Filmul „Viața lui Isus” a ajuns să fie tradus în 1,500 de limbi devenind cel mai vizionat film din istorie

Proiectul Filmul Isus sărbătorește traducerea filmului ‘Viața lui Isus’ în 1,500 de limbi, ceea ce stabilește recordul de cel mai vizionat film din istorie.

Ultima traducere în limba Daasanach, o limbă vorbită de un grup etnic ce locuiește pe teritoriul Etiopiei, Kenyei și a Sudanului, a făcut parte din inițiativa Misiunii 865. Scopul inițiativei a fost de a traduce filmul în 865 de limbi pentru 50,000 de vorbitori la care Evanghelia încă nu a ajuns, informează portalul Christian Newswire.

„Traducerea în 1,500 de limbi a filmului ‘Viața lui Isus’ este o etapă remarcabilă,” a declarat Josh Newell, directorul proiectului pe marketing și comunicații.

După apariția filmului în 1979 în aproape 2,000 de cinematografe din Statele Unite, organizația Proiectul Filmul lui Isus a început traducerea filmului și în alte limbi. De atunci filmul a fost folosit pentru 7,5 miliarde prezentări ale evangheliei în 230 de țări, iar peste 490 milioane de persoane au decis să-l urmeze pe Isus după ce au văzut filmul.

Filmul se bazează pe relatările evangheliei lui Luca și a fost inițiat de Bill Bright, co-fondator al organizației Alege viața (Campus Crusade for Christ), în colaborare cu Proiectul Cărții Geneza (The Genesis Project). Viziunea lui Bright de a duce filmul în fiecare țară este realizată prin Proiectul Filmul lui Isus.

Proiectul oferă și alte materiale precum  „Povestea lui Isus pentru Copii” și „Magdalena”, un film care prezintă misiunea lui Isus pentru femei.

„Este impresionant să vedem că noastră este multiplicată și răspândită mai departe,” a spus Newell.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine