Jurnal de Criză cu Beni Drădici: Un Paște diferit pentru diaspora din Spania Evanghelică

Jurnal de Criză
12 aprilie 2020

Pentru noi, cei din vestul Europei, dar nu numai, azi a fost o zi de mare sărbătoare. Am sărbătorit Învierea Domnului. Un Paște diferit, din multe puncte de vedere. Stând în casă, eliberați de presiunea stresului din ceilalți ani, când ne doream ca totul să fie la superlativ, am avut timp și un cadru adecvat, să medităm mai mult la esența sărbătorii. Ce înseamnă pentru noi faptul că Isus a înviat din morți? Doar un fapt istoric contestat de mulți (deși se poate demonstra istoric că acesta a avut loc), sau un eveniment cu o însemnătate profundă, ce a marcat definitiv mersul lumii și cu implicații eterne?

Cum au sărbătorit frații noștri ce se află spitalizați, sau acasă în izolare, cadrele medicale, ce luptă pe baricade, sau cei ce trebuie să se despartă de cei dragi în condiții cu totul anormale?

Azi trebuie să notăm încă o veste tristă, tocmai într-o zi de sărbătoare. Fratele Ursu Ion Gabriel, de la Biserica „Maranata” Alcala de Henares (pastor Mircea Ciuraru), despre care vă spuneam că se află în comă, într-o stare critică, a decedat, plecând în veșnicie. Un bărbat de 50 de ani, tată a 3 copii, originar din Reșița, care l-a primit pe Domnul aici în Spania, în urmă cu mai bine de 20 de ani. De fapt fratele a decedat în urmă cu două zile, primind știrea tocmai când redactam jurnalul precedent, dar din respect pentru familie, am decis să publicăm informația doar acum.

Dumnezeu să mângâie această familie, greu încercată, căreia, pe lângă mesajele noastre de condoleanțe, îi rămân doar cuvintele de îmbărbătare scrise de apostolul Pavel:

„Nu voim, fraţilor, să fiţi în necunoştinţă despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristaţi ca ceilalţi, care n-au nădejde. Căci, dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu va aduce înapoi, împreună cu Isus, pe cei ce au adormit în El”. (1 Tesaloniceni 4:13-14)

Despre fratele Sabin Tofan, ne scrie soția lui Mihaela, că situația lui continuă complicată. Starea plămânilor este delicată, i-a mai scăzut febra, dar pe lângă acestea, a mai făcut infecție în urină. Este tot la UCI, în comă indusă. Domnul să lucreze și să aducă vindecare!
Despre ceilalți frați, pe care i-am monitorizat aici, nu am mai primit nici un fel de informații, în ultimele 48 de ore. Să continuăm să ne rugăm pentru ei, ca Domnul să aducă vindecare, să-i întărească atât pe ei, cât și familiile acestora. Biruința este a Domnului!

Pastor Beni Drădici
Spania Evanghelică

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.