Cazul lui Päivi Räsänen nu s-a încheiat: Procurorul finlandez face apel!

Procesul împotriva lui Päivi Räsänen, parlamentar creștin și fost ministru de interne al Finlandei, ar mai putea dura încă câțiva ani.

Procurorul finlandez, Raija Toivianen, a anunțat oficial că va face apel împotriva deciziei Tribunalului districtual din Helsinki, care a achitat-o în unanimitate pe Räsänen de trei acuzații de ceea ce legea descrie drept „incitare împotriva unui grup etnic”. Timp de trei ani, ea a fost investigată și interogată în mod repetat cu privire la convingerile sale legate de ceea ce spune Biblia despre etica sexuală.

„Decizia procurorului de a face apel la verdictul de achitare ar putea duce cazul până la Curtea Supremă, dând posibilitatea de a asigura un precedent care să protejeze libertatea de exprimare și de religie pentru toți finlandezii,” a declarat Päivi Räsänen, care a adăugat că este „fericită că această decizie va duce la continuarea discuțiilor despre învățătura din Biblie în societatea finlandeză.”

Deși și-ar fi dorit ca acest caz să se încheie după victoria sa în justiție, politiciana a declarat că este „gata să apere libertatea de exprimare și religia în toate instanțele necesare și până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”.

De asemenea, politiciana și-a exprimat îngrijorarea că „în acest recurs, procurorul continuă să facă aceleași acuzații false, inexacte și neadevărate împotriva mea, bazate în întregime pe propriile interpretări ale celor spuse de mine.”

Membră a partidului creștin-democrat, doctor în medicină și soție a unui pastor luteran, ea s-a declarat deseori îngrijorată de faptul că creștinii din Finlanda recurg la autocenzură. „Sunt încrezătoare în victorie și îi încurajez și pe alții să își folosească drepturile fundamentale la libertatea de exprimare și la libertatea religioasă”, a declarat ea.

Sursa: Evangelical Focus

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.