Judecător din Pakistan a validat căsătoria dintre o fată creștină de 13 ani și răpitorul musulman al acesteia în vârstă de 45 de ani

LAHORE , Pakistan, 28 octombrie 2020 (Morning Star News) – O fată creștină de 13 ani care a fost răpită de un bărbat musulman în Pakistan a sărit în brațele mamei ei când a văzut-o în fața unei săli de judecată marți. Din păcate familiei nu i s-a permis să între în sala, deoarece un judecător a acceptat „căsătoria” răpitorului de 45 de ani cu minora, au confirmat unele surse.

K.K. Agha, judecătorul de la Curtea Supremă din Sindh, a refuzat să recunoască informațiile lui cu privire la vârsta fetei și la acuzațiile familiei catolice cum că Ali Azhar, acuzatul, a obligat-o pe Arzoo Raja, minora, să treacă la Islamism. Judecătorul a avertizat poliția să nu „hărțuiască cuplul proaspăt căsătorit”. A declarat avocata, Ghazala Shafique.

„Toți, inclusiv familia lui Arzoo și oamenii care susțin familia și cauza pentru justiție, suntem în șoc după ce înalta instanță a permis acuzatului să plece cu minora chiar din fața ochilor noștri”, a declarat Shafique pentru Morning Star News.

Shafique declara că atunci când familia și avocații fetei care o reprezentau au încercat să între în sala de judecată, au fost bruscati de către polițiști și de familia lui Azhar.

În fața curții, avocații lui Azhar au susținut respingerea acuzațiilor de răpire, în timp ce avocații familiei fetei au afirmat că Arzoo a fost victima conversiei și a căsătoriei forțate, a spus Shafique. Familia și echipa de avocați a acestora așteptau o hotărâre judecătorească după audiere, când au aflat că echipa lui Azhar a depus o cerere la Curtea Supremă a mai declarat avocata Ghazala Shafique.

„Am plecat către Curtea Supremă, unde Arzoo și acuzatul Azhar erau prezenți împreună cu membrii familiei sale și mai mulți avocați”, a spus Shafique. „De îndată ce Arzoo a văzut-o pe mama ei, ea a fugit spre ea, dar poliția și membrii familiei lui Azhar au oprit-o și au forțat-o să meargă în sala de judecată a justiției KK Agha”.

„I-am implorat să ne lase să întrăm, dar au refuzat să se îndepărteze de la ușă”, a spus ea. „Nici măcar nu au permis părinților lui Arzoo să între în sala de judecată.”

Câteva minute mai târziu, polițiștii au scos-o pe Arzoo din sala și au spus că judecătorul a ordonat că ea să fie trimisă într-un adăpost guvernamental pentru femei.

„Dar a fost o minciună, pentru că atunci când am citit hotărârea, se arată că Arzoo ar fi recunoscut în instanță că s-a convertit la Islam și s-a căsătorit de bunăvoie cu Azhar”, a spus Shafique.

În Pakistan, fetele minore care se află în asemenea situații, sunt supuse unei presiuni intense, inclusiv amenințări la adresa lor sau a familiilor lor, doar pentru a da declarații false.

Shafique a mai spus că justiția Agha a dat acest verdict pentru că nu a apucat să audă partea familiei din poveste”. „Dacă polițiștii și membrii familiei acuzatului i-ar fi lăsat pe părinții lui Arzoo să între în sală, ar fi putut să-l informeze pe judecător că documentele prezentate în instanță cu privire la vârsta fiicei lor erau false și fotografia fetei lipite pe hârtii nu era a lui Arzoo.”

Arzoo, fetița în vârstă de 13 ani, a fost răpită din localitatea Karshall din Muhalla Railway Colony West Câmp Road, pe 13 octombire, potrivit familiei, care a înregistrat cazul de dispariție chiar în aceeași zi, iar pe 15 octombrie, polițiștii i-au chemat pe aceștia la secția de poliție din localitate și le-au arătat documente care susțineau că Arzoo, avea defapt 18 ani și se convertise de bună voie la Islam, după ce s-a căsătorit cu Azhar, bărbatul acuzat de răpirea ei.

„Dacă cineva este forțat să se căsătorească echivalează cu agresiune sexuală”, a spus Yousaf pentru Morning Star News.

Acesta este al doilea caz de conversie forțată a fetelor creștine minore din Karachi într-un an. În octombrie 2019, Huma Younas, în vârstă de 14 ani, a fost răpită și convertită cu forța la Islam.

În Faisalabad, provincia Punjab, Maira Shahbaz, în vârstă de 14 ani, a fost răpită, forțată să se convertească la Islam și să se căsătoreasca la începutul acestui an. După ce judecătorul Curții a trimis-o într-un adăpost guvernamental pentru femei, un tribunal din Lahore, a ordonat pe 4 august să fie înapoiată răpitorului pe baza unor documente falsificate, dar a scăpat pe 22 august. Minora a declarat pentru Morning Star News că răpitorul ei a șantajat-o și a pus-o să dea declarații false în instanță că s-a convertit la Islam și s-a căsătorit cu el de bună voie.

ORDIN FAVORABIL

Există anumite ordine pentru justiție în Pakistan. În 2018, Înalta Curte din Islamabad (IHC) a trimis o fată creștină de 12 ani înapoi la părinți, după ce minora nu a reușit să convingă instanța că s-a convertit de bunăvoie la Islam pentru a se căsători cu un bărbat musulman.

Potrivit rapoartelor, întrebată care este numele ei, fata a dat un nume musulman fals și a declarat că s-a convertit la islam „numai în scopul căsătoriei”.

Instanța a mai menționat că, conform înregistrărilor NADRA, minora s-a născut pe 20 mai 2005, ceea ce înseamnă că era sub vârsta de 13 ani în acel moment.

Justiția IHC, Shaukat Aziz Siddiqui, a decis că nu este convingător faptul că fata acceptase Islamul din liberă voință și nefiind șantajată de către „soțul ei”, afirmând că „mai degrabă pare a fi rezultatul stimulării și al constrângerii”.

„Bărbatul musulman acuzat și tatăl acestuia au planificat răpirea fetei”, declara judecătorul, iar poliția a investigat mai departe și mai precis acest caz. De asemenea instanța a decis că validitatea certificatului de căsătorie al fetei minore cu acuzatul era discutabilă și trebuia lămurita împreună cu Consiliul de familie.

Potrivit datelor de la Comisia pentru Drepturi a Minorităților și de Centrul pentru Justiție Socială, din 156 de incidente de conversii forțate ale femeilor la islamism care au avut loc între 2013 și 2019, cea mai mare parte a acestora include fete minore, existând numeroase cazuri de fete cu vârsta de până la 12 ani.

Pakistanul a ocupat locul al cincilea pe lista organizației de sprijin creștin Open Doors 2020 World Watch din cele 50 de țări în care este cel mai greu să fii creștin, iar pe 28 noiembrie 2018, Statele Unite au adăugat Pakistanul pe lista neagră de țări care încalcă libertatea religioasă.

SURSA | ChristianHeadlines

TRADUCERE: Denisa Frisan

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.