Ce spune Scriptura despre cadouri cu ocazia diferitor sărbători?

Se apropie sărbătorile… din nou, ce bine 🙂 Nu de puține ori am auzit: „Nu este bine să sărbătorim, cel puțin nu acum, pentru că am fi ca și lumea…” sau „Să dai și să primești cadouri cu ocazia anumitor sărbători este greșit” (ca să nu spun păcat).

Oare Scriptura ce spune despre acest subiect? Domnul Dumnezeu este de acord cu sărbătoarea?! Dar dacă dau un cadou celui drag sau primesc un cadou de la cineva cu ocazia unei sărbători?!
Până la urmă dincolo de părerea subiectivă a fiecăruia, ceea ce contează cu adevărat este ce spune Biblia!

Îmi aduc aminde că eram la RVE Suceava și răspundeam în direct la întrebări. Cineva a sunat si a întrebat pe un ton foarte apăsat și grav: „Este păcat să dăm și să primim cadouri!?” A fost mai mult o afirmație decât o întrebare… pe moment am fost încurcat, nu din pricina greutății întrebării sau a lipsei răspunsului ci… întrebarea, mi se părea cel puțin ciudată!

Dragii mei, pentru mine există Cineva care mi-a făcut cele mai multe și minunate cadouri: DUMNEZERU. Iar cel mai minunat cadou pe care l-am primimit de la Dumnezeu este mântuirea! Avem un Dumnezeu care iubește să ne dea daruri… „darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru” Romani 6:23
„Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!”  Matei 7:11 (lucruri bune… slavă Domnului, eu îmi doresc și am nevoie de muuulte lucruri bune!!!)
„…apoi veţi primi darul Sfântului Duh.” Fapte 2:38
și lista poate continua…

Posibil ca unii să scrâșnească din dinți când vor citi aceste rânduri, dar dragul meu, dacă nu îți place să sărbătorești, dacă nu îți place să primești și să dai daruri (ceea ce mi se pare cel puțin ciudat), este treaba ta, numai nu mă obliga și pe mine să o fac.

Eu voi sărbătorii și voi primii și voi da daruri în continuare :)!
Binențeles conteaza unde, cum, de ce, cu cine și când o faci…!

Mai jos, în câteva minute, într-un mod destul de stângaci veți găsi răspuns la această întrebare:
„Este păcat să sărbatăresc, dar să dau și să primesc cadouri?”

Realizat de Daniel Popescu și Vlad Breană

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107