Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Studenți și profesori arestați după ce autoritățile chineze au asaltat o școala creștină

Zeci de studenți și membri ai personalului au fost arestați în provincia Heilongjiang din China, după ce autoritățile locale au dat buzna într-un liceu creștin și au confiscat mai multe bunuri care aparțineau școlii.

China Aid raportează că cel puțin 30 de oficiali ai Partidului Comunist Chinez (PCC), ofițeri de poliție, oficiali ai biroului de afaceri religioase și administratori ai districtului școlar local, au confiscat computere și documente de la liceul creștin de muzică Maizi.

Cu o zi înainte de incident, directorul Xu a spus mai multor profesori că autoritățile l-au sunat pe proprietarul clădirii, apoi i-a sfătuit pe educatori să se pregătească pentru „o încercare”.

Studenții și majoritatea profesorilor au fost eliberați la o zi după arest. Cu toate acestea, creștinii locali sunt îngrijorați de faptul că directorul Xu ar putea fi acuzat de „îndoctrinare a minorilor”. Potrivit China Aid, de la arestarea sa, nimeni nu mai are vești despre locul și starea directorului Xu.

În urmă cu o săptămâna, personalul școlii a publicat un mesaj în care erau enumerate șase cereri de rugăciune:

  1. Rugați-vă pentru siguranța directorului Xu și a familiei sale.
  2. Rugați-vă pentru siguranța tuturor profesorilor.
  3. Rugați-vă ca școala să găsească un avocat bun.
  4. Rugați-vă autoritățile PCC să returneze bunurile școlii.
  5. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să mângâie, să întăreasca, să dea putere elevilor și să îi ajute să trăiască pentru Dumnezeu.
  6. Rugați-vă ca liceul creștin de muzică Maizi să se poată redeschide într-o locație adecvată în viitorul apropiat.

CBN News a raportat că guvernul chinez este neobosit în încercarea de a elimina comunitatea credincioasă, luând măsuri în vederea îndepărtării materialelor religioase din mâinile creștinilor.

Conform „Regulamentului privind afacerile religioase” a regimului comunist, școlarii au fost instruiți de ani de zile să raporteze membrii familiei care susțin puncte de vedere creștine.

Copiilor li se oferă un manual numit „Morală și societate”, care vorbește mai multe despre Xie jiao (termen care îi cataloghează pe creștini drept un cult malefic n.tr).

Președintele chinez Xi Jinping a introdus „sinicizarea” în 2015 în ideea de „a face ca grupurile religioase din China să se supună socialismului și ideologiei PCC asimilându-le într-o identitate unificată cu caracteristici chineze”.

În anul 2021 China s-a clasat pe locul 17 pe lista mondială a „Open Doors” a țărilor în care creștinii suferă cea mai mare persecuție.

Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru creștinii persecutați din toată China.

SURSA | CBN News

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.