Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Ziua 8: Houston, SUA – #pray30days

Populaţie musulmană: 80.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

Există peste 3.000 de biserici în Houston, oraş în care, conform ultimelor estimări, trăiesc aproximativ 80.000 de musulmani. Dumnezeu a răspuns la rugăciunile bisericii, ca musulmanii să audă Evanghelia. Musulmani din toată lumea sunt acum vecinii multor creştini americani.

AUnii creştini din Houston au înţeles această uriaşă oportunitate şi caută să lege relaţii de prietenie cu musulmanii din comunităţile lor. Un profesor de pian le predă lecţii de muzică musulmanilor cu speranţa că va avea ocazia să-şi împărtăşească credinţa cu elevii săi sau cu părinţii acestora. Tineriii adulţi se mută într-o clădire în care majoritatea locatarilor sunt musulmani, cu dorinţa de a avea mai multe oportunităţi să-i cunoască şi să-i slujească. Două femei creştine care predau lecţii de limba engleză în cadrul unui program organizat de biserica lor, au mers un pas mai departe şi fac şi ore de studiu biblic cu musulmanii care vor să cunoască mai multe despre Cuvântul lui Dumnezeu.

O organizaţie a aranjat ca şase creştini şi şase musulmani să studieze texte paralele din Biblie şi din Coran împreună timp de şase săptămâni.

Biserica din Houston este hotărâtă să fie creativă şi să-şi continue eforturile pentru a evangheliza musulmanii. O grupare misionară a livrat 2.671 de exemplare ale Evangheliei după Luca la musulmanii pakistanezi. Acest lucru a făcut ca 14 musulmani să se hotărască să-L urmeze pe Hristos. Un important lider religios musulman a venit la o biserică din Houston pentru a învăţa engleza. Un membru din biserică s-a împrietenit cu el şi ei au început să se întâlnească săptămânal. Astăzi acel lider musulman a devenit student la o şcoală biblică. Un tânăr pakistanez a avut un vis în care L-a văzut pe Isus. El s-a dus la o biserică din Houston, unde a cerut să fie botezat. După cum ne-a spus Domnul: „Mare este secerişul…”, iar în Houston holdele sunt coapte.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugaţi-vă pentru musulmanii din Houston să fie binecuvântaţi şi încurajaţi în cadrul prieteniilor lor cu creştinii. (Luca 10:25-37)
  2. Rugaţi-vă pentru creştinii care trăiesc şi lucrează în Houston, ca să caute să lege relaţii autentice cu vecinii lor musulmani şi să fie o binecuvântare pentru ei. (Proverbe 11:11)
  3. Rugaţi-vă pentru ca mulţi musulmani din Houston să vadă şi experimenteze dragostea lui Hristos în creştinii cu care interacţionează şi să vină la credinţa în Hristos. (1 Timotei 2:1-6)
Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.