Biserica luterană din Norvegia a legalizat căsătoriile gay

Biserica evanghelico-luterană din Norvegia a aprobat, prin vot, ca căsătoriile gay să fie permise în biserică, 83 au votat pentru și 23 contra.

Conform agenției AFP, tentativa de a redefini atitudinea bisericii cu privire la căsătorie a fost pentru prima dată respinsă în anul 2014 dar începând cu 1 februarie a anului curent, când serviciile divine nu vor fi prea încărcate, cuplurile homosexuale vor putea să se căsătorească în biserică.

Pastorii individuali vor putea alege dacă doresc sau nu să oficieze căsătoriile cuplurilor gay.

Portalul de știri Reuters a informat în aprilie 2016 precum că în cadrul conferinței anuale a bisericii, acest subiect a fost dezbătut și s-a convenit asupra schimbării atitudinii însă nu s-a decis asupra textului acestei decizii.

Rolf Magne Haukalid, unul dintre cei care s-a opus acestei decizii, a declarat anul trecut că pe când mulți sărbătoresc schimbările, alții se opun cu fermitate acestei decizii de a abandona căsătoria tradițională. ,,Atât eu cât și mulți alți oameni pe care îi reprezint aici, simțim durere, dezamăgire și nesiguranță.”

,,Simțim descurajare și tristețe deoarece introducem o doctrină care în 1997 era numită erezie. Aceasta nu corespunde Bibliei și învățăturii lui Isus cu privire la căsătorie,” a comentat Haukalid.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine