticostal-carismatică strategică sau macro-socială, vom lua în considerare câteva articole despre președintele Donald Trump și despre legăturile acestuia cu mișcarea penticostal-carismatică. Unul dintre ele poartă titlul „Pentecostals and the President: Why their profets exalt Trump and Paula White pastors him” și a apărut în revista online Christianity Today, menționând o mare parte din personalitățile evanghelice și penticostal-carismatice cu care colaborează președintele Trump, numiți într-un mod peiorativ de unii jurnaliști „evanghelicii de curte” sau „curtea lui Trump”. 1.VEDEȚI LINK AICI!

Al doilea articol, scris de doi cercetători în domeniul religiei americane, Erica Ramirez și Leah Payne, se numește „President Trumpʼs hidden religious base: Pentecostal-charismatic celebrities” în jurnalul electronic RNS – Religion New Service, și reprezintă o analiză serioasă asupra relației dintre președintele Trump și penticostalismul-carismatic și felul în care penticostalii i-au oferit capital politic decisiv acestuia în mandatul anterior, în lupta cu Hillary Clinton din 8 noiembrie 2016, când lupta părea pierdută de Donald Trump,[2.LINK AICI] și posibilitatea ca aceștia să-i mai ofere și la alegerile din 2020 un puternic capital electoral lui și părții Republicane, la fel de decisiv și în lupta împotriva Convenției Național Democratice care îl susține pe Biden-Harris, care, deși par detașați în momentul actual în sondaje,[3.LINK AICI] s-ar putea ca la numărarea reală a voturilor, să piardă în fața actualului președinte, Donald Trump.[4.LINK AICI]

În anul 2016 înaintea alegerilor, Trump a creat un Consiliu Consultativ Evanghelic în care au fost incluși atât evanghelicii radicali, cât și penticostalii carismatici, cu vederi strâns legate de Evanghelia prosperității. Evanghelici, precum Franklin Graham, și-au arătat deschis preferințele pentru Trump, deși nu erau de acord cu toate lucrurile din programul prezentat de acesta pentru viitorul său mandat. Alți evanghelici, precum Jerry Falwell Jr  sau James Robinson, gazdă a programului TV Life Today, David Jeremiah, pastor senior al Bisericii Shadow Mountain Community Church, o megabiserică baptistă din sud în El Cajon, California, Robert Jeffress, pastor al First Baptist, Dallas, Texas, și Jack Graham, pastor al Prestonwood Baptist în Prestonwood, Texas l-au susținut public pe președinte, încurajând bisericile lor să îi urmeze.[5]

Mai mulți păstori penticostal-carismatici cum sunt Jentezen Franklin, pastor senior al Free Chapel Worship Center, Gainesville, Georgia, și Robert Morris, pastor al Gateway Church, o mega-biserică aflate în multe locuri din America, cu circa 36.000 membri doar în Southlake, Texas, aproape de Forth Worth. Tele-evangheliștii Tony Suarez, Rodney Howard-Browne, cu mari rețele de socializare și mulți aderenți i s-au alăturat. Alți doi proeminenți suporteri, amândoi asociați cu carismaticii și evanghelia prosperității sunt Kenneth Copeland și Paula White au fost aproape de Donald Trump, oferind relațiile ei din toată America, ca el să poată intra în diferite mega-biserici și să îi atragă pe penticostalii-carismatici de partea lui. Așa că toate campaniile lui Trump au fost organizate în așa fel încât să viziteze mega-clasicele congregații New Spirit Revival Center ale lui Darrell și Belinda Scott din Cleveland sau International Church din Las Vegas.[6] Bineînțeles că Trump s-a revanșat, o mare parte dintre păstorii care l-au susținut ajungând să facă parte din Consiliul lui, iar Paula White devenind consilier național în «Inițiativa pentru credință și oportunitate», un semn clar al încrederii sale continue pe această bază penticostal-carismatică. Într-un ton peioraiv, Ramirez și Payne vorbesc despre faptul că în aceste campanii pentru prezidențiale prin megabiserici, păstorii s-au rugat pentru Trump și l-au binecuvântat, în unele locuri oferindu-i și mesaje profetice. „Deși părea inconfortabil primind astfel de binecuvântări, Trump era receptiv la rugăciunile lor, primind astfel de rugăciuni de ungere care l-au invocat ca un conducător asemănător cu regele David al Israelului și regina Estera, monarhi biblici cu scop divin. Trump a alimentat ferm această intimitate cu Penticostalii-Carismatici, făcând mișcări care fac apel la prioritățile și gusturile de lungă durată ale carismaticilor, inclusiv sprijinul pentru Israel, prosperitate, autoritarism spiritual și populism.”[7]

