Confruntă Fricile: „Iosif – omul care nu s-a temut decât de Dumnezeu”, de Remus Runcan

Geneza 42:17-24

În Vechiul Testament vedem oameni ai lui Dumnezeu cu o credință colosală, cu o dedicare extraordinară, dar care falimentează în fața diferitelor temeri. Sper deosebire de aceștia caracterul lui Iosif strălucește ca un far.

El ar fi avut toate motivele din lume să se teamă, fiind, invidiat, aruncat în fântână și vândut de frați. Ajuns rob și apoi deținut fără să fi făcut ceva rău, uitat de paharnicul căruia îi tâlcuise visul, Iosif dă dovadă de o tenacitate extraordinară. El înfruntă viața și temerile fără a fi niciodată stăpânit de acestea. În relatarea biblică din Geneza, în cele 12 capitole care îi sunt dedicate teama este pomenită o singură dată cu referire la el. Iosif face o declarație extrem de puternică în fața fraților săi, în timp ce aceștia nu-l cunoșteau „Eu mă tem de Dumnezeu” (v. 18). Da acest lucru era o constantă a vieții lui. De aceea nu cedase în fața soției lui Faraon (39:9), de aceea nu se răzbună pe frații lui (50:19). Până și Faraon, un rege păgân, ajunge să constate „Am putea noi oare să găsim un om ca acesta, care să aibă în el Duhul lui Dumnezeu?”

Cred că avem multe lucruri de învățat de la un om ca și Iosif care este un prototip al Domnului Isus din Vechiul Testament.

Rugăciune: Domnul meu și Dumnezeul meu, inspirat fiind de exemplul lui Iosif, acest mare om al Tău, doresc să mă înveți și pe mine ce însemnă cu adevărat să mă tem de Tine, doar de Tine! Într-o lume înfiorătoare și înfricoșătoare, învață-mă teama de Tine, care este un antidot împotriva oricăror alte temeri! Ajută-mă să mă bazez pe Tine și pe Cuvântul Tău pentru a fi tare în credință, pentru a vedea lucrurile prin ochii Tăi! Te rog, umple-mă cu Duhul Tău cel Sfânt!

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, prin EMAGAmazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.