Creştini din India ameninţaţi de fanatici cu şerpi

Din ianuarie 2016 şi până în aprilie 2020 Persecution Relief – o organizaţie interconfesională dedicată ajutorării bisericii din India a raportat 1.961 de cazuri de agresiuni împotriva creştinilor din ţară. Această cifră nu e decât o fracţiune din numărul total de astfel de incidente, crede Shibu Thomas, fondatorul organizaţiei.

El aminteşte povestea pastorului Challadorai, care în ultimii ani a fost în mod constant evacuat din diverse clădiri pe care acesta le folosea pentru organizarea de evenimente religioase.

„Într-o seară s-au adunat cu toţii 30 de credincioşi într-o sală închiriată. De afară, din întuneric, câţiva fanatici au năvălit înăuntru, s-au repezit la pastor şi au început să-l strângă de gât. Au strigat la oamenii aflați în interior să iasă afară, spunând că începând de duminică următoare „nimeni să nu mai vină aici.” Aveau cu ei în mână şi şerpi, şi strigau că dacă ‘nu părăsiţi acest loc, vom lăsa şerpii aici, şi şerpii vă vor mușca.’ ”

Acesta nu este un incident izolat. Persecution Relief a notat o creştere a numărului de incidente, ce au inclus abuzuri fizice şi verbale, precum şi arderea de Biblii.

Carantina impusă la nivel naţional nu a diminuat numărul de cazuri de persecuţie. În schimb, extremiştii indieni s-au orientat acum şi îi vizează pe creştinii care oferă ajutoare altora pe perioada crizei generată de coronavirus.

„Dacă o organizaţie creştină sau o biserică trimite oameni pentru a procura alimente pentru oamenii săraci, aproape imediat locuitorii din comunitate se revoltă spunând că ‘ați venit aici ca să convertiţi oamenii.’ Deci orice creştin care face activitate socială este automat suspectat că încearcă să ‘convertească’ pe alții. Prin urmare ne confruntăm cu o situaţie periculoasă în încercarea de a face lucrare de binefacere, dacă eşti creştin.”

Că răspuns la dificultățile prin care trec creştinii, Persecution Relief şi-a stabilit ca şi obiective oferirea de sprijin financiar, juridic şi susţinere spirituală.

Avem credincioşi care se roagă non-stop pentru cei persecutaţi, ca ei să rămână puternici în credinţă şi ca nici unul să nu se piardă. Suntem foarte atenţi să nu ne lăsăm cuprinşi de ură împotriva persecutorior noştri, pentru că aceasta ne-ar face cel mai mare deserviciu ca şi creştini.”

În ciuda fricii şi a amenințărilor permanente la adresa siguranţei lor, mulţi creştini din India continuă să mărturisească curajos despre Domnul Isus Hristos, datorită şi ajutorului organizaţiilor precum Persecution Relief a cărui motto este ‘slujeşte pe cel persecutat şi iubeşte pe persecutor’.

Sursa: Romereports.com

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.