Protest la Islamabad după respingerea proiectului de lege pentru protejarea minorităților religioase

Pe 13 octombrie, Comisia Parlamentară pentru Convertiri Forțate a respins un proiect de lege anti-convertire care a vizat protejarea minorităților religioase, sub pretextul că este împotriva islamului.

În semn de protest împotriva acestei decizii, la Islamabad a fost organizată o demonstrație pașnică, sâmbătă, 13 noiembrie, de către Rwadari Tehreek, o mișcare socială care promovează toleranța religioasă în Pakistan.

 

Samson Salamat, președintele grupului Rwadari Tehreek, a declarat în cadrul manifestației următoarele: „comunitățile religioase minoritare sunt profund întristate și dezamăgite de respingerea legii care interzice convertirea forțată”. El consideră că neadoptarea acestei legi demonstrează încă o dată că strigătele comunităților minoritare sunt ignorate.

„Ne-am adunat în capitală pentru a atrage atenția parlamentului, oficialilor guvernamentali, instituțiilor și autorităților relevante asupra faptului că elementele criminale continuă să opereze cu impunitate prin răpiri, violuri și căsătorii forțate atât a fetelor creștine cât și hinduse, în special în Sindh și Punjab”, a declarat acesta.

Samson Salamat a reamintit, de asemenea, urgența „de a pune capăt acestei încălcări grave a drepturilor omului printr-o legislație adecvată, precum și cu mecanisme concrete de implementare înainte de a fi prea târziu”.

Asia News relatează că la manifestație au participat oameni de diferite credințe, cerând guvernului să acționeze pentru protecția minorităților religioase și denunțând eșecul sistemului juridic pakistanez de a face dreptate victimelor.

SURSA | InfoChrétienne

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.