Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Fetiţă de 6 ani din Vietnam în comă după ce a fost agresată pentru credinţa ei creştină

O fetiță de 6 ani a fost în comă după ce a fost bătută în mod brutal din cauza credinței sale creștine de către locuitorii unui sat din Vietnam.

Open Doors UK a spus că fata, a cărui nume nu poate fi făcut public din motive de securitate, a fost bătută împreună cu părinții ei creștini, după ce au fost scoşi cu forţa din casa lor din nordul Vietnamului și alungați din sat.

Familia a fost bătută de sătenii furioşi după ce s-au convertit la creștinism și au încetat să mai urmeze tradiția închinării la strămoși.

Conform Open Doors, ei au fost „batjocoriţi, legaţi cu frânghii și bătuţi puternic în timp ce au fost târâți pe un teren stâncos de la marginea satului, forțându-i să plece”.

Aceștia au fost duși la spital de către membrii bisericii lor, unde au petrecut trei zile primind tratament pentru rănile lor.

Reprezentanţii Open Doors, organizaţie care susține creștinii persecutați din întreaga lume, au spus că fetiţa s-a trezit după ce a fost în comă, dar nu îşi aminteşte nimic despre ceea ce s-a întâmplat și nu este capabilă nici să-și recunoască părinții.

Ea și părinții au fost lăsați să se întoarcă în satul lor după ce pastorul bisericii a intervenit la autoritățile locale, dar au continuat să fie trataţi cu ostilitate de către vecini, din cauza credinței lor creștine.

Vietnamul este o țară oficial atee și ocupă locul 20 în Topul Mondial al Persecuţiei.

Raportul de țară, realizat de Open Doors,  precizează: „Atât neoprotestanții cât și convertiții din religiile indigene sunt persecutaţi intens. Se estimează că aproximativ 80 la sută dintre creștinii din țară aparțin minorităților etnice ale țării, precum Hmong, și se confruntă cu excluderea socială, discriminare și atacuri.

„Copiii creștini ai minorităților etnice sunt discriminați în școli, iar nevoile lor medicale sunt deseori neglijate. Unii nici nu au voie să urmeze școala.”

„Rudele creștinilor sunt, de asemenea, persecutori puternici, tăind legăturile de familie cu cei care s-au convertit și negându-le drepturile la moștenirea familiei. În unele cazuri, rudele forțează un soț creștin să divorțeze și apoi îşi păstrează custodia copiilor lor. Casele credincioșilor sunt uneori distruse, forțându-i să-şi părăsească  satul de baştină ”

Sursa: Christian Today

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă