Atac sinucigaş cu bombe în prag de Crăciun la Quetta, Pakistan

Doi teroriști islamiști au comis un atac în timpul serviciului de duminică dimineață de la biserica metodistă memorială Bethel din Quetta, pe 17 decembrie 2017. Cel puțin nouă creștini, printre care femei și copii, au murit la biserică sau în spital din pricina rănilor.

În mulțimea numeroasă de la serviciul dinaintea Crăciunului s-au numărat unele dintre familiile sărace și nevoiașe care primesc lunar pachete de alimente din partea Fondului Barnabas. Cel puțin trei dintre familiile cuprinse în acest program au suferit pierderi serioase: doi tați, aflați la datorie la principalele porți ale bisericii, au murit în timpul atacului, iar o văduvă este încă în spital la momentul redactării.

Multe vieți au fost salvate de doi bărbați curajoși care i-au reținut pe atacatori la porțile bisericii. Realizând că urmau să fie atacați, Sultan Masih (36 de ani) a închis rapid porțile și i-a avertizat pe alții să intre în clădirea bisericii. Lui i s-a alăturat un alt bărbat, de 63 de ani, George Masih (care nu este rudă cu Sultan Masih).

Purtați în rugăciune familiile și pe cei dragi ai celor care și-au pierdut viața. Cereți-I Domnului ca El să fie Mângâietorul lor în mijlocul durerii (Ieremia 8:18). Mulțumiți Domnului pentru curajul lui Sultan și al lui George care și-au dat viața pentru prietenii lor și pentru ceilalți credincioși. Rugați-vă ca puternica declarație de credință pe care creștinii pakistanezi o fac în fiecare săptămână, întâlnindu-se plini de îndrăzneală, duminică după duminică, știind că ar putea fi uciși, să îi atragă pe vecinii lor musulmani, ca aceștia să-L cunoască pe Dumnezeul viu.

Sursa: Fondul Barnabas

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine