O întreagă echipă de baschet american s-a botezat în râul Iordan

Membrii echipei de baschet a Universității Auburn au umblat pe drumurile parcurse de Hristos și ucenici în timpul unei vizite recente în Țara Sfântă și s-au decis chiar să-și mărturisească public credința botezându-se în râul Iordan.

Jucătorii și stafful echipei „au împărtășit un moment special unii cu ceilalți” în perioada de timp când au fost botezați în Iordan săptămâna aceasta în Israel, a scris echipa pe Twitter.

Echipa Auburn s-a aflat în Israel pentru o călătorie de 10 zile pentru a juca trei meciuri de prezentare.

Programul le-a oferit și mult timp pentru a vizita locurile renumite din Țara Sfântă.

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și să aibă acest tip de experiență istorică, educațională, religioasă, spirituală. A fost de-a dreptul uimitor”, a declarat antrenorul lui Auburn Tigers, Bruce Pearl, într-un interviu acordat SECNetwork.

Auburn Tigers sunt a patra echipă de baschet universitar care joacă în Israel în cadrul unui turneu de pre-sezon.

Într-un interviu acordat publicației The Jerusalem Post, Pearl, care este evreu, a declarat că pelerinajul va avea o influență durabilă asupra vieții jucătorilor săi.

„Jucătorii mei își vor vedea rădăcinile iudeo-creștine, iar toți cei care vor dori să se boteze în râul Iordan, o vor putea  face”, a spus Pearl, a cărui primă călătorie în Israel a avut loc în 2009.

„Se vor plimba în grădina în care a mers Isus și se vor ruga la Zidul Plângerii. Vor experimenta în mod direct prezența lui Dumnezeu în Țara Sfântă. Doar veniți și vedeți, veți fi schimbați pentru totdeauna,” a spus el.

Jucătorul Dylan Cardwell a scris despre călătorie pe blogul său.

„În primul rând, am mers să vedem Muntele Măslinilor, de pe care am admirat cea mai uimitoare priveliște. De acolo, am coborât și am vizitat frumoasa Grădină Ghetsimani, care s-a păstrat din zilele în care Isus a umblat pe Pământ”, a scris Cardwell.

„Ne-am plimbat chiar și pe Via Dolorosa, care este drumul istoric pe care Isus a mers înainte de crucificare.”

„Locul meu preferat fost însă vizitarea Bisericii Sfântului Mormânt, unde a fost îngropat Isus. A fost o priveliște uimitoare de văzut”, a spus Cardwell. „Plimbarea prin Orașul Vechi al Ierusalimului a fost o binecuvântare uriașă – doar observând modul de viață al oamenilor și modul în care diferă de modul nostru de viață de acasă, din SUA. În ziua următoare, am călătorit la Betleem, unde s-a născut Isus. A fost o altă scenă semnificativă. Simplul fapt de a putea sta acolo unde s-a născut Isus a fost o experiență copleșitoare.

La final echipa a făcut o plimbare cu barca pe Marea Galileii unde au dansat un dans evreiesc.

Sursa: CBN News

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.