UGANDA: Un tată musulman și-a incendiat fiica pentru că se convertise la creştinism

Din cauza restricţiilor de călătorie impuse în Uganda de criza de Covid-19, Rehema Kyomuhendo, o tânără musulmană, se afla în partea de est a ţării atunci când a auzit pentru prima dată despre Hristos.

În luna martie ea l-a însoţit acolo pe tatăl ei, un şeic (un lider musulman) într-o călătorie de afaceri, plecând din districtul Mbarara în districtul Mbale, o distanţă de aproape 500 km. La scurt timp după ce a ajuns la destinaţie, ea a început să asculte o emisiune creştină la un post de radio local. Ea și tatăl ei se aflau în casa unei mătuşi, sora tatălui, în satul Nawuyo din districtul Mbale, când pe 4 mai la ora 10 seara i-a dat telefon unei femei, cu care tatăl ei făcea afaceri şi despre care ştia că este catolică.

„Ea mi-a vorbit despre credinţa în Hristos şi despre calea mântuirii şi atunci am simţit vina păcatului şi l-am acceptat pe Isus Hristos ca Domn şi Mântuitor,” a declarat Kyomuhendo prin telefon pentru Morning Star News. „Pe măsură ce ea îmi vorbea despre Domnul Hristos simţeam aşa o mare bucurie că l-am trezit pe tatăl meiu, care dormea în camera alăturată şi care când a auzit discuţia a devenit furios şi a început să mă lovească cu mâinile şi picioarele.”

Tatăl ei și-a chemat și sora, care dormea într-o altă cameră, strigând că fiica lui s-a convertit la creştinism şi că o va omorî pentru aceasta.

La scurt timp, tatăl a părăsit camera revenind cu o canistră și stropind-o pe fiica lui cu lichidul din interior, după care i-a dat foc. Kyomuhendo a ţipat sfâșietor de durere, iar mătuşa ei a tras-o afară, încercând să o apere de furia tatălui.

„Mătuşa ei a reuşit să o scoată din casă, având şi ajutorul unui vecin creştin care a auzit zgomotele,” conform unei surse. „Vecinul a chemat un taxi-van care a dus-o la spital, unde a fost tratată imediat.”

Kyomuhendo va mai rămâne la spitalul regional din Mbale, probabil mai mult o lună, pentru că a suferit arsuri pe o mare parte din corp: pe picioare, stomac, la gât şi pe spate.

„Vă rugăm să vă rugaţi pentru Kyomuhendo, pentru o recuperare rapidă,” a transmis sursa.

Nici Kyomuhendo şi nici vecinul nu a făcut plângere la poliţie, de frică că tatăl ei va încerca din nou să o ucidă.

Atacul este unul din ultimele acte de persecuţie la adresa creştinilor din Uganda, conform Morning Star News.

Constituția şi legile din Uganda stabilesc libertatea religioasă, inclusiv dreptul fiecărui individ de a-şi mărturisi credinţa şi de a face convertiţi.

Musulmanii alcătuiesc 12% din populaţia Ugandei, şi au o densitate mai mare în partea de est a ţării.

Sursa: Evangelical Focus

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.