Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Astronautul creștin Victor Glover: „Răsăritul și apusul din spațiu îmi amintesc de psalmul 30”

Imagine: Adobe Stock

Astronautul Victor Glover a reflectat recent aspupra frumuseții răsăritului și apusului din spațiul cosmic, spunând că acestea îi amintesc de un verset din Biblie, din cartea psalmilor. 

Glover este unul din cei patru astronauți care au plecat în spațiu în noiembrie anul trecut pentru o misiune științifică lungă de șase luni. El a postat joi câteva imagini pe Instagram de la bordul Stației Spațiale Internațioanle (ISS). 

„Astăzi am făcut aceste fotografii, îmi plac răsăriturile și apusurile de soare”, a scris Glover pe Instagram. „Puteți vedea benzile de culoare? Îmi aduc aminte de versetul 5 din Psalmul 30: „Plânsul vine să înnopteze seara, dar dimineața vine bucuria.” (NTR). Chiar înainte de răsărit parcă este cel mai întunecos. Vă doresc tuturor iubire și lumină. Noapte bună de la bordul ISS.” 

Înainte de a pleca în cea mai recentă misiune a sa, Glover a explicat experiența unică de care a avut parte de când a fost selectat ca astronaut pentru NASA în anul 2013 și a menționat faptul că Dumnezeu este pe locul întâi în viața sa. 

„A fost o călătorie cu adevărat interesantă în cei șapte ani de când sunt astronaut al NASA. A fost și este și un exercițiu personal, profesional și spiritual”, a explicat el.

„Vreau să folosesc abilitățile pe care mi le-a dat Dumnezeu pentru a-mi face bine treaba și pentru a-mi susține atât colegii de echipaj, misiunea cât și NASA. Acesta e lucrul la care mă gândesc cel mai mult”, a adăugat Glover.

În ciuda faptului ca se află într-un zbor spațial, Glover a spus ca va rămâne activ în obiceiurile din viața lui de credință. 

„Am trimis deja cupe pentru Cina Domnului și o Biblie, și în plus chiar avem o conexiune foarte bună la internet. Așadar, în ceea ce privește ceremonia de împărtășire, voi continua să fac asta, la fel ca și participarea la programele de închinare prin intermediul internetului, citirea Bibliei și rugăciunea.”

Astronautul în vârstă de 44 de ani a declarat pentru Christian Chronicle că oamenii ar trebui să petreacă timp în părtășie cu Dumnezeu și sa meargă la El atunci când caută răspunsuri. 

„Există atât de multe lecții simple din Biblie. Să-L iubești pe Dumnezeu în primul rând, să te iubești pe tine însuți – să ai o dragoste sănătoasă pentru tine și apoi să-ți iubești fratele ca pe tine însuți”, a spus el.

Sursa: CBN News

Traducere: Daciana Augustinov

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.