Liviu Mocan merge cu expoziția personală „Cinci Fundamente” la Cambridge, Marea Britanie

Sculptorul Liviu Mocan pregătește în atelierul său piesele unui eveniment de excepție, care se va desfășura în vara lui 2018 la Cambridge, Marea Britanie. Artistul modelează expoziția personală „Cinci Fundamente”, care va ajunge în atenția a mii de turiști. Lucrările de mari dimensiuni suportă ultimele retușuri ale maestrului și vor fi expuse timp de șase luni la Great St. Mary, biserica Universității Cambridge, unul din cel mai populate zone de turiști. 

În febra pregătirilor pentru marele eveniment, Liviu Mocan ne-a împărtășit câteva detalii și nevoi din culisele pregătirilor.

“Suntem la etapa de pregătire a unui album pentru expoziția de la Cambridge. Fiecare piesă prezintă nu doar o sculptură, o bucată de metal modelat, sunt figuri care poartă un mesaj profund. Îmi doresc ca fiecare piesă la care lucrez să transmită măreția Creatorului, care în fiecare dimineață mă modelează pe mine. Dumnezeu a făcut toate lucrurile perfect, tot ce ne înconjoară le-a creat cu o acuratețe rară, ca să mărturisească despre gloria Lui. Același lucru îmi doresc să prezint prin fiecare lucrare pe care o modelez în atelierul meu”, ne-a declarat sculptorul Liviu Mocanu.

Expoziția va avea loc la inițiativa Jubilee Centre din Marea Britanie. Turiștii vor avea ocazia să admire cele „Cinci Fundamente” și să cunoască din albumul expoziției mesajul pe care maestrul l-a atribuit fiecărei lucrări. „Cinci Fundamente” explorează cinci teme universale regăsite în aproape fiecare cultură și societate, și a fost inspirată de cele 5 elemente de bază ale Reformei Prostestante: Sola Scriptura, Sola Grația, Sola Fides, Sola Christus și Sola Deo Gloria.

Ideea acestui eveniment aparține lui Jonathan Tame, reprezentat al Centrului Jubilee, fost misionar în România mai bine de 10 ani.

“Ceea ce făurește Liviu Mocan sunt monumente de artă care au menirea să aducă slava lui Dumnezeu așa cum El o merită. Sunt încântat că vom putea prezenta aceste lucrări și mesajul lor biblic la milioane de englezi și turiști care timp de șase luni vor trece pe la Cambridge. Avem nevoie de suport în rugăciune și financiar. Generația noastră are nevoie să audă Evanghelia și să îl vadă pe Dumnezeu într-un mod inteligeng, creativ la cel mai înalt nivel. Așa face toate lucrurile și Creatorul nostru. Bunăoară Templul lui Solomon a fost o capodoperă de artă sculptată manual până la cel mai mic detaliu. Sunt onorat să îl am pe Liviu, un maestru atât de talentat în calitate de prieten și sper ca acest eveniment să fie doar un start care va avea ecouri în întreaga lume”, a declarat exclusiv pentru ȘtiriCreștine.ro Jonathan Tame.

Liviu Mocan este unul dintre cei mai importanți sculptori români ai momentului. Lucrările sale sunt expuse în spații publice din întreaga lume și sunt achiziționate de colecționari particulari la prețuri de zeci de mii de euro. Dar ceea ce îl face special pe Liviu nu este talentul său, ci mai ales crezul său, scrie pe blogul personal unul din prietenii sculptorului, Dănuț Mănăstireanu.

Liviu Mocan s-a născut în 1955 în Cara, județul Cluj. A absolvit Academia de Arte Vizuale din Cluj și a fost vreme de doi ani artist rezident al Universitatii Anderson din Mississippi, SUA. De-a lungul timpului a avut mai multe expoziții personale la New York, Chicago, Budapesta, București, în Elveția sau în Germania. Sculpturile sale pot fi văzute în locuri publice din Germania, SUA, Norvegia, Noua Zeelanda și desigur Romania. Este cel mai bine cunoscut în România ca fiind autorul „Stâlpilor Împușcați” din Piața Revoluției din Cluj, dar și al „Semințelor” amplasate de-a lungul anului cultural 2007 în centrul Sibiului. Liviu Mocan este deținătorul mai multor premii prestigioase pentru sculptură, numeroase lucrări ale sale fiind achiziționate de colecționari particulari din Marea Britanie, Elveția, Grecia, Austria, Germania, SUA sau Norvegia.

La fel ca și oricare altă lucrare de Evanghelizare și acest eveniment merită și necesită susținut în rugăciune. Echipa ȘtiriCreștine.ro vă provoacă să vă:

  • Rugați pentru resursele financiare necesare pentru realizarea acestui proiect
  • Rugați-vă pentru transportarea în siguranță și fără daune a colecției în Marea Britanie
  • Rugați-vă pentru fiecare ochi și fiecare inimă care va avea această expoziție să pătrundă mesajul pe care sculptorul a intenționat să îl transmită prin crearea lor
  • Rugați-vă pentru continuitatea acestui proiect măreț. El merită distribuit și în alte țări, iar mesajul fiecărei piese să ajungă la cunoștința cât mai multor oameni.

Mai multe detalii vedem în reportajul realizat de echipa TVR Cluj.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.