Ontario – Canada: Intervenții chirurgicale în cazuri de cancer sau probleme cardiace sunt amânate, avorturi se fac în continuare

Până la cincizeci de mii de proceduri medicale au fost „anulate sau amânate” până în prezent, însă avorturile continuă în ritm rapid. 

Spitalele din Ontario continuă să facă avorturi, deoarece ele sunt o „procedură esențială”, dar anulează sau amână intervențiile chirurgicale pentru oamenii bolnavi de cancer sau de afecțiuni cardiace, în conformitate cu protocoalele în vigoare în timpul pandemiei COVID-19. Acest lucru se întâmplă, în ciuda faptului că zeci de peroane ar putea muri din cauza acestor întârzieri.

Conform Canadian Press, Christine Elliott, Ministru al Sănătății din Ontario, a recunoscut săptămâna trecută, că o analiză a datelor publicate de Rețeaua de Sănătate a Universității din Toronto, a estimat că 35 de persoane au murit din cauză că nu au fost operate pe inimă la timp.

Începând cu 22 aprilie, „52.700 de proceduri spitalicești au fost anulate sau amânate și în fiecare săptămână de restricții din cauza COVID-19, se anulează până la 12.200 de alte proceduri. Majoritatea procedurilor amânate sau anulate sunt necesare din punct de vedere medical: cu cât acestea vor fi amânate mai mult, cu atât mai rele vor fi rezultatele și cu atât mai greu va fi pentru spitale să se ocupe de toate aceste proceduri în viitor”, a informat FAO, biroul de responsabilitate financiară din Ontario, într-un raport.

Din toate rapoartele, însă, nici o restricție nu afectează avortul. Procedurile de avort de fac ca de obicei în spitale, cu întârzieri minime. Acest lucru a fost confirmat pentru LifeSiteNews de către mai multe spitale din Ottawa, Toronto și London.

„Pentru avorturi facem programări ca înainte. Această pandemie COVID-19 nu afectează rezervările pentru avort”, a declarat pentru LifeSiteNews un reprezentant medical al Spitalului Universitar Women’s College din Toronto.

„Avorturi se fac în continuare”, a declarat un reprezentant al Clinicii de Planificare Familială din campusul Riverside al Spitalului Ottawa. „Suntem considerată o clinică, care oferă servicii esențiale, așa că funcționăm mai departe.”

O altă sursă a declarat, că un spital din Ontario face multiple avorturi în fiecare săptămână, însă reduce în mod semnificativ numărul de intervenții chirurgicale pentru cancerul la sân, cancerului de colon, ficat sau piele. În timp ce o femeie trebuie să aștepte cel mult două săptămâni pentru un avort, pacienții de cancer se confruntă cu amânări pe o perioadă nedeterminată a intervenției chirurgicale, care este adesea cel mai important pas al tratamentului lor.

„Canadienii pro-viață sunt dezgustați de faptul că avorturile elective, inutile, comise pur și simplu din cauza comodității stilului de viață sunt priorizate înaintea tratamentelor medicale autentice, cum ar fi chirurgia cancerului de sân, precum și alte operații și tratamente care sunt, de fapt, necesare pentru ca pacienții să rămână în viață și sănătoși”, a declarat Jack Fonseca, directorul operațiunilor politice a Campaniei pentru Viață.

Ce fac politicienii și miniștrii sănătății din Canada? Mesajul pe care îl transmit ei femeilor cu cancer la sân, este că intervențiile lor chirurgicale sunt mai puțin „esențiale” decât intervențiile cuiva, care vrea să-și omoare copilul nenăscut”, a mai adăugat el.

Campania Canadiană pentru Viață îi îndeamnă pe canadieni să semneze o petiție intitulată: „Sarcina nu este o boală. COVID-19 este o boală.” – în care se cere suspendarea avorturilor elective în perioada pandemiei.

Sursa: LifeSiteNews

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.