YouTube a blocat cartea audio a lui John Piper, „Coronavirus și Hristos”

YouTube a cenzurat versiunea audio a noii cărți a teologului reformat John Piper,  „Coronavirus și Hristos”, susținând că aceasta a încălcat „standardele comunității”.

Cartea oferă șase răspunsuri biblice la întrebarea: Cum lucrează Dumnezeu prin coronavirus?

„Acest videoclip a fost eliminat pentru încălcarea standardelor comunității YouTube”, este mesajul care apare în locul videoclipului postat de către John Piper, cancelarul Colegiului Bethlehem, Seminarului din Minnesota și fondatorul DesiringGod.org.

Videoclipul a ajuns la peste 187.000 de vizualizări în aproximativ cinci săptămâni de când a fost publicat pe platformă, potrivit Disrn. A fost lansat pe 8 aprilie și blocat vinerea trecută.

O versiune arhivată a cărții în format audio este încă disponibilă aici și pe Crossway Podcast.

Cenzura a venit pe fondul unui apel la „disciplină” făcut de 22 de capelani militari. Un capelan senior al armatei, a trimis un email care conținea, printre altele, o copie a cărții scrise de John Piper.

Cei 22 de capelani, dintre care unii care fac parte din comunitatea LGBT, au avut o problemă cu cartea deoarece în ea este scris că „unii oameni ar fi infectați cu coronavirus ca o judecată a lui Dumnezeu din cauza atitudinilor și acțiunilor lor păcătoase.”

Reprezentantul celor 22 de capelani de la Fundația pentru Libertatea Religioasă Militară (MRFF), care pledează pentru o separare strictă a bisericii de stat în cadrul armatei americane, a cerut secretarului Apărării, Mark Esper, să-l pedepsească pe Col. Moon H. Kim, capelanul de comandă al armatei americane Garrison Humphreys în Coreea de Sud, cea mai mare instalație militară a SUA în afară Statelor Unite.

Reclamanții, MRFF au spus, „nu vă abonați la teologia creștină ultra-conservatoare, reformată, evanghelică a lui John Piper.”

Într-o secțiune intitulată „Exemple de judecăți specifice despre păcatele specifice”, Piper a scris că un exemplu „este păcatul homosexualității”, citând din Romani 1:27, unde Apostolul Pavel afirmă că „bărbații care comit acte rușinoase au primit pedeapsa cuvenită pentru păcatul lor”.

„Această ‚pedeapsă cuvenită’ este doar un exemplu de judecată a lui Dumnezeu pe care o vedem în Romani 1:18, unde stă scris: „Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăduşă adevărul în nelegiuirea lor…’ Prin urmare, deși nu toată suferința este o judecată specifică, unele judecăți sunt.”

O copie a e-mailului lui Kim care conținea și fișierul trimis capelanilor a fost citata de Christian Post. În respectivul e-mailul, Kim le-a scris colegilor capelani că dorește să le împărtășească o scurtă broșură.

„Această carte m-a ajutat să-mi reorientez chemarea sacră către mântuitorul meu Isus Hristos, să rămân puternic”, a scris Kim. „Sper ca această mică broșură să vă ajute și pe voi, pe soldați, pe familiile lor și pe alții pe care îi serviți.”

Conduși de Reprezentanții Doug Collins, R-Ga. Și Doug Lamborn, R-Colo., și alți 18 membri ai Camerei Republicane, aceștia au semnat o scrisoare comună prin care au cerut Pentagonului să protejeze libertatea religioasă a membrilor serviciilor de cerințele unui  grup „anti-religie”.

Piper a răspuns acestei probleme într-un interviu audio postat online.

„Cred că ar fi corect să spun că unele dintre părerile mele despre ceea ce ne învață Biblia, chiar dacă sunt înțelese corect, nu sunt pe placul oamenilor, autorul acestei scrisori este plin de ură. O ură, care, din punctul meu de vedere este vulgară” – nu pentru că înțelege greșit, ci chiar fiindcă înțelege corect, așa gândește și simte despre o parte din ceea ce Biblia ne învață.

Piper a spus că există trei domenii în care Weinstein pare să-și prezinte greșit poziția în scrisoarea către Esper sau într-un interviu anterior cu „The Christian Post”. „De exemplu, când spun că ‚unii oameni vor fi infectați cu coronavirusul ca o judecată specifică a lui Dumnezeu din cauza atitudinilor și acțiunilor lor păcătoase’, el presupune că eu aș ști cine sunt acei oameni sau cel puțin ce fel de oameni sunt.”, a spus Piper.

„Dar iată ce scriu la pagină 72: „… Coronavirusul nu este niciodată o pedeapsă clară asupra unei persoane. Chiar și cel mai iubitor și plin de Duh Sfânt creștin, ale cărui păcate sunt iertate prin Hristos, poate muri din cauza coronavirusului. Dar este potrivit că fiecare dintre noi să ne cercetăm propriile inimi pentru a discerne dacă suferința noastră este judecata lui Dumnezeu din cauza felului în care trăim.”

SURSA | TheChristianPost

Un comentariu
  1. alexandru ionescu 20 mai 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.