Agenţia Kairos la 10 ani de activitate: “Eben-Ezer, până aici Domnul ne-a ajutat!”

Perioada anilor, 2007-2017, scriu istoria celor unui deceniu de misiune prin Agenția de Misiune Externă Kairos în România. Astfel, din toată inima putem rosti și noi cuvintele prorocului Samuel: Eben-Ezer, până aici Domnul ne-a ajutat! (1 Samuel 7:12). Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru bisericile din România care s-au deschis pentru misiunea transculturală și pentru misionarii români care au fost gata să plece în zonele cele mai grele și mai periculoase din lume.

Nu știu ce au însemnat pentru dumneavoastră ultimii 10 ani de viață?! Pentru mine însă, în calitate de coordonator al Agenției Kairos, după cum am amintit și la conferința aniversară din 10- 11 noiembrie, de la Suceava, acești ani au fost 10 ani de har, de viziune și de pasiune.

10 ani de har – în care ne-am bucurat de libertate și prosperitate. Libertatea de a ne întâlni pentru rugăciune, libertatea de a ne mobiliza și de a organiza, libertatea de a face planuri cu privire la Biserica din România. Îi mulțumim Domnului pentru acești 10 ani de har în care ne-am bucurat de prosperitate atât materială, cât și spirituală. Dumnezeu ne-a pus la dispoziție toate resursele de care am avut nevoie ca să fim și noi o binecuvântare pentru alții. Ca să dăruim la rândul nostru și noi din tot ce am primit. E un har că Biserica din România are potențialul de a face misiune externă, e un har că Biserica a înțeles acest mandat și că în acești 10 ani lucrarea de misiune a crescut substanțial. Faptul că astăzi sunt 20 de familii de misionari, care lucrează pe termen lung trimiși de biserici locale din România în colaborare cu Agenția Kairos sau faptul că peste 250 de persoane au avut ocazia să călătorească pe termen scurt în țări precum Ucraina, Bulgaria, Turcia, India, Myanmar, Niger, Madagascar, Mongolia, Peninsula Arabă și Peru – este doar harul lui Dumnezeu.

10 ani de viziune – Agenția de Misiune Externă Kairos s-a născut pe genunchi! În primul rând, Domnul ne-a pus pe inimă să ne rugăm și atunci când am început să ne rugăm pentru marginile pământului, pentru misionari și pentru biserica din România, Domnul ne-a descoperit pas cu pas planul Său, călăuzindu-ne în deciziile și acțiunile pe care trebuia să le facem. Deseori, în urma discuțiilor, a studiului Scripturii și a rugăciunii, ne ridicam de pe genunchi cu o lumină clară cu privire la următorii pași pe care îi aveam de făcut. Astfel, s-au conturat obiectivele, prioritățile și strategia de lucrare. Viziunea a fost mijlocul prin care tinerii din grupul de rugăciune au fost mobilizați la o implicare concretă, conform darurilor personale specifice.

10 ani de pasiune – Pasiunea vieții Celui mai mare Om care a trăit vreodată pe pământ a fost să caute și să mântuiască ce era pierdut (Luca 19:10). Fără pasiune nu se poate realiza nimic măreț! O viziune clară va aduce cu sine pasiune, iar pasiunea este cea care te susține pe cale, indiferent de dificultăți sau împotriviri. Dorim să urmăm exemplul Domnului Isus!

Oamenii nu-și vor investi niciodată timpul și energia în ceva care nu merită efortul. Pentru gloria lui Dumnezeu și pentru împlinirea planului măreț al lui Dumnezeu de mântuire am lucrat cu toată pasiunea.

Un om pasionat se întreabă mereu: În circumstanțele în care mă aflu, cum aș putea sluji mai bine? Astfel, au fost frați și surori, tineri sau oameni în vârstă din bisericile noastre care s-au alăturat viziunii Kairos și cu multă pasiune și dăruire, au scris scrisori și emailuri de încurajare misionarilor. Mulți au dăruit și au dăruit cu consecvență și generozitate. Unii i-au primit bine, i-au invitat în casele și în bisericile lor, la întoarcerea misionarilor acasă, pentru odihnă, iar alții și-au luat inima în dinți și chiar i-au vizitat pe lucrători pe câmpul de misiune.

Pășind în această a doua decadă a misiunii transculturale, dorim să vă mulțumim tuturor celor care ne-ați fost și continuați să ne fiți alături. Fie că o faceți prin rugăciune, prin susținere financiară, morală, prin achiziționarea cărților, a calendarului anual sau a revistei Credinței pe glob, publicate de Agenția Kairos – Dumnezeu să vă binecuvinteze și să vă răsplătească!

Cu prețuire,

Valentin Hrihorciuc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.