Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

IRAN: Un creştin proaspăt convertit a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Un musulman convertit la creştinism a pierdut bătălia cu instanţele superioare din Iran şi a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Iranianul Naser Navard Gol-Tapeh a fost arestat alături de trei creştini cetăţeni azeri în 2016 şi condamnaţi în mai 2017. Grupul de creştini au fost acuzaţi de „activităţi misionare” şi „activităţi împotriva securităţii naţionale” în Iran, anunţă World Watch Monitor.

Cei 4 au fost arestaţi în iunie 2016, în urma unei razii a poliţiei secrete la o petrecere de nuntă în Teheran. A urmat o detenţie de patru luni după care aceştia au fost eliberaţi pe cauţiune. Cetăţenilor azeri le-a fost permis să părăsească Iranul în Noiembrie 2016 şi este puţin probabil ca aceştia să fie forţaţi să se reîntoarcă pentru a-şi executa pedeapsa, deşi, și ei au pierdut apelul şi sentinţa le-a fost menținută.

Acuzaţiile împotriva acestor credincioşi au fost catalogate drept neavenite şi nejustificate de către Mervyn Thomas, director al Solidarităţii Creştine Mondiale.

În Iran, în ultimele luni, un număr destul de însemnat de creştini au fost condamnaţi la pedepse lungi, între 10 şi 15 ani de închisoare, pentru acuzaţii precum cea de „fapte împotriva securităţii naţionale”. Autorităţile urmăresc ca prin aceste condamnări de natură politică să evite protestele internaţionale care s-ar putea declanşa în cazul unor condamnări de natură religioasă.

Ştirea despre sentinţă a apărut în aceeaşi săptămână în care patru alţi creştini iranieni au primit pedepse lungi cu închisoarea pentru acuzaţii de evanghelizare reinterpretate ca fiind „împotriva securităţii naţionale”. Începând cu 21 mai creştinii au început să primească sentinţe judecătoreşti cu închisoare pe termen lung, conform organizaţiei Solidaritatea Creştină Internaţională.

Iranul continuă să încalce legea internaţională privind libertatea religioasă şi de conştiinţă şi se află pe locul 8 în Indexul Mondial al Persecuţiei.

Numărului tot mai mare de credincioşi creştini convertiţi de la islam nu le este permis să frecventeze bisericile oficiale, aşa că nu le rămâne altceva de făcut decât să se adune în secret în biserici de casă şi riscă în orice moment să fie arestaţi şi trimiși la închisoare. În anul 2016, 193 de creştini au fost arestaţi pentru vina de a fi frecventat adunări de rugăciune şi studiu biblic în bisericile de casă.

Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru că trăim într-o ţară unde avem libertate deplină de a ne ruga, de a studia Biblia, de a ne întâlni cu alţi creştini în orice loc dorim şi de a împărtăşi Evanghelia cu oricine doreşte să o audă, fără să ne fie frică că am putea fi arestaţi sau condamnaţi. Să nu luăm această libertate ca fiind un drept care ni se cuvine şi pe care nu avem cum să-l pierdem. Libertatea de conştiinţă, de a-ţi practica şi de a-ţi împărtăşi credinţa este un lucru preţios care se află sub atac peste tot în lume. Să-i mulţumim astăzi lui Dumnezeu că ne-a binecuvântat cu această scumpă libertate şi să ne rugăm pentru credincioşii din ţări precum Iranul care trebuie a plătească un preţ scump pentru a-l urma pe Mântuitorul Isus Hristos.

Traducere de Ionuţ Poteraş

 

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.