Un pastor refuză să predea predicile și caietele cu notițe autorităților din Georgia

eric-walsh-georgia

Aproximativ 40 000 de persoane au semnat o petiție prin care sprijină un pastor creștin din Georgia ce continuă să se opună autorităților ce l-au somat să le predea predicile. Eric Walsh, un pastor laic ce promovează linia biblică tradițională privitoare la teme precum sexualitatea, a fost concediat în 2014, de la Departamentul de Sănătate Publică a Statului Georgia, unde lucra ca administrator. Autoritățile au luat această decizie după ce i-au văzut unele din predici pe Youtube.

Walsh, de la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, a primit ordin atunci ca să predea statului predicile, caietele de notițe, Biblia sau orice alt document relevant, de când avea 18 ani și până în prezent. Măsura a fost criticată și calificată de „un asalt nedrept contra oamenilor credincioși”. Pastorul a refuzat să facă acest lucru.

Petiția prezentată de Family Research Council, în favoarea dr. Walsh precizează: „Suntem de partea dr. Walsh și a libertății acestuia de a crede și de a trăi conform credințelor și convingerilor sale. Somația de a preda predicile, notițele și toate documentele pastorale, inclusiv Biblia, reprezintă o intromisiune a guvernului în sanctitatea Bisericii, a activității pastorale și a mesajului prezentat la amvon”.

„Astfel de practici de mână dură, cum este și aceasta, doresc să aibă ca efect intimidarea și reducerea la tăcere a oamenilor credincioși din întreaga lume. Un astfel de amestec al guvernului în problemele amvonului, este inadmisibil și cerem autorităților să folosească toate mediile disponibile pentru a corecta această gravă eroare a statului în problemele Bisericii”.

Dr. Eric Walsh, ce este sprijinit de First Liberty Institute, a prezentat o plângere pentru discriminare religioasă. Avocatul său, Jeremy Dys a declarat la CBN: „Este ilegal ca un angajator să țină seama de religia unui angajat când este vorba de decizii privind angajarea și concedierea. Nimeni în țara asta, și între aceștia și dr Walsh, nu ar trebui să fie concediat pentru ceea ce a spus de la amvon, a mai adăugat Jeremy Dys.

Walsh însuși a spus la CBN: „mama mea era o femeie singură și ceea ce ne-a ajutat să depășim acest lucru a fost credința noastră. Ceea ce am învățat la biserică a fost valoarea educației și acest lucru m-a împins spre dorința de a-i ajuta pe cei ce sunt în nevoi. De aceea m-am făcut doctor și m-am menținut în această credință de atunci încoace”. El a mai adăugat: „nu am putut crede că m-au concediat pentru ceea ce am vorbit de la amvon. A fost devastator pentru că mi-a fost imposibil să obțin o slujbă în sănătate de atunci încoace. Revizuindu-mi predicile și lovind în mine din cauza credinței mele, Statul Georgia mi-a distrus cariera în serviciul public”, a declarat pastorul Walsh.

Grupuri LGBT, au protestat atunci când dr. Walsh, ce a fost consultant în probleme de VIH/SIDA, pentru președintele Barack Obama, a primit o ofertă de muncă în 2014, într-un district al departamentului de sănătate din Georgia, fiind îngrijorați că acesta se opune homosexualității. Ca urmare, oferta a fost reziliată.

Autor: Beni Drădici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.