Parlamentară creştină din Finlanda, îngrijorată pentru libertatea religioasă din ţara ei

O parlamentară creștina din Finlanda, care este urmărită penal pentru că şi-a exprimat o viziune tradițională despre căsătorie și sexualitate, spune că trebuie să continue să vorbească în public despre cazul ei în ciuda opoziţiei generate de acuzațiile împotriva ei.

Päivi Räsänen se confruntă cu o posibilă sentinţă de până la șase ani de închisoare pentru comentariile sale, făcute într-o broșură a bisericii în 2004, într-un interviu TV și pe rețelele sociale.

Ea a declarat într-un podcast recent că situaţia în cazul ei ridică întrebări cu privire la libertatea religioasă din țară.

Ea a citat un raport al poliției care concluziona că „dacă, de exemplu, oricare dintre punctele de vedere conținute în Biblie ar fi considerate suficiente ca atare pentru a îndeplini criteriile pentru infracțiunea de ură la adresa unei minorităţi, atunci distribuirea Bibliei sau punerea sa la dispoziție ar fi, în principiu, considerată o infracțiune de ură și, astfel, pedepsită.”

Räsänen a declarat: „Se pune această întrebare, avem voie să fim de acord cu Biblia? Ne este permis să proclamăm mesajul Bibliei în public și să învățăm ceea ce ne spune Biblia? Cred că aceasta este o întrebare foarte profundă a libertății de credință și religie.”

Când s-a sugerat că procurorul general finlandez insistă cu acuzaţiile împotriva ei pentru a o da drept exemplu – Räsänen, care a fost şi ministru de interne – a fost de acord, spunând însă că „ea nu este singura care a vorbit despre aceste lucruri.”

În ciuda faptului că a fost trimisă în judecată, ea spune că este nevoie să „vorbească” și „să încerce să trezească oamenii la ceea ce spune cu adevărat Biblia despre acest subiect [al homosexualității]”.

Ea a adăugat că a primit „mii de mesaje” de sprijin atât din Finlanda cât și din multe alte ţări.

„Desigur, acest lucru a stârnit o mare îngrijorare în rândul creștinilor, dar pot să spun că sunt fericită și recunoscătoare pentru că atunci când Dumnezeu îi trezește pe oameni să se roage și să vorbească despre Cuvântul Său, Dumnezeu are ceva bun în mintea Lui,” a spus ea.

„Totul este în mâinile lui Dumnezeu în acest caz și eu vreau doar să încurajez public creștinii. Voi susține aceste învățături ale Bibliei [și] sper că și creștinii vor face la fel.”

Sursa: Christian Today

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.