Ziua a 10-a din 30 de zile de rugăciune: Soninke – Africa de Vest

În urmă cu o mie de ani Soninke era grupul etnic dominant în Africa de Vest, în zona ţărilor Mali, Senegal și Mauritania. Totuși, pe măsură ce au înaintat înspre alte regiuni, au devenit tot mai puțin concentrați, iar acum locuiesc răspândiţi între multe alte grupuri etnice. Cei din grupul etnic Soninke au un mit despre un șarpe uriaș pe nume Bida. Bida a opresat poporul secole la rând, dar în același timp era și protectorul regatului lor. În cele din urmă, Bida a fost înfrânt de un tânăr Soninke, ceea ce a dus la condamnarea regatului.

Poporul Soninke are propria limbă, dar mulți dintre ei vorbesc şi una sau mai multe limbi din regiunile în care locuiesc. Ei sunt unul dintre primele grupuri etnice subsahariene care au îmbrățișat Islamul și sunt mândri de acest lucru. Lucrarea de misiune în mijlocul poporului Soninke este relativ nouă, începând abia prin anii ‘80. Sunt foarte puțini credincioși Soninke, aproximativ 100 de oameni din populația de 2,5 milioane. Credincioșii sunt împrăștiați în diferite locuri și nu se ştie de existenţa unei biserici indigene Soninke. Există şi relatări încurajatoare care vin din această zonă în ultimul timp, dar în continuare scopul lucrătorilor de pe câmp este acela de a-i încuraja pe cei care caută Adevărul și de a-i echipa pe cei care deja Îl urmează pe Isus pentru a împărtăși Evanghelia cu familia și prietenii lor.

Decizia de a-L urma pe Isus poate duce la suferință și persecuție. Un credincios Soninke ne-a spus recent: „Rugați-vă să nu ajung în situația dificilă în care ar trebui să aleg între loialitatea față de Isus și familia mea.”

NE RUGĂM
Să ne rugăm ca cei care seamănă Sămânța în mijlocul poporului Soninke să fie eficienți.

Să ne rugăm pentru credincioșii împrăștiați, pentru putere și încurajare. Pentru noii credincioși, să trăiască cu înțelepciune în comunitățile lor, pentru a nu fi nevoie să se teamă de persecuție, ci în schimb, să vadă oportunitățile de a-şi împărtăși credința.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.