Actriță din filmul „Lista lui Schindler” care a interpretat rolul fetei în haină roși implicată în ajutorarea refugiaților ucraineni

Actrița cunoscută pentru interpretarea emoționantă a fetiței în haină roșie din filmul emblematic „Lista lui Schindler” regizat de Steven Spielberg este acum o femeie de 32 de ani care are misiunea de a ajuta refugiații ucraineni.

Oliwia Dabrowska, care avea 3 ani când a apărut în memorabila scenă, a fost un element cheie în efortul filmului de a spune povestea unui membru al partidului nazist care a ajutat evreii să scape de moarte în timpul Holocaustului, după cum relatează publicația Deadline.

Acum, Dabrowska se află și ea în propria ei misiune din viața reală pentru a ajuta la salvarea de vieți. Ea este prezentă la granița dintre Polonia și Ucraina și își împărtășește experiența pe rețelele de socializare.

Actrița a postat pe 9 martie o imagine care include o fotografie din scena în care a apărut în film. În fotografia postată de Dabrowska este  schimbată însă haina fetiței în culoarea albastră, în semn de solidaritate pentru ucrainenii care suferă sub invazia brutală a președintelui rus Vladimir Putin.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Oliwia Dąbrowska (@oliwia.dabrowska_)

„Ea a fost întotdeauna simbolul speranței”, a scris Dabrowska, referindu-se la personajul ei din „Lista lui Schindler” și incluzând emoticoane cu o inimă, precum și steagurile ucrainean și polonez. „Lăsați-o să fie din nou”.

Actrița a cerut ajutorul publicului într-o postare separată, detaliind nevoia imensă de medicamente, bandaje, case pentru regufe și alte donații esențiale – inclusiv timp și voluntariat.

„Avem nevoie de sprijinul vostru!” a scris Dabrowska. „Avem nevoie de orice ajutor pe care ni-l puteți oferi.”

O altă postare distribuită pe pagina actriței a menționat că aceasta se află la graniță și ajută la transportul refugiaților către locuințe temporare în Polonia.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Arthunter999 (@arthunter999)

O serie de postări pe Instagram au indicat, de asemenea, că mama lui Dabrowska a fost alături de ea, ajutând la graniță.

Actrița a împărtășit o poveste din 13 martie despre bombardarea de către Rusia a Yavoriv, un oraș situat la aproximativ 16 km de granița cu Polonia. Dabrowska a spus că a fost „speriată” având în vedere lucrarea ei din Polonia – dar hotărâtă.

„Sunt speriată, dar asta nu face decât să mă motiveze și mai mult să ajut refugiații.”


Dabrowska a povestit că a întâlnit o mamă și copiii ei care erau disperați să ajungă într-un oraș îndepărtat după ce au fugit din Ucraina. În mijlocul haosului, ea a fost profund mișcată de situația lor.

„Acei copii… abia îmi pot stăpâni lacrimile”, a scris ea. „Nu vă pot spune tot ce am văzut acolo, pentru că nu am cuvintele [potrivite] în minte… nimeni, care nu a văzut niciodată așa ceva, nu-și poate imagina acest coșmar în ochii acelor oameni.”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Oliwia Dąbrowska (@oliwia.dabrowska_)

Săptămâna aceasta, Dabrowska a declarat că ea și mama ei continuă să lucreze în regiune și distribuie truse de prim ajutor soldaților ucraineni.

Povestea Oliwiei Dbrowska vine în timp ce asaltul violent al Rusiei în Ucraina continuă. Conform estimărilor, există peste 4,2 milioane de refugiați, peste 1.500 de morți în rândul civililor și mii de răniți până în prezent.

Sursa: Faithwire

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.