Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Duminică, 1 aprilie

Slavă lui Dumnezeu pentru nădejdea pe care o avem, aceea că toți care suntem în Cristos am fost înviați împreună cu El (Efeseni 2:5) și vom fi într-o zi împreună cu El în glorie. Rugați-vă pentru frații și surorile noastre care astăzi se confruntă cu hărțuire, discriminare, violență și persecuție, cerând ca ei să rămână tari, ținându-se de nădejdea vie și fiind întăriți de mângâierea și puterea Duhului Sfânt.

Luni, 2 aprilie

Sâmbăta trecută (31 martie) a fost termenul stabilit de guvernul israelian pentru deportarea forțată a solicitanților de azil, o politică ce pare să vizeze aproximativ 30.000 de eritreeni din țară, care sunt în principal creștini. Rugați-vă pentru siguranța și protecția lor oriunde ar fi astăzi. Ei au fugit din cauza unei persecuții îngrozitoare în patria lor, dar sunt priviți de către guvernul israelian drept „infiltrați”. De câțiva ani, guvernul israelian a încercat să-i facă să plece din țară în mod voluntar, făcându-le viața mizerabilă, în sărăcie și condiții grele în infamul centru de detenție Holot pentru bărbați. Cei care au acceptat oferta de a merge în Rwanda sau Uganda, au descoperit că situația acolo este chiar mai rea, iar unii au ajuns în mâinile traficanților de persoane sau chiar au fost uciși. Rugați-vă ca guvernul israelian să-și amintească de propria lor istorie, precum și de cuvintele Domnului, care spun că „Străinul să fie privit ca un băştinaş între voi; să-l iubiţi ca pe voi înşivă, căci şi voi aţi fost străini în ţara Egiptului. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru” (Lev. 19:34). Îi mulțumim Domnului însă pentru compasiunea și generozitatea generală a poporului israelian obișnuit față de refugiații din Eritreea.

Marți, 3 aprilie

Vă mulțumim că vă rugați pentru Fauzia și Jazila, două mame tinere din Uganda care au fost alungate din casa familiei lor atunci când au părăsit islamul ca să-L urmeze pe Cristos. Cu fonduri din partea Fondului Barnaba, fiecare a început o mică afacere: Fauzia conduce un magazin de vânzare cu amănuntul, iar Jazila comercializează cartofi, fasole, roșii și cărbuni. Lăudați-L pe Dumnezeu că femeile se pot susține financiar acum și rugați-vă ca afacerile lor să prospere, iar credința lor să crească.

Miercuri, 4 aprilie

Mauritania și-a întărit legea cu privire la blasfemie. Exista deja o pedeapsă cu moartea pentru „fiecare musulman, bărbat sau femeie care lansează batjocuri, insulte la adresa lui Mahomed (pacea fie peste el), a scrierilor lui, a îngerilor…”, dar acest lucru va fi aplicat chiar dacă persoana se căiește de ceea ce a făcut. Anunțul a venit la câteva zile după ce un blogger musulman, condamnat pentru blasfemie, a fost eliberat din închisoare, sentința sa de condamnare la moarte fiind redusă la doi ani în închisoare. Eliberarea lui a provocat valuri de revolte. Mauritania este aproape 100% musulmană și nu este clar cum se va aplica această lege ne-musulmanilor. Evenimentele din alte țări au arătat că acest tip de legislație îi pune în pericol pe creștinii care ar discuta chestiuni ce țin de religie cu prietenii sau colegii musulmani; este atât de ușor să fie acuzați de „blasfemie”. Cereți Domnului să-i protejeze pe creștini și să vegheze asupra lor, mai ales că sunt foarte puțini în număr. Fiind convertiți de la islam, aceștia sunt deja pasibili de pedeapsa cu moartea în Mauritania, pentru apostazie.

Joi, 5 aprilie

Nouă creștini egipteni au fost împușcați mortal într-un atac Statului Islamic (SI) asupra unei biserici din Helwan, Cairo, pe 29 decembrie. Polițiștii (dintre care unul a fost de asemenea ucis) i-au împiedicat pe atacatori să intre în clădire, unde avea loc un serviciu, altfel numărul de morți ar fi fost mult mai mare. Atacul a avut loc la aproximativ două săptămâni după ce SI, folosind știri false, a făcut apel ca creștinii egipteni să fie atacați în perioada de Crăciun. Martirajul este considerat de creștinii egipteni a fi cel mai mare dar pe care Dumnezeu li-l poate oferi; rugați-vă ca acest gând să aducă mângâiere celor îndoliați în urma atacului de la Helwan și a multor alte atacuri asupra creștinilor în ultimele luni. Rugați-vă și pentru rudele îndurerate ale polițistului.

Vineri, 6 aprilie

„Distrugerea, ruinarea, uciderea nu vor putea niciodată să învingă bunătatea, iubirea și pacea … sunteți familia noastră. Sunteți parte dintre noi. Suntem una și nimeni nu ne va mai despărți.” Aceste cuvinte tulburătoare au fost rostite de președintele al-Sisi al Egiptului la un serviciu bisericesc de Crăciun la care a participat. El a vorbit despre solidaritatea dintre majoritatea musulmană și minoritatea creștină, în fața secolelor de discriminare anti-creștină la care a fost adăugată violența anticreștină în ultimii ani. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru cuvintele bune ale președintelui al-Sisi despre creștinii din Egipt și pentru toate modalitățile practice în care i-a ajutat.

Sâmbătă, 7 aprilie

Bassem Shehata Haraz a fugit cu restul creștinilor din orașul natal El Arish, Sinaiul de Nord, Egipt, în luna februarie a anului trecut, după un val de ucideri ale creștinilor. Negăsind de lucru în altă parte, Bassem și fratele său s-au întors vara trecută în El Arish, unde au redeschis magazinul familiei. La 13 ianuarie a acestui an, cei doi frați și un prieten musulman au fost opriți pe stradă de trei bărbați înarmați, mascați. Aceștia au văzut crucea pe care Bassem o purta și l-au întrebat dacă e creștin. El a răspuns: „Da” și l-au împușcat imediat. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi mângâie pe toți cei care plâng moartea acestui tânăr de 27 de ani și să le vorbească inimilor islamiștilor care l-au ucis, convinși că fac un lucru bun.

Sursa: Fondul Barnabas

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107