Începutul şi sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial „La Ordinea Zilei”

al doilea razboi mondial

1 Septembrie 1939: Germania nazistă a invadat Polonia, declanșând al Doilea Război Mondial. 2 Septembrie 1945 a fost semnat actul privind capitularea necondiționată a Japoniei. Sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial (1939-1945).

Al Doilea Război Mondial a fost un conflict armat generalizat, la mijlocul secolului al XX-lea, care a mistuit cea mai mare parte a globului, fiind considerat cel mai mare și mai ucigător război neîntrerupt din istoria omenirii. A fost prima oară când un număr de descoperiri tehnice noi, incluzând bomba atomică, au fost folosite la scară largă împotriva militarilor și civililor, deopotrivă.
Al Doilea Război Mondial a provocat moartea directă sau indirectă a peste 70 de milioane de oameni, aproximativ 3% din populația mondială de la acea vreme. În plus, multe alte persoane au fost rănite grav, au căpătat infirmități pe viață datorită armelor de foc, bombardamentelor clasice sau nucleare, sau datorită experiențelor militare și medicale inumane la care au fost supuse.
S-a estimat că acest război a costat mai mulți bani și resurse decât toate celelalte războaie la un loc, 1.000 de miliarde de dolari la valoarea din 1945, fără a se pune la socoteală sumele cheltuite pentru reconstrucția de după război. [1].[nefuncțională] Urmările războiului, inclusiv noile tehnologii și schimbările aranjamentelor geopolitice, culturale și economice, au fost fără precedent, notează enciclopedia Wikipedia.org
Discutăm despre această tragedie cu pastorul Ghiţă Mocan.

Începutul şi sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial by Doina Bejenaru on Mixcloud

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine