Săptămâna Naţională a Bibliei la cea de-a 76-a ediţie în SUA

Încă din anul 1941, începând cu preşedintele american Franklin Delano Roosevelt, toţi preşedinţii americani au declarat săptămână în care se serbează Ziua Recunoştinţei ca fiind Săptămâna Naţională a Bibliei. În 2017, Săptămâna Bibliei este marcată în perioada 12-18 noiembrie şi este un timp când ne aducem din nou aminte şi îl onorăm pe Dumnezeu pentru că ne-a dat Cuvântul Său.

Postul american de radio NBC, care era cel mai important post de radio naţional din America în acea vreme, a invitat fondatorii Asociaţiei Naţionale a Bibliei să citească din Biblie în direct la radio pe tot parcursul unei zile. În acelaşi timp aceeaşi lideri au fost invitaţi şi de preşedintele Roosevelt la Casa Albă în ziua următoare pentru a inaugura prima Săptămână a Bibliei. Evenimentul a fost însă întrerupt în mod tragic. În ziua când trebuiau să citească Biblia în direct la radio , 7 Decembrie 1941, aviaţia japoneză a atacat Pearl Harbor.

Fondatorii au trimis o telegramă preşedintelui Roosevelt unde îi spuneau că se vor ruga pentru el şi că vor amâna vizita la Casa Albă. Postul de radio NBC le-a propus să vină totuşi în direct la radio, unde vor citi din Biblie între buletinele de ştiri care vor relata despre atacul produs.

O mulţime de staţii de radio, de pe tot cuprinsul Americii, au preluat transmisia NBC, care era unul dintre puţinele posturi naţionale la acea vreme. Aşa se face că în acea zi tragică, oameni de pe tot cuprinsul Americii au putut auzi cuvintele Bibliei, care le-au adus mângâiere de care aveau nevoie pentru a putea face faţă clui mai mare atac din istorie care a avut loc pe teritoriul american.

De atunci anual, în preajma Zilei Recunoştinţei, creştinii americani marchează Ziua Naţională a Bibliei şi Săptămâna Naţională a Bibliei.

În România şi Europa nu are o istorie atât de lungă, dar cu siguranţă merită să fie celebrată şi transmisă din generaţie, în generaţie.

Echipa ŞtiriCreştine.ro vă încurajează să preţuiţi vremurile de libertate şi de har pe care le avem. Citiţi zilnic Sfintele Scripturi şi trăiţi principiile ei care pot schimba lumea.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.