Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Apelurile la rugăciune cresc pe măsură ce mii de oameni fug din Ucraina după invazia Rusiei

Sute de mii de ucraineni au fugit până în aceste momente din casele lor spre Polonia, Moldova și alte națiuni învecinate, pe fondul luptei împotriva forțelor invadatoare ale Rusiei.

Conflictul a scos peste 120.000 de oameni din țară, iar numărul este în continuare în creștere.

„Aproape 116.000 de persoane au trecut frontierele internaționale până în acest moment. Acest lucru crește, se schimbă la fiecare minut”, a declarat Shabia Mantoo, purtătoarea de cuvânt a Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați.

ONU se așteaptă ca numărul refugiaților ucraineni să crească chiar până la 4 milioane, dacă armata rusă continuă să avanseze.

Ministrul ucrainean al Sănătăţii, Viktor Liashko, a raportat că 198 de persoane, inclusiv trei copii, au fost ucise, iar altele peste 1.000 rănite , de la începutul invaziei Rusiei.

Mulți locuitori din Kiev au căutat refugiu în subsolurile clădirilor, parcări subterane și stații de metrou.

„Toți suntem speriați și îngrijorați. Nu știm ce să facem, ce se va întâmpla peste câteva zile”, a spus un localnic.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a refuzat o ofertă americană de evacuare, declarând că „lupta este aici (în Ucraina); am nevoie de muniție, nu de o plimbare”, spunând că nu-și va părăsi poporul.

„Nu vom depune armele. Vom proteja țara”, a spus Zelenskyy. „Arma noastră este adevărul nostru, iar adevărul nostru este că acesta este pământul nostru, țara noastră, copiii noștri. Vom apăra toate acestea”.

Pe măsură ce criza se adâncește, a existat un număr tot mai mare de apeluri la rugăciune pentru Ucraina și poporul ei – inclusiv pe rețelele de socializare.

Mii de studenți de la Liberty University din Lynchburg, VA s-au adunat vineri seara pentru un eveniment de rugăciune la nivelul întregului campus pentru Ucraina.

„În mijlocul unei lumi periculoase, ni se reamintește că slujim unui Dumnezeu care poate birui orice”, a spus pastorul din campus Jonathan Falwell. „Așadar, astăzi vrem să ne rugăm ca Dumnezeu să intervină și ca El să aducă pace în acea regiune, pace în acea zonă a lumii care ne atinge pe toți.

Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru toți cei implicați în această situație tragică și pentru ca voia lui Dumnezeu să se facă.

SURSA |CBN News

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.