Mai nou, în timpul protestelor din Washington, care au fost alimentate de elemente socialiste pe fondul crizei Covid 19 și a morții lui George Floyd, un american de culoare, omorât accidental de un polițist, președintele american s-a fotografiat cu Biblia în mână, în fața Bisericii Episcopale Sf. Ioan, chiar peste drum de Casa Albă, ceea ce a stârnit protestele multor clerici anti-Trump,[8 LINK AICI] însă care a fost un mesaj foarte clar de sprijinire a valorilor fundamentale, cum sunt cele ale Sfintei Scripturi, pentru ochii care trebuiau să vadă. Evanghelicii și penticostal-charismaticii îl cunosc pe Trump. Ei știu și valorile lui personale, care pot fi în conflict cu valorile colective biblice pe care evanghelicii în general le promovează. Mesajele lui Trump sunt destul de clare și evidente pentru toți, spune Micael Grenholm, penticostal din PCPJ (Pentecostals & Charismatics for Peace and Justice). Ele sună în felul următor:

1.      Toate lumea ar trebui să aibă arme;
2.      Refugiații trebuie deportați la război și mizerie;
3.      Schimbările climatice provocate de oameni nu există;
4.      Inegalitatea economică este bună;
5.      Egalitatea de gen a mers prea departe.

Acestea nu sunt lucrurile pe care Isus le-a afirmat în evanghelii, nici lucrurile pe care Mișcarea Penticostală originală le-a avut în cadrul ei. Biserica penticostală din Fapte 2 era pacifistă.[9. LINK AICI] Atunci oare de ce raliază majoritatea creștinismului evanghelic și penticostal-charismatic în sprijinul lui Trump? De ce oameni care odată se excludeau reciproc, decid să urce în aceeași barcă[10] și să îl sprijine pe cel care pare a fi arhetipul regelui păgân Cirus, cum afirma liderul carismatic Lance Wallnau cu o lună înainte de alegerile prezidențiale din 2016? [11. LINK AICI] Oare văd în mișcarea democrată un „rău mai mare” sau un model al lui Anticrist? Oare văd în spatele mișcărilor tineretului dezlănțuit pe străzi, distrugând totul în urma lor, neputincios în fața virusului Covid-19, disperați și terorizând populație, distrugându-le bunurile pe cineva care îi conduce din umbră? Vreo conspirație a unui nou sistem pe care Trump și echipa lui l-au numit „Antifa” un model al fascismului, terorismului, extremismului, socialismului și comunismului care se îndreaptă spre SUA? [12. LINK AICI]

„Din perspectiva mea, spunea Lance Wallnau, peste Trump este ungerea lui Cirus. Am profețit numirea lui, și cred că el este candidatul haosului pus deoparte pentru a ne „naviga” prin haosul care vine peste America. Cred că America va trece prin câteva mari cutremure, indiferent de cine o va conduce. Cred că al 45-lea președinte este instrumentul menit din Isaia 45, Cyrus.”[13]

Erica Ramirez consideră că privită din exterior, politica lui Trump de a se apropia de acest segment american îngust al penticostalismului carismatic și al evanghelicalismului pare a fi o greșeală. Însă nu este, și o asemenea abordare ar putea avea încă o dată un beneficiu electoral major.

