Cartea „Există Dumnezeu” de Antony Flew ACUM şi în limba română

???????????????????????????????Titlul care a uimit lumea atee a văzut lumina tiparului şi în limba română. Cartea „Există Dumnezeu” scrisă de cel mai mare ateu al vremurilor noastre, Antony Flew este acum în stocul Editurii „Cartea Creştină” Oradea şi în librăria Şcolii de Apologetică de la Chişinău. Noul titlu semnat de un ateu întors la Dumnezeu a fost tradus de Ancuţa Cuşnir şi editată de doctorul şi apologetul Livius Percy.

În aprecierile date acestei publicaţii, celebri autori creştini şi-au exprimat opiniile pe marginea acestui titlu foarte pozitiv.

„Într-o proză clară şi în capitole scurte, Flew explică cele patru categorii de dovezi care l-au convins pe el… O convertire intelectuală foarte semnificativă”. — DENVER POST.

În aceiaşi ordine de idei, autorul besttsellerului din clasamentul New York Times “The Language of God” (Limbajul lui Dumnezeu), Francis S. Collins a declarat:

„În tinereţa sa, ateul Antony Flew s-a devotat principiului socratic de „a urma dovezile oriunde ar putea conduce”. După o viaţă întreagă de cercetări filozofice, acest intelectual de înaltă ţinută şi foarte curajos a ajuns la concluzia că dovezile conduc în mod concludent la Dumnezeu. Colegii săi din biserica ateismului fundamentalist vor fi scandalizaţi de schimbarea sa de poziţie, însă credincioşii vor fi profund încurajaţi, iar cei care se află într-o căutare onestă vor găsi în pelerinajul lui Flew o iluminare pe calea lor către adevăr”.

În cartea Există Dumnezeu, unul dintre cei mai proeminenţi atei dezvăluie felul în care dedicarea sa de „a urma argumentul oriunde te-ar conduce”, l-a condus pe el la credinţa în Dumnezeu ca şi Creator. Acesta este un argument logic şi convingător care va schimba pentru totdeauna dezbaterea cu privire la ateism.

“O minte filozofică strălucită cumpăneşte cele mai recente descoperiri ştiinţifice. Concluzia: exista un Dumnezeu în spatele caracterului raţional al naturii”. – Michael Behe, autorul cărţii Darwin’s Black Box (Cutia neagră a lui Darwin).

„Un şoc foarte inconfortabil pentru cei care i-au fost cândva tovarăşi atei”. Nicholas Woltersorff, Profesor emerit de teologie filozofică, Universitatea Yale.

„Cea mai lucidă şi pătrunzătoare carte de teologie filozofică din ultimii ani – strălucită”. — The Catholic Herald.

„O carte remarcabilă. Întotdeauna este reconfortant să întâlneşti un gânditor de seamă care recunoaşte că a greşit”. – Houston Smith, autorul cărţii The World’s Religions (Religiile lumii).

Filozoful şi fostul ateu ANTONY FLEW a trasat direcţia ateismului modern prin eseul său din anii 1950, „Teology and Falsification” (Teologie şi falsificare), care a devenit publicaţia filozofică cel mai des şi mai larg retipărită în ultima jumătate de secol. Flew a publicat peste treizeci de cărţi, între care „God and Philosophy” (Dumnezeu şi filozofia), „The Presumption of Atheism” (Prezumtia ateismului) şi „How to Think Straight” (Cum să gândeşti corect). A petrecut douăzeci de ani ca profesor de filozofie la University of Keele şi apoi a deţinut poziţii la Oxford, University of Aberdeen si University of Reading. În ultima parte a vieţii a locuit la Reading, în Anglia. A încetat din viaţă în 2010.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine