Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Sute de creștini etiopeni uciși în ultimele luni în atacuri coordonate de extremiști

În Etiopia, pe tot parcursul verii, extremiștii musulmani au efectuat o serie de atacuri împotriva creștinilor care au lăsat în urma lor sute de morți și mii de exilați.

Potrivit Fondului Barnabas, atacurile asupra credincioșilor etiopieni par a fi coordonate și planificate cu atenție.

„Aceste genociduri asupra creștinilor efectuate de către extremiștii musulmani se desfășoară fără întrerupere în sudul, sud-estul și estul Addis-Abeba”, a declarat unul din creștinii persecutați pentru Fondul Barnabas, în august.

Se consideră că atacatorii sunt o mișcare a bărbaților tineri Oromo, cunoscută sub numele de Qeerroo sau „burlacii”. Oromo sunt considerați a fi un grup etnic care este în principal format din musulmani.

În iunie, cântărețul Oromo Hachalu Hundessa a fost împușcat mortal în capitala Addis Abeba. După asasinare, membrii Qeeroo au început să ucidă creștini locali la întâmplare, bătând din ușă în ușă.

CBN News raportează că atacurile au fost efectuate în mai multe orașe etiopiene, inclusiv Arsi Negele, Ziway, Shashemane, Gedeb Asasa, Kofele, Dodolă, Adaba, Robe, Goba, Bale Agarfa, Chiro, Harar, Dire Dawa, Adama, Dera, Asela și Kembolcha.

Eniye Cheru și-a împărtășit experiența prin intermediul Fondului Barnabas, detaliind modul în care grupul i-a atacat familia în luna iunie.

„Au venit acasă la noi și au început să bată violent la ușă. Am încercat să scăpăm împreună cu copiii noștri sărind pe fereastră”, a povestit ea. „Mi-au ars casa și moară de cereale, care era singură sursă de venit. Dar prin bunătatea lui Dumnezeu, am reușit să-mi salvez copiii din flăcări”.

Din păcate, o văduvă a spus că soțul ei Solomon Belayineh a fost decapitat pentru că a refuzat să renunțe la credința creștină.

Potrivit Fondului Barnabas, ofițerii de poliție au rămas pasivi în timp ce creștinii erau uciși, alții și-au pierdut sursele de trăi și casele în urma atacului.

Unele dintre autorități locale, care sunt și musulmane, au oferit asistență atacatorilor care mergeau din oraș în oraș căutând noi victime, în timp ce erau înarmați cu arme, machete, săbii și sulițe.

Unii credincioși cred că asasinarea lui Hachalu Hundessa le-a dat atacatorilor o scuză pentru a efectua asaltul anti-creștin, relatează Borkena, o platforma de știri din Etiopia.

„Cred că moartea sa a fost luată că un moment oportun pentru a le da acestor atacatori șansa unor atacuri organizate și planificate. Atacurile au avut loc înainte că noi să aflăm despre moartea sa”, a spus arhiepiscopul Abune Henok de la Biserica Ortodoxă Etiopiană.

SURSA | ChristianHeadliness

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.