Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Confiscarea copiilor noştri.

Recent ne-a atras atentia un comentariu publicat pe 10 aprilie in Ziua Veche de catre d-l Mircea Platon. Titlul articolului e sugestiv, provocator, si da mult de gindit: “Confiscarea copiilor.” La majoritatea dintre noi nu ne trece prin minte asa ceva, sau ca noi ca parinti am putea fi in pericol de a ne avea copiii nationalizati si confiscati de catre stat, mai ales de catre statul roman. Confiscarile, spunem noi, erau de domeniul comunismului si nu se petrec intr-o democratie.

Intradevar, noţiunea despre confiscarea copiilor este una aberantă, radicală şi neimaginabilă. Tendinţele în ţările “civilizate” însă este tocmai în această direcţie – ridicarea intenţionată de către statul secular al unui zid impenetrabil şi insurmontabil de despărţire între părinţi şi copii. Forţele secularizante numesc lucrul acesta progres, un prerogativ al statului secular modern, şi numesc pe cei ce se împotrivesc sau gândesc altfel, demodaţi, înguşti la minte şi nu în pas cu tempoul modern.

In articolul sau autorul comenteaza pe marginea unui curent proiect de lege demarat de guvernul Boc. Dacă va fi adoptat, rezultatul net va fi, în estimaţia autorului, infiintarea in toata tara a zeci de centre de indoctrinare unde sute de educatori parentali ii vor educa pe romani cum sa-si creasca si sa-si educe copiii. Acest proiect legislativ e radical, fara predecent in traditia noastra, si trebuie respins.

Va informam ca voi, parintii, aveti drepturi parentale conferite voua de dreptul international si de Constitutia Romaniei. Ele stabilesc ca aveti prerogativul dar si obligatia sa va cresteti si sa va educati copiii cum doriti, fara interferenta sau imixiunea statului. Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma ca autoritatea parintilor de a dispune de educatia copiilor lor are prioritate in raport cu rolul pe care statul il are in educarea si cresterea copiilor nostri. (Articolul 26: “Parintii au dreptul de prioritate in alegerea felului de invatamint pentru copiii lor minori.”) Articolul 48 din Constitutie deasemenea reflecta acest drept afirmind ca parintii au “dreptul si indatorirea … de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.”) In consecinta, propunerea legislativa a Guvernului Boc este una totalitara.

In plus, imitarea modelului american la romani, asa cum afirma cei care promoveaza acest proiect legislativ, ar fi o eroare iremediabila. Se poate spune ca sistemul parental american este intr-un fel inexistent, cu totul subred, in destramare, si dezorientat datorita destramarii relatiilor de familie in America, cit si a familiei si casatoriei ca institutii sociale. In plus, de mai multe decade incoace autoritatile americane si ele au creat un zid de separare intre parinti si copii, subminind autoritatea parentala. In fiecare stat american exista o institutie de stat numita “Child Protective Services” (“Serviciile de Protejare a Copilului”) care in ultimii ani au devenit adevarate instrumente inchizitoriale de terorizare a parintilor americani care isi disciplineaza copii. Numeroase au fost, si inca sunt, cazurile in care romanii din America au fost arestati sau despartiti de copiii lor pe motiv ca isi disciplineaza copiii, chiar si prin dojana. Tribunalele relatiilor domestice americane sunt pline de cazuri in care parintii americani sunt dati in judecata de autoritati pentru ca aplica pedeapsa corporala copiilor lor sau ii disciplineaza. Intruziunea autoritatilor publice pare fara sfirsit. Un caz celebru a avut loc cu putini ani in urma in Texas cind autoritatile texane au confiscat zeci de copii mormoni dintr-o colonie mormona pe motiv ca au fost “neglijati.” Tribunalul Suprem al Statului Texas insa a anulat decizia autoritatilor texane si le-a critica aspru pentru excesul de zel de care au dat dovada in abuzarea autoritatii parentale.

Cazuri simliare se intilnesc si in tarile “civilizate” din Uniunea Europeana, de exemplu Suedia si Germania, unde autoritatile persecuta parintii care doresc sa-si educe copiii intr-un mediu moral. In Spania statul isi impune ideologia sexuala si seculara asupra copiilor fara ca parintii sa poate obiecta. Rezultatul net este ca in aceste tari si in SUA statul secular a produs o generatie de tineri dezorientati si nepregatiti pentru viata, si carora valorile le sunt straine.

Nici Romania nici familiile noastre nu au nevoie de un astfel de sistem politienesc si totalitar. Dimpotriva, statul roman trebuie sa ia masuri radicale pentru reinvigorarea institutiei familei. Nici statul roman nici “expertii” sai in educatie parentala nu se pot substitui familei. Familia romana e in criza nu pentru ca principiile care au sustinut-o vreme de mii de ani nu mai sunt valabile astazi, ci pentru ca statul nu a fost si nici nu este proactiv in eliminarea factorilor care destabilizeaza familia, in primul rind separarea sotilor iar apoi a sotilor de copii din motive economice si de emigrare temporara, iar apoi manifestarile antivalori si promovarea lor: avortul lipsa abstinentei, pornografia, murdaria promovata de media romana, importarea de metodologii pedagogice falimentare din occident, subminarea autoritatii parentale, etc.

Sursa: AFR

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.