30 de zile 2020 | Ziua #21: Musulmanii din Kashmir

DESCĂRCAȚI întregul ghid în format PDF AICI!

Locuitorii din Kashmir trăiesc într-o zonă geografică foarte interesantă: Pakistanul musulman este la Vest, India hindusă la Sud şi Tibetul budist la Est. Toate aceste trei religii au influenţat Kashmirul, care are, chiar şi în zilele noastre, unele dintre cele mai sfinte locuri de pelerinaj pentru hinduşi.

Cu toate acestea, etnicii Kashmiri sunt majoritar musulmani. Ducându-şi traiul la graniţa dintre India şi Pakistan, cu o populaţie ce se apropie de opt milioane, cei mai mulţi dintre ei locuiesc în statele indiene Jammu şi Kashmir. Începând cu anul 1947, atunci când India şi-a câştigat independența faţă de Marea Britanie, această regiune a fost în conflict – atât din cauza faptului că India şi Pakistan pretind că această regiune este a lor, cât şi din cauza faptului că poporul din Kashmir simte că nu aparţine nici uneia dintre aceste două ţări.

Nu extremismul islamic este cel care îi îndeamnă pe locuitorii Kashmir să îşi dorească un stat independent, deşi acesta a fost una din numeroasele mişcări care s-a dorit a-i influenţa. Mai degrabă este vorba despre identitatea lor. De fapt, datorită unei influenţe semnificative a Sufismului, o formă islamică de misticism, locuitorii Kashmirului sunt credincioşi devotaţi, însă nu sunt extremişti.

Totuşi, se poate observa că în ultimii cincisprezece ani Kashmirul a devenit tot mai conservator, în mare parte datorită faptului că un cunoscut predicator TV musulman i-a avertizat că se va încerca convertirea lor la creştinism. Deşi există unele urme ale activităţii misionare în zonă încă de acum 100 de ani, cu greu s-ar putea găsi vreun ucenic al lui Hristos printre ei.

CUM SĂ NE RUGĂM:

  1. Există puţine încercări de a ajunge cu Evanghelia în Kashmir, deşi sunt misionari indieni care lucrează din greu în regiune. Rugaţi-vă pentru eforturile lor.
  2. Sunt multe lucruri care concurează pentru a atrage atenţia şi devotamentul locuitorilor Kashmirului. Rugaţi-vă că ei să aibă o călăuzire clară pentru a crea pace şi stabilitate în regiune.
  3. Rugați-vă pentru liderii politici separatişti implicați în conflict, ca să caute unitatea de dragul poporului din Kashmir.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.