„Deși evanghelismul alb este în declin, mișcarea penticostal-carismatică este multietnică, transcende principalele diviziuni protestante și catolice și sunt o influență consistentă la urne. Credincioșii carismatici se adună adesea în mari mega-biserici în afara confesiunilor istorice, și prin urmare, ating dincolo de metodele campaniilor «angajamentului credinței», promovate de către opozanții lui, Biden și Democrații. Purtătorii de cuvânt penticostal-carismatici nu par a se simți neglijați de faptul că nu apar pe scenă la întâlniri de rugăciune precum cea din august 2020. Suarez, White și Darrell Scott continuă să îl susțină pe Trump pe platformele lor considerabile de socializare. Mediatizarea penticostal-carismatică susține cu fidelitate că Donald Trump este un lider puternic pe care Dumnezeu în folosește pentru bine. Sondajele naționale prezic o victorie Biden, dar sondajele majore asupra grupurilor religioase arată că sprijinul protestant alb și multietnic al lui Trump, și sprijinul republicanilor în general, rămâne puternic. [14]

Echipa lui Trump alcătuită și susținută în general din bisericile penticostal-carismatice și evanghelice poate face o mare diferență în 2020. Alegerile din noiembrie vor dovedi dacă estimarea potențialului acestei mișcări devine o realitate în terenul mișcător al nord-americanilor. Probabil că nu doar democraticii și republicanii viitorului vor trebui să ia note și să țină cont de acest aspect pe viitor, ci și lumea politică și socială din alte părți ale globului. Iar pentru noi, românii, ar trebuie să fie o lecție despre implicarea noastră în societate, parte din misiunea noastră. Să înțelegem că unitatea penticostală și evanghelică poate schimba societatea, dacă „puterea” ei este corect direcționată și susține valorile Împărăției lui Dumnezeu. Cred că ar trebui să înțelegem că cuvintele Domnului Isus Hristos „și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria și până la marginile pământului” (Fapte 1:8) se referă nu doar la evanghelizare prin proclamarea Evangheliei, care este prioritară și indiscutabilă, ci și prin solidaritatea cu cei căzuți, fără drepturi, fără privilegii, cei nenăscuți sau cei care sunt prea mici și nu au nici o putere și nici glas să își strige dreptul la viață, sclavi nu doar ai întunericului spiritual, ci sclavi ai altor oameni mai puternici decât ei, și să fim alături de ei, luptând în numele lor, înțelegând că este chemarea lui Dumnezeu pentru noi să fim elemente ale schimbării societății, sare și lumină în lume (Matei 5:13-16). Lumina noastră trebuie să lumineze „înaintea oamenilor”, nu ascunsă sub un pat sau în alt loc închis. Sarea trebuie să dea gust „pământului”. Așa că ar trebui să reflectăm serios la rolul nostru de agenți ai transformării societății, să încurajăm generația actuală să facă din aceasta un scop și o misiune, și să ridicăm lideri care să poarte cu mândrie steagul lui Hristos și a Împărăției într-o zonă crepusculară prin care trecem cu lumea la momentul actual.

Pentru cei interesați de aprofundarea acestui subiect și înțelegerea calitativă a proceselor politice, vă recomandăm să accesați sursele primare documentate pentru scrierea acestui articol.

Autor: Marcel Saitiș
Misionar în Madagascar
Doctorand la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad

[1] Erica Ramirez, Leah Payne, „President Trumpʼs hidden religious base: Pentecostal-charismatic celebrities”, articol scris în 27 august 2020, în jurnalul electronic RNS – Religion New Service, pe pagina online https://religionnews.com/2020/08/27/president-trumps-rnc-religious-base-pentecostal-charismatic-kari-jobe-paula-white/. Accesat în data de 06 Septembrie 2020.
[2] „Pentecostals and the President: Why their profets exalt Trump and Paula White pastors him”, în situl online Christianity Today, articol scris în 13 Noiembrie 2019, aflat pe pagina online https://www.christianitytoday.com/ct/2019/november-web-only/pentecostals-and-president.html. Accesat în data de 06 Septembrie 2020.
[3] „Americaʼs Choice 2020”, în siteul CNN Politics arată un sondaj numit „CNN Poll of Polls” asupra preferințelor americanilor pentru cei doi președinți. Astăzi sondajul îl arată pe Joe Biden cu 51%, preferat de către americani, în defavoarea președintelui actual Donald Trump, cu doar 43%. Sondajul poate fi văzut în pagina electronică https://edition.cnn.com/election/2020. Accesat în data de 9 Septembrie 2020.
[4] Ramirez, Payne, „President Trumpʼs hidden religious base”.
[5] „Pentecostals and the President”.
[6] Idem.
[7] Ramirez, Payne, „President Trumpʼs hidden religious base”. Despre fiecare dintre aceste calități care „îl fac pe Trump să fie iubit de sectele creștine”, vezi articolul Leah Payne & Erica Ramirez, „The Christian sect that has always cheered on Donald Trump: Why Donald Trumpʼs biggest Christian champions love him so much,” în The Washington Post, articol publicat în 21 Martie 2018, la adresa https://www.washingtonpost.com/news/made-by-history/wp/2018/03/21/the-christian-sect-that-has-always-cheered-on-donald-trump/?noredirect=on. Accesat în data de 29 Septembrie 2020.
[8] Monica Bonea, „Imaginea lui Trump, cu Biblia în mână în fața unei biserici, a stârnit fura clericilor: «Religia nu este un instrument politic»”, articol publicat în 02.06.2020, ora 23:37, pe canalul de știri electronic Digi 24 HD, pe pagina de internet https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/imaginea-lui-trump-cu-biblia-in-mana-in-fata-unei-biserici-a-strarnit-furia-clericilor-religia-nu-este-un-instrument-politic-1317060. Accesat în data de 10 Septembrie 2020.
[9] Micael Grenholm, „Not All American Pentecostals support Donald Trump”, articol publicat în 07 Aprilie 2020 în siteul PCPJ (Pentecostals and Charismatics for Peace and Justice), la adresa https://pcpj.org/2020/04/07/not-all-american-pentecostals-support-donald-trump/. Accesat în data de 29 Septembrie 2020.
[10] Payne & Ramirez, „The Christian sect that has always cheered on Donald Trump”.
[11] Morgan Lee, „The King Cyrus ʽAnointingʼ of Trump: Does the Bible point tu the leader of the USA as Godʼs special choice?”, articol postat în 21 Mai 2019, în siteul Eternity, la adresa https://www.eternitynews.com.au/opinion/the-king-cyrus-anointing-of-trump/. Vizualizat în data de 29 Septembrie 2020.
[12] „What is Antifa, the left group Trump tagged ʽterroristsʼ? Its history traces to Mussolini-era: Antifa is open to violence, arguing that fascism thrives under liberal tolerance”, articol publicat în 2 Iunie 2020, în pagina The Week Magazine, la adresa https://www.theweek.in/news/world/2020/06/02/what-is-antifa-the-left-group-trump-terrorists-history-anti-fascist-mussolini.html. Vizualizat în data de 29 Septembrie 2020.
[13] Lee, „The King Cyrus ʽAnointingʼ of Trump”.
[14] Ramirez, Payne, „President Trumpʼs hidden religious base”.

 

]]>
https://www.stiricrestine.ro/2020/10/25/donald-trump-si-miscarile-evanghelice-penticostal-carismatica-o-lectie-despre-unitate-in-vederea-schimbarii-societatii/feed/ 2 380395
Puterea unei vieţi liniştite cu Dumnezeu https://www.stiricrestine.ro/2020/10/25/puterea-unei-vieti-linistite-cu-dumnezeu/ https://www.stiricrestine.ro/2020/10/25/puterea-unei-vieti-linistite-cu-dumnezeu/#comments Sun, 25 Oct 2020 16:18:05 +0000 https://www.stiricrestine.ro/?p=380405

Mulţi eroi ai credinţei au schimbat lumea străbătând-o în lung şi în lat; Charles Simeon a influenţat-o ramând în acelaşi loc şi slujind timp de 54 de ani.

Simeon s-a născut în 1759 într-o familie bogată din înalta societate din sud-estul Angliei, care însă practica doar o credinţă superficială. Educat la Eton apoi King’s College şi Cambridge Simeon era un tânăr bogat, vanitos, temperamental şi cu puţine pasiuni în afară de călărie, sport şi modă.

Pe când era la Cambridge el s-a găsit în situaţia, deloc confortabilă pentru el, în care universitatea îi cerea să participe  la împărtăşanie cu ocazia Paştelui.

Pe când se gândea la acest lucru, Simeon s-a simţit cuprins de propria sa nevrednicie şi de gândul că ‘Diavolul însuşi era tot atât de vrednic ca şi mine’. Fără a avea pe cineva care să-l călăuzească, el și-a îndreptat atenția către Biblie şi cărţi creştine, căutând cum să se împace cu Dumnezeu.

