IMPRESII de la cel de-al doilea seminar de Consiliere Multidisciplinară cu Vlad Schlezak, la Timișoara

Cea de-a doua ediție a seminarului de Consiliere Multidisciplinară, dezvoltat de doctorul Vlad Schlezak, a adunat peste 150 de participanți din toată țara. Evenimentul cu tema: „Frici, Îngrijorări, Anxietăți” a fost găzduit de Biserica „Maranata” din Timișoara.

În același context, a fost lansat în premieră în România, ultimul titlu de carte semnat de Vlad Schlezak intitulat „O enciclopedie creștină a bolilor” lansat oficial pe 7 decembrie 2019 la Londra. Titlul este prima enciclopdie creștină a bolilor în literatura creștină în limba română. În această carte, Dr. Vlad Schlezak, abordează 771 de boli ale omului. Acestea sunt catalogate în categorii mari: boli mintale, boli comportamentale, boli spirituale, boli relaționale, boli familiale și boli trupești.

„Îngrijorarea permanentă și grijile excesive ne pot afecta emoțional și fizic. Dar bolile nu se tratează numai medical sau numai teologic. Rezolvarea problemelor de sănătate implică un efort comun din partea medicului, pastorului și pacientului. Omul trebuie tratat în toate aceste domenii. Astfel am creat conceptul, cu ajutorul lui Dumnezeu, tratamentul bio-psiho-socio-spiritual, adică biologic-medical, psihologic-creștinește, social și spiritual-creștinește, dar totul în unitate. Și atunci îl tratezi pe om sau încerci să îl ajuți cât mai bine în aceste domenii. Nu suntem aici ca să judecăm, ci ca să aducem soluții pentru că Biserica, din punctul meu de vedere, trebuie să fie relevantă societății în care trăim, dar trebuie să fie în absolutismul biblic și cristocentric. Să aducă soluții”, spune doctorul Vlad Schlezak, specialist în reabilitare psihiatrică complexă și fondatorul metodei consilierii creștine multidisciplinare.

Echipa Alfa Omega TV a fost la eveniment și a cules impresii de la participanții seminarului aflat la a doua ediție și organizat de Bisericile „Sfânta Treime” și „Maranata” din Timișoara.

„Biserica trebuie să înțeleagă că Dumnezeul cel Atotputernic a creat omul după chipul și asemănarea Sa. Și tot ce este omul – duh, suflet și trup – este plăsmuirea mâinii lui Dumnezeu. Nu există parte din ființa umană pe care Dumnezeu să nu știe să o repare. Secretul este că trebuie să știm și noi. Dumnezeu vrea lucrul acesta. De aceea, toți cei care au fost la acest seminar au putut observa foarte clar legătura între medicină și Cuvântul lui Dumnezeu. Și este evident că atunci când un credincios creștin își dorește cu adevărat să aibă parte de intervenția lui Dumnezeu în duh, suflet și trup, prin Cuvânt, prin credință, poate avea parte de binecuvântarea lui Dumnezeu” a declarat unul din organizatorii evenimentului, pastorul Bisericii „Sfânta Treime”, Claudiu Lăpădat.

„Eu cred că este un eveniment foarte relevant pentru omul secolului XXI, care se confruntă întradevăr cu frici, cu îngrijorări, cu anxietăți. Datorită acestei nevoi am organizat seminarul, fiind conștient că oamenii caută soluții. Ei caută soluții pentru problemele lor, caută soluții pentru îngrijorările lor, au diferite temeri și cumva se gândesc cum pot să le trateze. Un psihiatru creștin cred că este unul care poate să aducă răspunsuri la întrebările pe care oamenii le au cu privire la acest subiect”, a împărtășit, Remus Runcan, co-organizator al evenimentului din Biserica „Maranata” Timișoara.

Din perspectiva Scripturii, frica este o problemă universală. Biblia face referire la această problematică spirituală, emoțională și psihică.

„Porunca cea mai des întâlnită în Scriptură este: „nu te teme!” Plecând de la premisa asta trebuie să înțelegem că nu există om care să nu se confrunte cu această problemă. Întrebarea corectă nu este „dacă oamenii se confruntă cu ea”, ci „cum anume se raportează și ies din această problemă.” Credința biblică nu înseamnă negarea. Noi nu negăm anxietatea. Credința biblică înseamnă confruntarea ei și oferirea soluțiilor pe care le găsim în Cuvântul lui Dumnezeu de a ieși din aceste robii” a împărtășit Fănel Șerban, pastorul Bisericii „Punctul Zero” din Brașov.

„E foarte important să învățăm asta și să vedem cum să punem în practică problemele cu care ne confruntăm în societatea în care trăim, să le abordăm într-o manieră creștină” a împărtășit Valentina Todorescu, participantă din Timișoara.

„De cele mai multe ori noi, creștinii, dăm vina pe cel rău. Îngrijorările, anxietatea și frica vin doar de la cel rău, dar de fapt nu înțelegem că noi nu-L avem pe primul loc pe Dumnezeu când suntem implicați într-o stare de frică, îngrijorare sau anxietate” este de părere Cristina Buliga, participantă din Bocșa.

„Această conferință este foarte relevantă pentru că ne prezintă perspectiva biblică din punct de vedere medical. Și, oarecum doctorul Vlad Schlezak ne ajută să înțelegem că, de fapt, ele nu se contrazic, ci că lucrează împreună”, susține Beny Rusu, participant din Timișoara.

„Consider ca și creștini, în primul rând, că este foarte important să fim educați asupra acestei afecțiuni și să abordăm atât spiritual, cât și științific această problemă”, a declarat Daniela Bot, medic rezident, din Timișoara.

„Cu tot ceea ce aud aici pot să ajut femeile care vin în consiliere. Sunt probleme frecvente de îngrijorări, de frici, de anxietăți. Îi mulțumim lui Dumnezeu că putem afla mai multe lucruri și putem impatca mai mult în viața femeilor”, a împărtășit Sanda Molin, participantă din Reșița.

Cea de-a doua ediție a seminarului „Consiliere multidisciplinară” a reunit peste 150 de participanți. Oamenii au fost interesați de modul în care pot pune în practică această metodă de consiliere biblică, medicală și științifică.

Dr. Vlad Schlezak este medic psihiatru creștin, fondator al Consilierii Creștine Multidisciplinare, pictor și autor creștin. Dr. Vlad Schlezak are 19 ani de experiență medicală, specialist în reabilitare psihiatrică complexă. Consilier creștin multidisciplinar și profesor fondator al Școlii de consiliere creștină multidisciplinară unde promovează modelul bio-psiho-socio spiritual cu bază biblică și științifică și auditarea personală creștină. Este autor de cursuri de diplomă postuniversitară în psihiatrie (PGDip) pentru medicii de familie/GP (Londra) și autorul a cinci titluri de carte creștină:

  • „Diagnosticul Biblic al bolii spirituale”,
  • „Lanțurile Diavolului – o analiză medical teologică a bolilor minții”,
  • „Consiliere creștină multidisciplinară – model terapeutic și propunere de servicii”,
  • „Răspunsurile Scripturii la probleme vieții” și
  • „O enciclopedie creștină a bolilor”.

Mai multe despre Vlad Schlezak, cărțile pe care le-a scris și articole de specialitate despre probleme cu afecțiuni emoționale, fizice și spirituale VEDEȚI AICI!

Reportaj Video realizat de Alfa Omega TV

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.