Gânduri despre Dumnezeu în „Convorbiri cu Mihai I al României”

„Poți să te ocupi de orice, de politică, de industrie, de literatură… dar nu în afara credinței în Dumnezeu. Dacă Europa a avut de suferit mai mult decât oricând în secolul acesta, este pentru că s-a îndepărtat de El cu bună știință, pentru că a vrut să vadă dacă popoarele pot să supraviețuiască fără credință.

Nu, nu pot să supraviețuiască decât coborând sub condiția umană.

Când lipsește credința, nu mai poți deosebi între bine și rău. Bâjbâi, te rătăcești, azi mergi după unul, mâine după altul și până la urmă spui că nu există nimeni care să cunoască adevărul sau că adevărul nu există.

Aștept o renaștere spirituală nu numai în România, ci și în întreaga Europă. Legile și convențiile nu sunt destul ca oamenii să renunțe le violență. Prin credință chiar datoria față de patrie ți-o îndeplinești mai tare. Eu știu că de nimic nu s-au temut mai mult comuniștii decât de credința oamenilor în Hristos. Ei înțelegeau mai bine decât toți că un om credincios este un rob mai puțin. Dacă ei au propovăduit ateismul, a fost pentru că numai așa puteau să scoată pe oameni de sub cea mai puternică protecție”.

Citat din cartea „Convorbiri cu Mihai I al României”, de Mircea Ciobanu.

În aceste zile de doliu, vă chemăm să ne rugăm pentru inimile îndurerate ale familiei Regale. Vă chemăm să ne rugăm pentru poporul român şi generaţia tânără să privească la aceste file de istorie preţioase care s-au scris în aceste zile şi să urmeze faptele, credinţa celui care s-a numit Regele Mihai I al României. Este important ca şi naţiune  să reflectăm la trăirea lui şi să îi urmăm faptele. Să fim ambasadori demni, la fel de buni, chiar şi în exil pentru ţara noastră, indiferent de circumstanţe. Să ne rugăm şi pentru România, pentru poporul român să înveţe să îşi preţuiască liderii autentici, liderii care sunt demni de cinste, care îl onorează pe Dumnezeu şi poporul lor oriunde nu s-ar afla.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107