În cele din urmă, inima lui s-a umplut de bucurie când a realizat că la cruce Hristos a făcut pentru el ceea ce el nu ar fi putut face niciodată pentru sine. În întunericul spiritual care domnea în acea perioadă, Simeon a crescut în credinţă şi s-a simţit chemat să fie un predicator al Evangheliei iar gândurile lui s-au îndreptat înspre biserica locală, Holy Trinity Church din centrul Cambridge-ului.

Aici, prin nişte circumstanţe neobişnuite, Simeon, deşi nu fusese încă ordinat în mod deplin, s-a găsit în ipostaza în care i s-a dat întreaga responsabilitate asupra bisericii la vârsta de douăzeci şi doi de ani. Numirea sa informală, tinereţea sa, manierele sale nonconformiste şi modul său de a predica cu ardoare l-au făcut nepopular cu membrii bisericii, care, la început, i s-au opus în toate felurile. Încrezător că acela era locul unde l-a vrut Dumnezeu, Simeon a înfruntat opoziţia şi a sfârşit prin a fi vicar la Holy Trinity pentru 54 de ani, până la moartea sa.

Simeon a muncit din greu la predicile sale iar slujirea sa a început să devină din ce în ce mai apreciată. Adunarea în care era pastor a început să crească până când a ajuns să predice de două ori în fiecare duminică, cu peste 1.000 de persoane prezente în audiență de fiecare dată. Find un om pragmatic, el a creat un sistem de suport format din peste 24 de asistenţi pastorali, atât bărbaţi cât şi femei.

În timp ce îşi continua slujirea în biserică, Simeon a locuit în camerele de lângă King’s College, căutând întotdeauna să fie aproape de studenţi şi de cei interesaţi de credinţa creştină. Din poziţia sa, Simeon a început să exercite o influenţă din ce în ce mai mare în câmpul Evangheliei. El a început să fie în mod special interesat în a-i încuraja pe tinerii cu potenţial pentru slujire, pe care i-a format în teologie şi i-a învăţat să deprindă abilităţi de predicator. Cu timpul, protejaţii săi au devenit clerici în Biserica Anglicană iar reputaţia sa avea să se răspândească peste tot.

Simeon s-a arătat intodeauna gata să susţină orice noi iniţiative creştine şi a fost fondatorul Church Missionary Society şi, împreună cu William Wilberforce, a fondat  Church’s Ministry Among Jewish People sau CMJ.

El a fost un mare susţinător al misionarilor, iar pe mulţi dintre aceştia, inclusiv Henry Martyn, îi cunoştea personal.

Simeon a murit în 1836, cu câteva luni înainte de începutul domniei Reginei Victoria. Multe s-au schimbat în timpul lungii sale slujiri. La Cambridge el era acum o persoană foarte respectată; întregul oraş s-a oprit în ziua când a fost înmormântat. Pe teritoriul naţiunii britanice, credinţa evanghelică pe care el a promovat-o era acum considerată ca fiind unul din curentele principale din ţară. La momentul morţii sale, se estimează că o treime din toţi slujitorii anglicani din țară au fost fost instruiţi la un anumit moment dat de către Simeon, iar lucrarea sa avea să aibă o influenţă considerabilă asupra tonului moral din perioada victoriană.

Charles Simeon a fost un om al priorităţilor.

În primul rând, el a făcut rugăciunea prioritatea sa principală. Obiceiul său era să se trezească în fiecare zi la ora 4 şi să petreacă 4 ore în rugăciune şi studiu biblic.

Activitatea sa prodigioasă avea o fundaţie solidă: o relaţie personală puternică și bogată cu Dumnezeu.

În al doilea rând, Simeon a făcut predicarea o prioritate. El considera că o predică biblică clară reprezintă una din căile principale prin care Împărăţia lui Dumnezeu avansează. El lucra din greu la pregătirea predicilor, dorind să se asigura întotdeauna că acesta sunt puternic ancorate în Scriptură şi centrate pe Hristos.

El predica eficient şi îi învaţa şi pe alţii să facă la fel. Pentru a ajuta şi pe ceilalţi predicatori el îşi publica schiţele de predică, materiale care în timp s-au strâns în 21 de volume.

Simeon a făcut o prioritate şi din generaţiile viitoare. El privea predicarea dintr-o perspectivă strategică. Obiectivul lui nu era doar acela ca oamenii să fie convertiţi. El dorea ca oamenii să se convertească şi apoi ei să fie cei care vor predica Evanghelia altora. El a predicat, i-a învăţat şi i-a consiliat pe lucrători şi şi-a folosit influenţa pentru a le găsi acestora parohii.

În tăcere, constant, lipsit de spectaculozitate, duminică de duminică, Charles Simeon şi-a petrecut întreaga viaţă predicând. Prin predicarea lui, Dumnezeu l-a folosit într-un mod uimitor pentru a schimba atât naţiunea cât şi lumea din vremea lui înspre bine.

Sursa: Christian Today

]]>
https://www.stiricrestine.ro/2020/10/25/puterea-unei-vieti-linistite-cu-dumnezeu/feed/ 1 380405
Creștinii din provincia Idlib, Siria, trăiesc zilnic cu teama de a fi uciși, torturați sau atacați https://www.stiricrestine.ro/2020/10/25/crestinii-din-provincia-idlib-siria-traiesc-zilnic-cu-teama-de-a-fi-ucisi-torturati-sau-atacati/ https://www.stiricrestine.ro/2020/10/25/crestinii-din-provincia-idlib-siria-traiesc-zilnic-cu-teama-de-a-fi-ucisi-torturati-sau-atacati/#comments Sun, 25 Oct 2020 08:37:56 +0000 https://www.stiricrestine.ro/?p=380401

IDLIB, Siria – Creștinii din provincia Idlib trăiesc zilnic cu teama de a nu fi uciși, torturați sau atacați.

Idlib se află la nord-vestul Siriei, la granița cu Turcia, și este controlat de grupuri internaționale jihadiste, inclusiv o ramură a lui Daesh (ISIS).

Părintele franciscan Firas Lutfi a declarat pentru ACN (Aid to the Church in Need (ACN) că oamenii creștinii din regiune își „ascund credința” de teamă față de jihadișți.

El a vorbit despre un deceniu de suferință pentru creștinii din Idlib, începând cu izbucnirea războiului civil de la începutul anului 2011, care a determinat grupurile militante să preia controlul asupra regiunii pe care au declarat-o stat islamic.

„Au confiscat proprietățile creștinilor, au pus în aplicare Sharia (legea) islamică asupra tuturor celor de altă religie decât musulmani, și-au luat drepturile de a circula liber în satele aflate în proprietatea creștinilor, le-au forțat pe femei să poarte jihab-ul (vălul islamic)”, a spus pr. Lufti.

„Au distrus și interzis orice simboluri creștine, cum ar fi crucile de deasupra bisericilor și cimitirelor”.

El a spus că alți creștini au fost atacați, bătuți, torturați sau chiar uciși.

În ciuda riscului, doi frați, părintele Hanna Jallouf, în vârstă de 67 de ani, și părintele Luai Bsharat, în vârstă de 40 de ani, au rămas în provincie pentru a ajuta comunitatea creștină.

Astăzi, ei slujesc celor 300 de familii creștine din satele Knayeh și Yacoubieh.

Pr. Lufti a spus că prezența lor este un „semn al speranței în mijlocul întunericului și al deznădejdii” și că s-au angajat să rămână pentru a întări Biserica și a-i sprijini pe creștini.

„Creștinii din aceste regiuni se confruntă cu persecuții absolute, frică, violență, moarte, terorism și își ascund credința și convingerile”, a spus el.

El a adăugat: „În ciuda dificultăților zilnice și a nenorocirilor, părintele Luai Bsharat și părintele Hanna Jallouf au rămas acolo pentru că cred în chemarea la a-i ajuta pe creștinii rămași și cred că această regiune nu trebuie părăsită”.

SURSA | ChristianToday

]]>
https://www.stiricrestine.ro/2020/10/25/crestinii-din-provincia-idlib-siria-traiesc-zilnic-cu-teama-de-a-fi-ucisi-torturati-sau-atacati/feed/ 1 380401