Chemarea Siberiei – Ziua #13: Șamanismul – teroarea buriaților

3 martie 2020
Ulan-Ude
21 de Zile de Rugăciune pentru Buriați

Șamanismul este un complex de credințe, adepții căruia recunosc existența unui tărâm supranatural paralel cu realitatea de zi cu zi, locuit de duhuri și zeități capabile să interfereze cu oamenii.
Șamanii sunt considerate singurele persoane care posedă abilitatea de a comunica cu duhurile. În timpul ritualului, șamanul intră în transă, consumând alcool, lovind o tobă și dansând un dans special, timp în care spiritul său părăsește corpul, locul fiindu-i luat de duhurile rele (uneori cred că e duhul unei rude decedate care a venit să vorbească cu ei).

Buriații trăiesc cu frica de duhuri și de răul pe care acestea îl pot provoca dacă nu sunt îmbunate. Oamenii caută ajutorul și sfatul șamanilor atunci când sunt bolnavi, au probleme sau „vise rele”, precum și preventiv, oferind sacrificii pentru a potoli duhurile capricioase. Olkhon este o insulă pe Lacul Baikal, recunoscută ca fiind centrul șamanismului în Buriatia.

Photo by Kevin Frayer/Getty Images

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
Rugați-vă ca Buriații să fie eliberați de teama lor de duhurile rele și să trăiască în libertate și pace cu Dumnezeu Duhul Sfânt, care îi iubește și le poartă de grijă.
Rugați-vă ca Dumnezeu să-i elibereze pe șamani de demonii care îi posedă, devenind astfel liberi să se închine și să-I slujească lui Dumnezeu.
Rugați-vă ca șamanii și alți Buriați să cunoască și să experimenteze puterea lui Isus Hristos de a vindeca, proteja, ajuta și salva.
Rugați-vă ca șamanii care s-au întors la Dumnezeu să fie o mărturie vie a puterii transformatoare și a dragostei lui Dumnezeu.
Rugați-vă ca locurile în care sunt venerate duhurile (ca Insula Olkhon) să devină locuri unde numele lui Dumnezeu este lăudat și înălțat, iar adevărul Său proclamat.

În Harul Lui,

Marius Giura

2 Comentarii
  1. Rodica Sch. 3 martie 2020 Reply
    • Popa Daniel Gabriel din Sibiu 3 martie 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.